Dobbelt vinder i weekenden fra Toyota Gazoo Racing

Toyota Gazoo Racing Team, i slutningen af ​​WRC Rally i Tyrkiet i sidste uge, viste sig blandt de vigtigste løb i verden og levede en dobbelt sejr ved at vinde 24-timersløbet i Le Mans.

Udfordrende grusetaper og kommer ved høje temperaturer vinder af Rally Turkey skiller sig ud som en succes med at bringe mange stemmer, der underskrev Gazoo Racing Toyota, efterfulgt af den sidste dag i racing i spændingen i slutningen, det kom først ind med Elfyn Evans.

Efter at have bestået etaperne glat, afsluttede Evans løbet på førstepladsen med en 35.2 sekunders forskel, og i Pilotmesterskabet slog han sin holdkammerat Sébastien Ogier med 18 point og nåede førstepladsen med 97 point. Mens Elfyn Evans vandt sin anden sejr for mærket, formåede Toyota at vinde i 5 af de top 3 løb.

Tyrkiet løb på grund af problemer, mens Sebastien Ogier Rally tamamlayamazk, den 19-årige pilot Kalle Rovanperä fortsatte sin imponerende præstation i fjerde WRC. Med disse resultater fastholdt TOYOTA GAZOO Racing sin position på toppen ved at øge pointforskellen fra sin nærmeste rival til 9 i Brands Championship.

Toyota Gazoo Racing, Rally of Turkey efter datoen 8. til 11. oktober vil konkurrere i Rally of Sardinia i Italien. Toyota vil sigte mod toppen igen i løbet berømt for sine hurtige og smalle etaper.

Toyota for tredje år i træk i Le Mans

TOYOTA GAZOO Racing formåede at være øverst på podiet for tredje gang i træk i World Endurance Championship "Le Mans 24 Hours", en anden kategori af motorsport. Mens TS050 HYBRID-racerbilen var i hovedrollen for endnu en succes på Circuit de la Sarthe Circuit, nåede Toyota GAZOO Racing mesterskabet i FIA World Endurance Championship 2019-2020 inden sæsonen sluttede og bar sit navn til toppen.

TS8 HYBRID bil nummer 050, kørt af Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima og Brendon Hartley, tilbagelagde over 5 tusinde kilometer og vandt løbet med fem omgange. Samtidig opnåede dette pilothold også lederskab i verdensmesterskabet. Sébastien Buemi og Kazuki Nakajima vandt Le Mans for tredje gang i træk og sluttede sig til de syv kørere, der har opnået dette i løbets 97-årige historie. Brendon Hartley blev vinderen af ​​dette specielle løb for anden gang i år efter 2017.

Toyota TS1000 HYBRID med 050 HK firehjulstræk satte nye standarder med den ydeevne og effektivitet, den demonstrerede i Le Mans 24-timers løb. TS2012 HYBRID bruger 1 procent mindre brændstof end den første generation LMP35-hybrider, der blev brugt i 050, og kan gennemføre 1 runde 10 sekunder hurtigere. TS050 HYBRID har også rekorden for hurtigste omgang samt fire poler og tre sejre i træk.

Denne succes i Toyotas udholdenhedsløb inspirerede fødslen af ​​hyperbilen GR Super Sport født i Le Mans. Dette køretøj blev demonstreret for første gang ved at tage en offentlig bane, inden løbet startede.

Sæsonens sidste løb i Le Mans afholdes den 14. november 2020 i Bahrain.