InnoTrans: Verdens mest attraktive tog

huawei innotrans 2018de introducerede skybaserede jernbanesystemer
huawei innotrans 2018de introducerede skybaserede jernbanesystemer

Jernbanetransport udvikler sig med en svimlende hastighed. Interessant, når de globale jernbanesystemer i Tyrkiet som et kendt navn altid ligger i top 10. Både som en infrastrukturinvestering og med den operationelle side af de investeringer, der begynder at fungere om kort tid. Men vigtigere er det at huske blandt staterne, at alvorlige fremskridt i Tyrkiets industrielle produktion ... Amerikanske GE og Sydkoreas Hyundai EUROTEM udviklede forskellige jernbaneindustrielle produkter, især virksomheder med underjordiske sæt som og gjort. Tyrkiske statsbaner (TCDD), fremskrivningsgennembruddet inden for rammerne af offentlige institutioner som TULOMSAS og Tyrkiet underskrev TÜVASAŞ lokomotiver og vogne forskellige produkter til at tilbyde verdensproduktionen af ​​jernbanemarkedsværdien af ​​den afstand, der registrerer.


Når det kommer til højhastighedstog i verden, kommer Japan, Tyskland, Storbritannien, Italien, Frankrig, Kina, USA og Tyrkiet til at tænke på. I en slags 6'ncılık såvel som i Tyrkiet. Det siger sig selv, at den hurtige udvikling af verdens transport til jernbaner har givet et svimlende momentum for industriens udvikling. Messe Berlin InnoTrans afholdes to gange og har åbnet sine døre for verdens jernbanetransportindustri for 9. gang i år. Sammenlignet med messen i 2010 er den vokset med 17 procent. I de sidste 10 år er det muligt at se effekten af ​​AK-partiets regerings alvorlige investering i jernbaner sammen med alle transportformer på messen i Berlin. Anatolien er inkluderet i investeringsfremskrivningerne i alle lande som Tyskland, Canada, Italien, Spanien, Kina og Sydkorea.

Kan du gøre messen foran dig?

Med hensyn til at være et perspektiv på udviklingen i vores land foretaget af Turkel gennem Eurasia Rail-udviklingen i Tyrkiet vil det være tilstrækkeligt. 2010 virksomheder fra 20 lande deltog i messen, hvoraf den første blev afholdt i 118 i Ankara under navnet Eurasia Rail Turkey. Den anden messe, der blev afholdt sidste år i Istanbul Expo Center (IFM) Yeşilköy, blev besøgt af ca. 21 tusind fagfolk med deltagelse af 188 virksomheder fra 17 lande. Messen, der afholdes den 7.-9. Marts 2013, vil vokse med 40 procent i forhold til året før, og tæt på 300 virksomheder forventes at deltage.

Disse tal er af interesse i jernbanesektoren, som stadig er i Tyrkiets investeringsfase. Men ved at se udviklingen af ​​jernbaneindustrien er det nødvendigt at tage en professionel tilgang til de skridt, der vil starte for at organisere nye messer og forårsage splittelser i sektoren, urimelige gevinster og drøftelser med byens listige håndværksbevægelse. Jeg så et stativ tilhørende CNR Fuarcılık på InnoTrans. De kastede hånden på skinnen, da de saboterede de mange messer i Tyrkiet nu. Der er dog et firma, der har udført og udvidet denne forretning i 3 år med støtte fra transportministeriet og TCDD og organiserer messen, der får sin 'internationale' identitet med den tredje. Hvad er logikken i et andet firma, der går ind i dette felt? Før bådudstillingen var luftudstillingen lignende initiativer i områder som upassende, Tyrkiet var blevet beskadiget. TOBB, der også ser på den retfærdige regulering på den offentlige side, bør være opmærksom på disse detaljer.

400 KM Hastighedstog kommer

Lad os komme til Frecciarossa 1000-modellen, der introduceres som InnoTrans mest fremtrædende og slående tog. Togets 'mocup' af toget udviklet af canadiske Bombardier og AnsaldoBreda vises på messen. I konfigurationen af ​​toget med en maksimal hastighed på 400 km i timen er der 4 klasser, executive, business class, premium og normal. Fuld 2 pladser, hvoraf 469 er kørestolsvenlige. Toget, som er ganske behageligt, har hidtil modtaget 50 ordrer fra Italien. Den første levering er planlagt i 2013, og den første kommercielle aktivitet er planlagt i 2014. Bestående af 200 vogne med en længde på 8 meter blev toget designet i overensstemmelse med Den Europæiske Unions infrastruktur. Idriftsættelse af disse og lignende tog ser ud til fortsat at ryste tronen for jernbanetransporttilstande med konstruktionen af ​​nye egnede linjer. Det er alt i dag fra Berlin. Der er flere interessante spørgsmål i morgen, der rører ved gummy. - HaberTürk - Güntay Simsek


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer