Udbudsmeddelelse: Ankeray og Metro Rail Systems, Tjeneste-, Vedligeholdelses- og Reparationsarbejder, Lager, Rulletrapper, Stationer, Stationære Vedligeholdelses- og Vedligeholdelsesarbejder

VEDLIGEHOLDELSE OG REPARATION SERVICE VIL VÆRE MODTAGET
Ego Generaldirektoratet for Rail Systems

Årlige periodiske vedligeholdelses- og reparationstjenester af rulletrapper, rulletrapper og fragtløftere i Lager og Stationer i Ankaray og Metro Enterprises skal indkøbes ved åben udbudsprocedure i overensstemmelse med artikel 4734 i lov om offentlige indkøb nr. 19. Detaljerede oplysninger om bud er anført nedenfor:
Tender Registration Number: 2012 / 153513
1 Administrationschef
a) Adresse: Emniyet Mahallesi Hippodrome Gade nr: 5 A Blok Gulv: 2 YENİMAHALLE ANKARA YENİMAHALLE / ANKARA
b) Telefon- og faxnummer: 3125071087 - 3125071330
c) E-mail adresse: ali.altuner@ego.gov.tr
ç) Udbudsdokumentets internetadresse kan ses på: https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/

2-Service af emnet for buddet
a) Kvalitet, type og mængde:
Nærmere oplysninger om tilbudets art, type og mængde findes i de administrative specifikationer i udbudsdokumentet i EKAP (Electronic Public Procurement Platform).
b) Sted: Ego Generaldirektorat for Rail Systems Department
c) Varighed: Startdato 01.01.2013, færdiggørelsesdato 31.12.2013

3-Tender
a) Sted: Ego Generaldirektoratet for Rail Systems Department Emniyet Mah. Hipodrom Cad. Nej: 5 A Block 2. fold
b) Dato og klokkeslæt: 05.12.2012 - 15: 00

4. Betingelser i buddet og de nødvendige dokumenter og kriterier, der skal anvendes ved bedømmelsen af ​​kompetence:
4.1. Vilkår og betingelser for deltagelse i buddet:
4.1.1. Handelskammeret og / eller erhvervskammeret eller erhvervskammeret, som krævet i lovgivningen
4.1.1.1. I tilfælde af en reel person, et dokument, der angiver, at det er registreret i handelskammeret og / eller industrien fra sit registrerede handelskammer eller det relevante handelskammer inden for det første offentliggørelses- eller udbudsdato,
4.1.1.2. I tilfælde af en juridisk person, ved sit registrerede handel, hvor den relevante lovgivning og / eller industrien fra det rum, i året for den første annoncering eller udbud dato, tyder på, at registreringen af ​​den juridiske krop,
4.1.1.3. Registreringer, tilladelser, licenser mv., Som skal træffes for at udføre det arbejde, der er genstand for buddet, og som er specielt tilpasset dette arbejde i den relevante lovgivning dokumenter

- Vedligeholdelse af transportbåndsvogn, rulletrappe (bånd) og handicappede og fragt elevatorer; DA TS EN 13015 elevatorer rulletrapper vedligeholdelse - regler for vedligeholdelsesinstruktioner "standard. Derudover skal kontrahenten have og attestere TS EN 13015-certifikatet.

4.1.2. Signaturerklæring eller Signaturcirkulære, der viser, at den er autoriseret til at byde;
4.1.2.1. I tilfælde af ægte person, notariseret underskrift erklæring,
4.1.2.2. I tilfælde af en juridisk person, partnerne i virksomheden i henhold til dens relevans, medlemmer eller grundlæggerne af juridiske enheder i de administration embedsmænd angiver den seneste situation viser Trade Registry Gazette, i mangel af disse oplysninger er alle en handel Registry Gazette viser Trade Registry Gazette eller spørgsmål vedrørende vise alle disse oplysninger notarized signatur cirkulære af juridisk person med dokumenter,
4.1.3. Budbud fastsat i Administrativ Specifikation.
4.1.4. Midlertidig sikkerhedsstillelse defineret i den administrative specifikation.
4.1.5 Alt eller en del af det arbejde, der er genstand for buddet, kan ikke foretages til underleverandører.
4.1.6 dokumentet forelægges demonstrere erhvervserfaring af en juridisk person, hvis de tilhører en partner enhed mere end halvdelen af ​​de aktier, handel og industri kamre / handel i rummet inden for de handel registreringsdatabasen kontorer eller statsautoriserede revisorer eller revisorer afholdt efter den første annoncering dato, finansielle rådgivere og dokumentet er i overensstemmelse med standardformularen, hvilket angiver, at denne betingelse er blevet opretholdt kontinuerligt i det sidste år fra datoen for udstedelsen.
4.2. Dokumenter vedrørende økonomisk og finansiel kvalifikation og kriterierne for disse dokumenter:
4.2.1 Dokumenter, der skal leveres fra banker:
Udbydes til ikke mindre end 10% af udgifterne til det ubrugte beløb, der fastsættes af bankernes villighed kontanter eller ikke-kontante kredit eller ingen begrænsninger på bankindskud viser reference breve,
Dette kriterium kan opnås ved at indsamle indlåns- og lånebeløb eller ved at indsende flere bankreferencer.
4.2.2. Ultimo balancen eller tilsvarende dokumenter for året forud for det år, i hvilket budgiveren er tildelt:
a) Budgivere, der er forpligtet til at offentliggøre balancen i henhold til den relevante lovgivning, har balancebalancen eller balancen i balancen, der viser, at de krævede kriterier er opfyldt,
b) ingen nødvendighed for os at offentliggøre balancen i overensstemmelse med den relevante lovgivning tilbudsgivere, ultimo balancen eller balance giver en statsautoriseret revisor eller revisor udstedt i overensstemmelse med den standard form ved finansielle rådgivere til at indikere, at dele af showet, leveres de nødvendige kriterier eller bestemmelse af disse kriterier,
I balancen eller tilsvarende dokumenter fremlagt
a) Nuværende forhold (omsætningsaktiver / kortfristede forpligtelser) skal være mindst 0,75,
b) Egenkapitalandelen (egne indtægter / samlede aktiv) skal mindst være 0,15,
c) Forholdet mellem kortfristede banklån til egne indtægter er mindre end 0,50, og disse tre kriterier søges sammen.
De, der ikke kan opfylde ovennævnte kriterier i det foregående år, kan indsende deres dokumenter de sidste to år. I dette tilfælde undersøges gennemsnittet af de monetære beløb i de sidste to år, om tilstrækkeligheden er nået over gennemsnittet.
Vil give de selvstændige, i henhold til de i værdier organiseret i henhold til den relevante lovgivning og godkendte resumé indkomst selvstændig bog, hvor stor en andel af den samlede indkomst for det sidste års samlede omkostningsprocent eller de sidste to år af indtægter og udgifter, der kan findes på gennemsnittet af den monetære værdi af mindst (1,25) er påkrævet, der skal søges . Selvstændige statsautoriserede revisorer eller revisorer af resuméer profit bog skal være certificeret revisorer eller skattekontor.
4.2.3. Dokumenter, der viser forretningsmængde:
a) Resultatopgørelse, der viser den samlede omsætning for året forud for budets år
b) Fakturaer udstedt i året forud for det år, hvor buddet er afgivet, og som viser det monetære beløb for den del af tjenesten eller den del af den udførte tjeneste, der arbejder under forpligtelsen,
Det er tilstrækkeligt at indsende en af ​​disse dokumenter.
Den samlede omsætning må ikke være mindre end 25 for den foreslåede pris, mængden af ​​det arbejde, der udføres under forpligtelsen eller det monetære beløb af de udførte arbejder, bør ikke være mindre end% 15 af den foreslåede pris. Tilbudsgiver, der leverer et af disse kriterier og fremlægger dokumentet vedrørende de kriterier, han stiller til rådighed, anses for at være tilstrækkeligt.
De, der ikke opfylder disse kriterier i det foregående år, kan indsende deres dokumenter de sidste to år. I dette tilfælde undersøges gennemsnittet af de monetære beløb i de sidste to år om kriterierne for kompetence kan opnås.
4.3. Dokumenter relateret til faglig og teknisk kompetence og de kriterier, som disse dokumenter skal bære:
4.3.1. Erfaringsdokumenter:
Dokumenter, der angiver den erhvervserfaring, der vedrører det arbejde, der er genstand for buddet eller lignende arbejder, ikke mindre end% 40 af den foreslåede pris inden for de sidste fem år,
4.4. Stillinger, der skal betragtes som lignende arbejde i dette bud:
4.4.1.I den offentlige eller private sektor Elevator, rulletrapper og / eller rulletrapper i forbindelse med vedligeholdelses- og reparationstjenester i forbindelse med færdiggørelsen af ​​arbejdet vil blive betragtet separat eller sammen som et lignende arbejde.

5. Det mest fordelagtige bud i økonomisk henseende vil blive bestemt på grundlag af prisen.

6. Tilbuddet er åbent for alle indenlandske og udenlandske tilbudsgivere.

7. Se og købe udbudsdokumentet:
7.1. Udbudsdokumentet kan ses på ordregiverens adresse og for 200 TRY (tyrkisk lira) Ego Generaldirektorat Rail Systems Department Finans og Indkøb Branch Directorate Emniyet Mah. Hipodrom Cad. Nej: 5 A Blokgulv: 2 kan købes hos Yenimahalle / ANKARA.
7.2. Tilbudsgiverne er forpligtet til at købe udbudsdokumentet eller downloade det via e-signatur via EKAP.

8. Bud, indtil datoen og tidspunktet for buddet Ego Generaldirektoratarkivet og General Document Service Emniyet Mah. Hipodrom Cad. Nej: 5 A Block Ground Floor kan leveres til Yenimahalle / ANKARA manuelt eller sendes til samme adresse med anbefalet mail.

9. Budgiverne skal indsende deres bud på enhedspriserne. Med den bydende, der har afgivet buddet på resultatet af buddet, underskrives enhedsprisaftalen over den samlede pris, der beregnes ved at multiplicere mængden af ​​hver vare og de enhedspriser, der foreslås for disse varer.
I dette tilbud kan en del tilbydes.

10. Tilbudsgivere skal indgive en budbinding i det beløb, som de fastsætter, ikke at være mindre end% 3 af den tilbudte pris.

11. Budens gyldighedsperiode er 90 (nitti) kalenderdage fra udbudsdatoen.

12. Budet kan ikke indsendes som et konsortium.

udbudsdokument

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar