Vil det være Eastern Express?

Vil det være Eastern Express?
Jeg har et løfte til mig selv. Hvis Gud giver sundhed i de kommende år; Hvis jeg har penge og tid, vil jeg lave lange togrejser.


Toget er et helt andet transportmiddel. Jeg kan ikke forestille mig, at andre transportmidler kan erstatte toget. Det er langt, trættende måske, men det er sjovt. Jeg er besat af det, så jeg forsøger at følge de store togløb rundt om i verden.

Der er to store togtjenester i verden. Den ene er det transsibiriske tog, og det andet er det afrikanske tog. Alternativet i vores land er East Express.

Trans Siberian Express er en ekstraordinær begivenhed. For luksuriøst, for dyrt. Goers, meget rige mennesker i alderen 60 og derover fra Tyrkiet og verden. Toget starter fra kysten af ​​havet helt øst for Kina. Over 9 tusind kilometer passerer og ankommer til Moskva. 7 dage, 7 nætter. Han stopper ved de store byer, han passerer gennem, og passagererne rejser rundt i regionen med busser. Lokalt liv indgår i de mongolske stepper. Toget stopper ved kanten af ​​Baikal-søen, en af ​​de vigtigste naturskatte i verden, og dets passagerer kommer ind i det iskolde vand i tro på profetien "Hvem svømmer i denne sø vil være udødelig".

Det afrikanske tog er endnu et eventyr. Det går ud fra Dar es Salaam i Egypten, den nordligste af det sorte kontinent. Dette tog er også ekstremt luksuriøst. Det krydser hele Afrika fra nord til syd. Det ender ved Cape Town, den sydligste spids af kontinentet i Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Sydafrika. Du passerer gennem områder fulde af vilde dyr og vinker til løver og elefanter under en 5.742-dages rejse på den 14 kilometer lange vej. Du ser verdens største vandfald og møder afrikanske indfødte.

To tog på komforten af ​​5-stjernede hotel. Hver dag udarbejdes der ekstraordinære måltider i restauranterne.

Alternativet i Tyrkiet, meget kortere og var bestemt ikke luksuriøst, hvis ikke East Express. Mens togene kører, bare for fornøjelse, til Ankara med Boğaziçi Express, Anadolu Express; Jeg var rejst til Denizli efter Kocaelispor med Pamukkale Express. Jeg ville virkelig tage Eastern Express, jeg havde aldrig så meget tid.

Eastern Express plejede at afgang fra Haydarpaşa hver dag omkring kl. 08.30:1928. 90 kilometer vej til Kars. Det blev brugt i uafhængighedskrigen i republikkens første år. Det stopper ved 38 stationer på vej fra Haydarpaşa til Kars. Det ankommer til Kars om 40 timer og XNUMX minutter.

Der var 1. position, 2. position sovende biler på toget. Det er billigt .. Det plejede at afgang fra Haydarpaşa med 250-300 passagerer hver gang. Eastern Express begyndte at tømme i Hereke med landingen af ​​studerende fra Istanbul til KOU. Forleden så jeg det i Oriental Express Documentary udarbejdet af journalisten Nazım Alpman.

Togets 26. stop er Ankara. Herfra har toget med 7 vogne kun 25-30 passagerer indtil Erzurum. Gå i seng alene i rummet. Den gamle jernbane er brudt efter Ankara. Desuden løber kraftledningerne ud, og diesellokomotivet bliver fanget i toget. Af denne grund falder Eastern Express hastighed til 55 kilometer i timen. Toget kører gennem Sivas, Erzincan. Det bliver overfyldt igen i Erzurum. Lad os sige, at han vågner op fra Istanbul Haydarpaşa mandag morgen og ankommer til Kars omkring kl. 22.00:XNUMX tirsdag aften.

I dag kan det forekomme, at der ikke er nogen mening i at navigere 1.5-timen med fly. Men det er en anden rejse. Du mødes og snakker med folkene i Anatolien. De spiller instrumentet, du synger sammen.

I dag har AKP-regeringen startet et stort træk på jernbaner. Tyrkiets større byer vil være forbundet med hurtige tog. Det ser ud til, at hverken Bosporus, Anatolien eller Pamukkale Express eller Eastern Express forbliver.

Faktisk har jeg stadig bekymringer. Måske vil selv mellem Izmit-Istanbul pendeltog ikke fungere.

Alligevel er tog en anden kultur. Tog skal være. Forstadstog mellem Istanbul og Adapazarı; Der skulle også være Eastern Express mellem Istanbul og Kars. Den private sektor driver passager- og godstog i europæiske lande, Amerika og Fjernøsten. Trans-Siberian Express og African Train, som jeg nævnte i indledningen til denne artikel, drives også af store private virksomheder, og store turistvirksomheder markedsfører deres ture.

Regeringen åbnede også vejen for privatisering af jernbaner inden for passager- og godstransport i Tyrkiet. Bliv privatiseret, jeg er ikke imod det. Men i vores land bør toget ikke kun bruges til transport af gods.

Når den nye jernbane er færdig, skal vi kunne køre fra Izmit til Istanbul med tog.

Igen skal Eastern Express arbejde fra Istanbul til Kars. Hvis det fungerer, er jeg fast besluttet på at deltage i denne 38-timers rejse. Jeg er sikker på, at det bliver et meget behageligt eventyr.

Men jeg er bange for, at de er færdig med nostalgi i vores land. De ødelægger togkulturens ånd, selvom der er så mange investeringer i jernbanerne.

Jeg er sikker på, at hvis vores East Express blev til et luksuriøst og turistagtigt tog, ville selv mange udenlandske virksomheder stræbe efter at køre det. Faktisk kræver Trans Siberia, som det afrikanske tog, middelaldrende og ældre i verden de rige, hver gang med 100 fuld kapacitet procent af verden kan blive en tour tour. Faktisk bør Van Lake Express og Kurtalan Express være det samme som før.

Togene må ikke ødelægges. Jernbaner bør ikke kun overvejes til moderne tog, der rejser fra høj til høj.

Jeg har stadig noget håb fra transportminister Binali Yıldırım.

Du kan få et højhastighedstog. Men du skal også få togene fra Adapazarı-Istanbul, Istanbul-Kars.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer