Slutningen af ​​Izmir Motorway Bay Crossing Bridge er nærmet

Osmangazi spankulere
Osmangazi spankulere

Ved opførelsen af ​​Izmir Bay Crossing Bridge, den vigtigste del af motorvejsprojektet Orhangazi-Izmir, er tårnene, der stiger over havet, og som danner brostøtterne, afsluttet.

Ved opførelsen af ​​Izmir Bay Crossing Bridge, den vigtigste del af Orhangazi Izmir-motorvejsprojektet, er tårnene, der stiger over havet, og som danner brobenene, blevet afsluttet. Tårnhøjden på den 4. største bro i verden er 254 meter. De to kraver kommer sammen for første gang, da guidekablet begynder at trækkes til hovedkablet, der bærer de dæk, som køretøjerne passerer på. Hovedkablet vil bestå af 330 tusind meter tyndt kabel, når dets samling er afsluttet. Efter færdiggørelsen af ​​hovedkablet begynder lægningen af ​​dækene i maj næste år. Broen er planlagt til at være færdig i slutningen af ​​dette år.

254 METALLIC TOWERS ON THE SEA FULDT

Motorvejsprojektet Gebze-Orhangazi-İzmir (inklusive İzmit Bay Crossing and Connection Roads), der blev udbudt af General Directorate of Highways med Build-Operate-Transfer-modellen, dækker 384 kilometer, inklusive 49 kilometer motorvej og 433 kilometer forbindelse veje. I det projekt, hvor arbejdet fortsætter med i alt 12 armerede betonviadukter, 2 i Gebze-Orhangazi-Bursa-sektionen og 14 i Kemalpaşa Junction-Izmir-sektionen, blev 6 viadukter mellem Gebze og Bursa afsluttet.

En af de vigtigste søjler i dette projekt, opførelsen af ​​İzmit Bay Crossing Bridge, fortsætter uafbrudt. Produktionen af ​​brotårne, som begyndte at blive fremstillet i juli 38, på caissonfundamenter, der vejer 404 tons, og som var nedsænket i havet efter at være blevet fremstillet på land, er afsluttet. I modsætning til lignende broer i Tyrkiet blev brotårnene, der blev fremstillet i stål i Gemlik og bragt til byggepladsen, nåede 2014 meter i højden, lavet ved at svejse 254 stålblokke sammen. Det blev anført, at hver af disse dele vejede mellem 88 og 350 tons.

To farver COMBIN MED KABELKABEL FØR FØR

Efter afslutning af brostårnene blev der startet arbejde for at lægge hovedkablet mellem de to kraver. Hovedkablet til hovedkablet, der skal bære gitteret, udføres med stor omhu. Guidekablet, der trækkes af private slæbebåde, trækkes under havet før langs broen. Efter at førerkablet når modsat kyst, vil kraner på 254 meter kæmpe bro tårne ​​blive løftet. I mellemtiden blev det fastslået, at Izmit-bugten vil blive lukket for skibets trafik.

TABLETS KOMMER IGANG I MAJ

Efter færdiggørelsen af ​​ledningskablet vil hovedkablet blive flyttet mellem de to kraver, som vil bære de køretøjer, hvor køretøjerne skifter. Hovedkablet består af i alt 330 tusind meter tynd wire. Hovedkablet, der skal installeres af en robot, der virker på ledningskablet, forventes afsluttet i februar. I maj begynder 2015 at lægge de første brædder.

VERDENS 4.BUYUK BRIDGE VIL VÆRE

Det anføres, at broens midterspænd, der planlægges at være i alt 2 682 meter i alt, vil være 1500 meter, og det vil være den fjerde bro med verdens største midtspænd. Når broen er færdig, fungerer den som 3 baner, 3 afgange og 6 ankomster. Broen vil også have en servicebane. På byggepladsen arbejder 1350 mennesker i øjeblikket, og arbejderne fortsætter 24 timer i døgnet. Når Gulf Crossing-broen er afsluttet, reduceres den nuværende transittid for golfen til et gennemsnit på 70 minutter, hvilket er 6 minutter ved at sejle bugten og en time med færge. Omkostningerne ved at krydse İzmit Bay Crossing Bridge, som blev bygget med en investering på 1.1 milliarder dollars, vil være 35 dollars plus moms.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar