Hvem er Nuri Demirağ?

Kontakt Nuri direkte
Kontakt Nuri direkte

Hvem er Demirağ Nuri Nuri Demirağ mange først, som Tyrkiet er kendt som en forretningsmand. Nuri Demirağ fik efternavnet af Atatürk. Så hvem er Nuri Demirağ? Nuri Demirağ Republikken Tyrkiets statsbaner, en af ​​de første entreprenører af konstruktionen. Tyrkiets 10 km jernbanenetværk gennemførte opførelsen af ​​en 1250 km lang sektion, og Nuri Demirağ blev derfor til ham af Mustafa Kemal Atatürk "Demirağ" efternavn. Han er en af ​​de få velhavende fra den republikanske æra og er en velkendt forretningsmand.


Nuri Demirag etablering af den første fly fabrik i Tyrkiet, den første cigaretpapir produktion, firsts såsom den første lokale faldskærm produktion, Bosporusstrædet på bro, Koban er den første person, der rejste idéen om at gøre en stor dæmning. Det er især husket for sine resultater inden for luftfartsindustrien. Samtidig, Nuri Demirag National Development Party, den første modstand i partiet er grundlægger af republikken Tyrkiet.

Nuri Demirağ blev født i Divniği distriktet Sivas i 1886. Hans far var Mühürzade Ömer Bey og hans mor Ayşe Hanım. Da han var tre år gammel, mistede han sin far og blev rejst af sin mor.

Efter at have afsluttet sin videregående uddannelse i Divriği Rüştiye Mektebi, arbejdede Nuri Demirağ på sin egen skole som assistentlærer på grund af hendes succes i skolen. På 1903 vandt han civilretlig eksamen af ​​Ziraat Bank og blev udnævnt til filialen i Kangal ulykke og et år senere til Koçgiri Branch. 1906-1909 havde en hungersnød i Erzurum-provinsen. På 1909 solgte Mr. Nuri den hvede og korn, der var tilbage i lagrene på eget initiativ til en overkommelig pris. Derfor blev der indledt en undersøgelse mod ham, og han blev frikendt.

Nuri Demirağ bestået eksamen af ​​finansministeriet på 1910 og blev finansminister. Han blev udnævnt til Istanbul som embedsmand ved direktoratet for Beyoğlu Revenue. Kort efter blev han Hasköy Merchandise Manager. Han arbejdede på alle niveauer af økonomi. På den anden side deltog han i natklassen ved finansministeriet og gjorde sin videregående uddannelse. Han blev finansinspektør på 1918. Mens han tjenestegjorde i nærheden af ​​Beyoğlu og Galata, blev han udsat for nogle fornærmelser som tjenestemand i en stat, der havde bukket under første verdenskrig. Han trådte tilbage, fordi han ikke kunne fordøje disse fornærmelser.

Mehmet Nuri Beys to sønner, Galip og Kayı Alp, og Mefkure, Şukufe, Süveyda, Süheyla, Gülbahar og Turan Melek blev født. Hun er barnebarn af AK-partiets stedfortræder Nursuna Memecan.

Første tyrkiske cigaretpapir

Efter at have afbrudt finansinspektoratet, Nuri Bey, på udkig efter måder at handle, gik han ind på cigaretpapirvirksomheden i udlændinges monopol på 1918. Han startede den første tyrkiske cigaretpapirproduktion i en lille butik i Eminönü. Han kaldte cigaretpapiret han producerede "Turkish Victory .. Tyrkiske Victory-cigaretpapir tiltrak stor interesse af det tyrkiske folk, der kæmpede for uafhængighedskriget. Nuri Bey gjorde en stor gevinst fra dette første forsøg.

År af National Struggle

Mehmet Nuri Bey, samtidig med at han beskæftigede sig med cigaretproduktion og handel i Istanbul under den nationale kamp, ​​lykkedes også for Maçka-filialen for Forsvaret for Rettighedsforening.

Jernbane Konstruktion

Uafhængighedskrig fra Republikken Tyrkiet som en uafhængig stat, var ved hånden med landets jernbane transport; Målet var at udvide jernbanenettet så hurtigt som muligt. Da det franske selskab, der forpligter opførelsen af ​​Samsun-Sivas-jernbanen i 1926, afslutter jobbet, har Mehmet Nuri Bey, der gik ind i budet om den syv kilometer lange sektion, der skal laves i første fase, modtaget buddet ved at give en meget lav pris. Resten af ​​arbejdet blev givet til ham for at prøve. bror Abdurrahman Naci ingeniør på tinglysningskontoret kontor, at Mr. de ettirip partnere, der fratrådte fra selve den offentlige sektor, Mehmet Nuri Bey var blevet de første jernbane entreprenører i Republikken Tyrkiet. Sammen med sin bror færdiggjorde han 1012-kilometerbanen for Samsun-Erzurum, Sivas-Erzurum og Afyon-Dinar-linjerne i en kort periode på et år. Skønt de måtte åbne tunneler i bjergrige og stenrige terræn med slædehammer, afsluttede de deres arbejde i tide. På grund af hans præstationer i 1934 gav Atatürk ham og hans bror Abdurrahman Naci Bey efternavnet Demirağ.

Byggearbejder

Mr. Nuri startede forskellige større byggeprojekter, mens jernbanekonstruktionen var i gang. Karabük jern og stål, Izmit Cellulose, Sivas Cement og Bursa Merino faciliteter, Eceabat Lufthavn, Istanbul Hal Building på siden af ​​Golden Horn.

Bosphorus Bridge Project

I 1931 indledte han opførelsen af ​​en bro til Bosporus. Han indførte eksperter fra udlandet og lavede prøver; Han underskrev en kontrakt med firmaet, der byggede Golden Gate for at bygge en bro i samme system som Golden Gate Bridge i San Francisco. Han præsenterede det færdige projekt til præsident Atatürk på 1934. Selv om han kunne lide det, fik projektet ikke godkendelse fra regeringen, og projektet blev ikke realiseret. Dette medførte en stor skuffelse i Nuri Demirağ.

Politisk liv

Nuri Demirag efter at have tabt retssag indgivet mod THK, ændre et-parti management tilgang til udvikling af retfærdighed i Tyrkiet mentes at blive bragt i flerpartisystem demokratiske system. Med dette i tankerne kom han ind i politikken. National Development Party, Tyrkiets første modstand i partiet grundlagt i år 1945. Partiet undlod at gå ind i parlamentet i 1946 og 1950 valg. Han blev nomineret fra det demokratiske parti i 1954 valget. Han arbejdede på ørkendannelse, nedgang i landbrug og husdyrbrug, energi, dæmninger, broer og havne.

13 November 1957'd døde af diabetes i Istanbul. Han blev begravet i Zincirlikuyu Cemetery.

Flyfabrik og skyskole

Uçak At få licenser fra Europa og Amerika kopierer bare. Licenser udstedes for forældede typer. Den nyligt opfandt bliver holdt med stor jalousi som en hemmelighed. Hvis du fortsætter med at kopiere, vil du blive spildt med forældede ting. I dette tilfælde skal der indføres en helt ny tyrkisk type krop, der svarer til de seneste systemfly i Europa og Amerika. "

Nuri Demirağ, den rigeste forretningsmand i æraen, begyndte at etablere statens første flyfabrik i 1936. I disse år blev hærens behov for fly opfyldt af donationer indsamlet fra de offentlige og rige forretningsmænd. Da han blev bedt om at deltage i en donationskampagne for at købe et fly, sagde han, istiy Hvis du vil have noget fra mig for denne nation, skal du bede om det bedste. Da en nation ikke kan leve uden fly, bør vi ikke forvente, at dette middel til livet fra andres nåde. Jeg vil bygge fabrikken for disse fly. Karşılık

Nuri Demirağ planlagde at etablere fabrikken i sin hjemby Divrigi. Først og fremmest vil der blive oprettet et forsøgsværksted i Istanbul. Til dette formål underskrev han en aftale med et tjekkoslovakisk selskab. En værksted blev bygget ved siden af ​​Barbaros Hayrettin Pasha Pier i Istanbul (den store gule bygning til venstre for Naval Museum). For at lave testflyvninger købte han Elmaspaşa Farm i Yeşilköy og byggede et stort flyområde, hangarer og flyværksteder. Flyvepladsen var størrelsen af ​​Amsterdam Lufthavn, den største lufthavn i Europa. Dette område er i øjeblikket brugt som den internationale Istanbul Ataturk Lufthavn.

Det var nødvendigt at etablere en luftfartskole for at uddanne tyrkiske piloter til at bruge flyet. Sky School blev etableret i det land, hvor sporet var placeret. Skolen har uddannet 1943 piloter i 290. Han åbnede en Gök Secondary School i Divrigi før Gokskolen i Yesilkoy. Denne skole, der blev åbnet, når der ikke er nogen gymnasium i noget distrikt i Sivas, dækker alle udgifter til eleverne; studerende blev bragt til Istanbul for at tage sig af luftfart og flyvning lektioner blev givet.

Layoutet af flyet og svævefly fly vil blive produceret på fabrikken i Besiktas af Tyrkiets første fly ingeniør Selahattin Resit trak Area. Ved 1936 blev det første enkeltmotorfly bygget og hedder Nu.D-36. 1938 blev bygget som et dobbeltmotorigt 38-passagerskib, der hedder Nu.D-6. NuD-38, 1944 i verdensflyvende passagerskibe blev klassificeret som A-klasse. Den første flyordrejse blev givet af Turkish Aeronautical Association (THK) i 1938.

Nuri Demirag 1939 at arbejde inden for luftfarten har fortsat med at udføre faldskærm Tyrkiets første indenlandske produktion. På 1941 fløj det første helt tyrkiske fly fra Istanbul til Divrigi. Galip Demirağ, søn af Nuri Demirağ og en af ​​de første kandidater fra Gök School, var en pilot på denne flyvning.

65 svæveflyet bestilt af THK leveres hurtigst muligt. 36 træningsplanet, NuD-24, blev afsluttet, og prøveflyvninger fandt sted i Istanbul.

Lukning af flyfabrik

Der blev igen anmodet om en testflyvning i Eskişehir for levering af de fly, som THK beordrede og endelig flyvende fra Istanbul til Eskişehir. Selahatin Reşit Alan, mens han lander med Nu.D-1938-flyet i 36, ser ikke grøften åbnes på landingsbanen, så de omgivende dyr ikke kommer ind i lufthavnen og falder i grøften. Resit Alan døde i denne ulykke. Efter denne ulykke annullerede THK ordren. Nuri Demirağ indgik i en retsproces, der varede i årevis med THK, han gav til retten. Retten konkluderede for THK. Derudover vedtages en lov, så fly ikke kan sælges i udlandet. Af denne grund lukker fabrikken, der ikke kan modtage ordrer, i 1950'erne. Flyforsøgstest af fly produceret i Beşiktaş og landingsbaner, hangarer, alle byggede bygninger bygget til himmelskolen i disse år, den største lufthavn i verden, alle etablerede faciliteter, størrelsen på Amsterdam Lufthavn, blev eksproprieret. Denne lufthavn er dagens Atatürk Lufthavn.

Ordrer fra Spanien, Iran og Irak blev blokeret; De resterende fly blev solgt til scrapman. Efter at Nuri Demirag tabte sagen, forsøgte han at rette fejlen ved at skrive breve til medlemmer af regeringen og præsidenten mislykkedes; fabrikken kunne ikke åbnes igen.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar