Ropeway-perioden begynder i bytransport i Eskişehir

ropeway er et af de sikreste transportmidler
ropeway er et af de sikreste transportmidler

Eskişehir Metropolitan Municipality implementerer kabelbaneprojektet, som vil lette transport i byen og også have en positiv indflydelse på turismen.

Eskişehir Metropolitan Municipality gennemfører et ropeway projekt, der vil lette transporten i byen og påvirke turismen positivt. Det nye ropeway system, som vil blive installeret mellem 2 tusind 100 meter mellem Eskişehir Çankaya District og Odunpazarı, vil give hurtig og komfortabel transport mellem de to regioner.

Siden 1999 som Metropolitan Municipality, sagde borgmesteren Eskişehir Metropolitan Municipality, at de har taget vigtige skridt i forbedringen af ​​offentlige transportsystemer i byerne. Dr. Yılmaz Büyükerşen sagde, at en ny offentlighed vil blive tilføjet til offentlig transport i Eskişehir med kabelbaneprojektet. Taler om denne periode med forbedring og modernisering, herunder sporvognsprojektet, sagde Büyükerşen: "Først og fremmest har vi introduceret en aldersgrænse for 5 for de private offentlige busser, der anvendes. Vi anbefalede mellemstore busser i stedet for store busser. Således begyndte Eskişehir-folkene først at rejse med mere moderne busser. På grund af de dybe skader, der er forårsaget af jordskælvet 1999 i vores land, kunne vi kun starte vores sporvognprojekt som slutningen af ​​2001 som leder af 2002. Vi lancerede 2004 i december. På denne måde havde borgerne i Eskişehir mulighed for at rejse med ekstremt komfortable køretøjer, som ikke engang findes i alle moderne europæiske byer. En af de store gevinster i sporvognssystemet var den betydelige reduktion i køretøjstætheden i byens centrum. I løbet af denne periode har vi også lavet et stort projekt på Porsuk. Porsuks gulv blev renset så meget som muligt, omgivelserne blev arrangeret og broerne blev fornyet. Både og gondoler blev lavet til at besøge. Nu vil vi gennemføre ropeway projektet. Som følge heraf vil Teleferic Project med modernisering af offentlige busser, sporvognsprojektet og rejsen på Porsuk bidrage væsentligt til turismen og blive implementeret som et nyt alternativ inden for offentlig transport. "

2016 vil i sidste ende blive bestilt

I 2014 året instruerede Osmangazi University projektets gennemførlighed for 2015 Kommune i marts, hvilket angiver, at beslutningen Büyükerşen, "Odunpazarın en historisk region for at løse problemerne med smalle gader at udvide. Adgang til dette område er kun muligt via svævebanen. Den vigtigste årsag til at vælge mellem Çankaya Mahallesi-Odunpazarı er forskellen mellem 2 meter elevation mellem 131 station og dette er en meget passende højde til installationen af ​​svævebanen. I overensstemmelse med behovet kan det være muligt at udvide linjen omkring Ihlamurkent. "

Büyükerşen konstaterede, at billetsalg vil ske med Eskart på standardtariffen, "Vores borgere kan nemt nå sporvognen ved begge stop og lettere komme til deres destination. Afstanden mellem de to stop er kun 6 minutter. 2 timers 500 tusind 8 passager kapacitet i systemet 36 people 7 vogn kører løbende. I projektet, der koster omkring 14 millioner euro, vil 2016 blive rejst direkte for at strække linjerne. Vi planlægger at bestride projektet i slutningen af ​​XNUMX, som vil blive gennemført under koordineringen af ​​Transportdirektoratet for Transportplanlægning, men da det område, hvor studierne vil blive udført, er en historisk region, vil beskyttelseskort være effektive i projektprojektets fremskridt.

Büyükerşen sagde: "Teleferic projektet vil yde et vigtigt bidrag til Eskişehir med hensyn til turisme, de besøgende vil kunne gå op og se regionen ovenfra og besøge historiske steder. Derudover vil offentlig transport fra gummihjulede køretøjer finde sted på meget kortere tid. Dette vil selvfølgelig reducere køretøjets tæthed til en vis grad. "

Armin

sohbet