Halkalı Kapıkule Railway Line Offentlige deltagelsesmøder afholdes den 09-10 september 2015

Halkali Kapikule jernbanekonstruktionstilbud blev ikke færdiggjort
Halkali Kapikule jernbanekonstruktionstilbud blev ikke færdiggjort

TCDD Halkalı Kapıkule jernbanelinjeprojekter Offentlige deltagelsesmøder afholdes den 09.-10. September 2015. Planlagt til at blive konstrueret af TCDD Generaldirektorat Halkalı Forberedende arbejder til Kapıkule jernbaneprojekt fortsætter.


Inden for projektets rammer Istanbul Halkalı Station, der starter ved Edirne Kapıkule Station, som er ca. 229 km elektrisk, signal system, dobbelt-line og 200 km / h designhastighed vil blive realiseret med jernbanen.

Korridoren, hvor projektet er placeret, er også en underkomponent af TRACECA-projektet (Transportkorridor Europa-Kaukasus-Asien / Europa-Kaukasus-Asien-transportkorridoren), som forestiller en genoplivning af Silk Road-projektet. Istanbul-Ankara High Speed ​​Train Project vil danne en enhed med Ankara-Sivas High Speed ​​Train Project og Sivas - Kars High Speed ​​Train Project. De første undersøgelser for projektet blev påbegyndt i 2008 inden for Generaldirektoratet for Infrastrukturinvesteringer (AYGM), og der blev gennemført en gennemførlighedsundersøgelse af en rute, der passerer nord for den eksisterende linje med en designhastighed på 250 km / time, og der blev truffet en beslutning om miljøeffektvurdering (EIA). I de senere faser opstod imidlertid behovet for at opdatere gennemførlighedsundersøgelsen, undersøge trafikefterspørgselsundersøgelsen og forskellige alternative ruter som et resultat af bemærkningerne fra kreditinstitutterne i gennemførlighedsundersøgelsen inden for rammerne af låneforhandlingerne. Forundersøgelsen blev opdateret i 2014 af Department of European Union Investments under Ministeriet for Transport, Maritime Anliggender og Kommunikation (UDHB).

Halkalı Kapıkule jernbaneprojekt

Halkalı - Kapikule Jernbanelinjen går gennem henholdsvis Istanbul, Tekirdag, Kirklareli og Edirne provinser og slutter ved Kapikule Toldstation. Banen forbinder til den bulgarske grænse. Projektets økonomiske levetid forudses som 30 år. Som følge af vedligeholdelses- og reparationsarbejde kan denne brugsperiode forlænges yderligere. Samlet investeringsbeløb for projektet beregnet som 2 milliarder 750 millioner pund Halkalı - Delen mellem Ispartakule station vil blive designet og konstrueret af TCDDs egne ressourcer. Ispartakule - Çerkezköy De nødvendige midler til den del vil blive ydet af nationale midler. Çerkezköy - Delen mellem Kapıkule er planlagt til at blive realiseret med et EU-tilskud.

Halkalı - VVM-rapporten udarbejdet af Grontmij Mühendislik til Kapıkule-jernbaneprojektet blev forelagt ministeriet for miljø og urbanisering. I forbindelse med emnet vil der blive afholdt et møde om offentlig deltagelse den 09. - 10. september 2015.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer