Rabat på Osmangazi Bridge øgede trafikken af ​​30

Reduktion i Osmangazi Bridge øgede trafikken af ​​30: Transport, Maritime Affairs og Kommunikationsminister Ahmet Arslan sagde, at Osman Gazi Bros reduktion af vejafgifter medførte en stigning i 30.

Arslan udtalte, at reduktionen i Osman Gazi-broens vejafgifter var positivt afspejlet i køretøjstrafikken og tilføjet yüzde Der var en stigning på ca. 30. Men på Yavuz Sultan Selim Bridge og Osmangazi Bridge og fortsættelsen af ​​disse motorveje viste vores første gennemførlighed, at vi ikke vil kunne nå de ønskede tal, før projekterne er færdige og efter en vis periode. Dette er ikke en overraskelse for os ..

Borgerne i stedet for at krydse broen i stedet for at rejse rundt i bugten gør brændstofforbrug Arslan, sagde:

"Borgeren fylder sit lager, når han forlader Istanbul. Hvad angår Osmangazi-broen, drejer det sig om at "hvis jeg passerer broen, vil jeg give 65 pund, hvis jeg går rundt i bugten, som om jeg er frivandrere" ind i en psykologi. Lad vores folk gøre denne ting godt. De bør ikke spilde tid ved at rejse rundt i Golfen, øge de skadelige virkninger på miljøet og vigtigere ikke risikere ulykker. I mellemtiden vil vi have åbnet op til Bursa i dag. Efter Orhan Gazi åbner vi også Gemlik Bursa. Det vil generere yderligere trafik, og forhåbentlig vil det nå disse tal, når vi afslutter motorvejen til Izmir inden for to år og modtager Çanakkales trafik som en ring. "

Kran på Osmangazi-broen

På den anden side understreger Arslan, at kranen på Osmangazi-broen ikke har nogen negativ indvirkning på trafikken:

Mu Forstyrrer trafikstrømmen fra kranen, der ikke fjernes, nej. Er der nogen skade for folk, nej. Måske psykologisk, "der er en kran, vælter", tænker de. Kranen er bygget og monteret på en sådan måde, at den ikke kan væltes uden bro, ingen arbejde. Derfor vil vores folk være fortrolige med det. Vores bekymring er vores engros interesser. Da engroshandel er brugen af ​​dette projekt, udføres kranafmonteringsarbejder over tid. Der er ingen tøven her. "

Railway News Search

1 Kommentar

  1. Den største ønskede trafiktæthed vil blive dannet ved direkte integration af motorvejen til Ulubat efter fuld integration af motorvejen med Bursa ringvejen. Desuden vil den sydlige del af vejen fra Izmir til manisa-akhisar vejkrydset til begyndelsen af ​​turistsæsonen have en alvorlig indflydelse på rejsens varighed, især vil bidrage til brovejen.

Yorumlar