New Generation National Freight Car er lettere og mere effektiv end sine jævnaldrende

Lettere og mere effektive end New Generation National Wagon Peer: “New Generation National Wagon üretim, der blev produceret i TÜDEMSAŞ, blev lanceret den marts 23 på TÜDEMSAŞ hovedkvarter.

Ahmet Arslan, minister for transport, maritime anliggender og kommunikation, İsmet Yılmaz, minister for national uddannelse, Davut Gül, guvernør for Sivas, Habib Soluk, Sivas stedfortrædende, Habib Soluk, formand for offentlige arbejder, transport og turisme Kommissionen, generaldirektør for TCDD İsa Apaydın og anden protokol og repræsentanter for ikke-statslige organisationer.

"Jernbaner blev Global Player"
Ahmet Arslan, minister for transport, maritime anliggender og kommunikation, udtalte, at tyrkiske jernbaner er blevet en global aktør og sagde: "Vi har lavet vores jernbanes globale aktører med det, vi har gjort i 15-årene. Vi begyndte at levere en konkurrencedygtig struktur på verdensplan. Selvfølgelig, hvis du ikke har indenlandsk industri, kan du ikke blive en global aktør, hvis du ikke kan producere dit eget spor, dine egne køretøjer, dit eget hjul. Af denne grund etablerede vi først vores lokale industri, vi er kommet på en meget vigtig måde på kort tid. Produktionen af ​​den nationale motor startede. Byggeprocessen af ​​vores National High Speed ​​Train er også startet. Konceptdesign er færdig. "

"Ankara-Sivas YHT Line slutter ved 2018 Sonunda
Ankara-Sivas YHT fortsætter med at arbejde på linjen, der udtaler Arslan, sagde: "Forhåbentlig har vi til hensigt at afslutte 2018 Sivaslere højhastighedstog for at mødes, men vi vil ikke blive her. Vi har startet udbudsprocessen i første fase af Sivas-Erzincan, og vi vil udvide den til Erzincan. Vi vil ikke bosætte sig der, men vil tage os til Erzurum, Kars, fordi Baku-Tbilisi-Kars og Marmaray vil være meget meningsfuldt. Vi vil bære højhastighedstoget længere sydpå ved at sige Sivas-Elazığ-Malatya. "

Demirağlar udvider
Arslan nævnte også de jernbaneprojekter under opførelse. Mek At vende landet med jernnet passerer jernbaner over hele landet. Det er også vigtigt at forbinde Sivas til Ankara via Ankara. Karaman-Mersin-Adana ikke kun i Konya, så fra Gaziantep, vil Sanliurfa udvide højhastighedstogslinjen. Konstruktionen af ​​højhastighedstoget indtil Izmir fortsætter, Bursa fortsætter, men ikke tilfreds med det, Antalya via Afyonkarahisar, Corum via Kirikkale til Samsun, Erzincan gennem Sortehavet til Trabzon, vi håber, at vi over hele landet strikker vi bliver et land bygget med et rigtigt jernbanenet. "

Lighter og mere effektiv end sine jævnaldrende
Arslan nævnte fordelene ved den nationale godsvogn og delte følgende oplysninger;
Inc For det første er 29,5 vognbeholderen med længden af ​​2-meter meget vigtig at bære i en enkelt vogn. Et andet vigtigt træk er, at 9,5 tons er lettere end tilsvarende vogne. Dette betyder, at procentdelen er lettere end 26. Igen giver 25,5 os mulighed for at transportere mere end 4 tons last sammenlignet med tilsvarende vogne i Europa med dens tonnage. Denne stigning i belastningskapacitet giver operatøren en stor fordel. På grund af den tunge letvægt betyder 15 mere belastning eller lavere omkostninger. Takket være 3 H-type bogie og kompakt bremsesystem, der blev produceret for første gang i vores land, er omkostningerne ved at transportere 15-procenten reduceret. Det lave lydniveau under rejsen er også væk fra støj. En anden fordel ved disse godsvogne med hensyn til drift. Produktionsomkostningerne for en ny generation af nationale godsvogne, der kan fungere som to vogne, er også lavere end 15. Selvfølgelig betyder det også, at omkostningerne ved langvarig pleje er lave. "

X 150-stykker vil blive produceret i år "
Arslan sagde: "Vi stræber efter at starte masseproduktion af vognen produceret som prototype på kort tid og forhåbentlig eksportere den herfra. I år producerer vi 150 korn og tilbyder det til hjemmemarkedet og eksporten. "

"Sivas er en jernbanestad"
Minister for National Education İsmet Yılmaz udtrykte sin lykke for at indføre den nationale godsvogn, som er et vendepunkt for Sivas.

Yilmaz udtalte, at Sivas er en jernbanestad og sagde, için Ikke fordi jernbanen passerer gennem den, men Eskisehir er en eller anden måde Sakarya og Sivas. Sivas, de gamle dage i de hidtidige herlige dage inden for jernbanesektoren vil indhente igen. Forhåbentlig vil vi implementere Railway Logistics Center. 2. Vi laver OIZ. Vi vil sætte jernbanesystemet i hver pakke af Allah, hvis han vil. "

"30 Den retmæssige glæde af en tusind person Railway"
TCDD General Manager İsa Apaydın I sin tale ved åbningsceremonien understregede han, at jernbanesektoren er blevet forsømt i mere end et halvt århundrede, og at det har været muligt at producere National Freight Wagon takket være investeringer foretaget siden 2003.

Apaydın sagde, X Sammen med vores datterselskaber, regionale direktorater og fabrikker, som 30 tusindpersoners jernbanefamilie, oplever vi glæden og lykken ved at være vidne til en historisk dag. Siden 2003, 60 milliarder pund er blevet investeret i jernbaner. Med støtte fra vores regeringer med jernbanemobiliseringen indledt med moderselskabets støtte fortsætter vi arbejdet med National Railway-projektet med udviklingen af ​​avanceret jernbanesektor i vores land. Jeg vil gerne takke alle dem, der har bidraget til opførelsen af ​​den nye generation af nationale godsvogne. "

Efter talerne udførte ministrene Arslan og Yılmaz båndskæringen af ​​den nye generations nationale godsvogn.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar