Minister Arslan: Vi gør flere besparelser gennem investeringer i året

Transportminister, Maritime Anliggender og Kommunikation, Ahmet Arslan, 06 I et fjernsynsprogram deltog han i august 2017, han lavede vigtige erklæringer om ministeriets projekter og dagsorden.

Monetær værdi af tidsbesparelser i transport i et år 10.5 milliarder TL

Understreger, at de lægger vægt på miljøet i de udførte projekter, de vandt priser fra verden som i Eurasia-tunnelen, og anvendelsen af ​​Üçüncü Bæredygtige Infrastruktur Institut til Istanbul Tredje Lufthavn, der er en miljøvenlig lufthavn, blev angivet som følger: Ars Som følge af transportinvesteringer, 283 millioner timer om året har sparet tid. I betragtning af at tiden er penge, er den monetære værdi 10.5 milliarder pund. "

Vi viser følsomhed for miljøet i hvert projekt

Minister Arslan udtalte også, at disse investeringer sparer 6 millioner 1 tusind tons 600 milliarder pund i årlige monetære vilkår, og at 3 millioner 260 tusind tons emissioner reduceres årligt, hvilket reducerer skaderne for miljøet og giver et bedre miljø for fremtiden. Vi sparer i alt 17 milliarder pund pr. År. Vi sparer så meget som det årlige investeringsbeløb og de penge, vi bruger på disse veje hvert år. Det er vores ansvar at gøre livet lettere for vores folk i dag. Vores ansvar for at beskytte vores fortidskultur og føre den til fremtiden sammen er vores ansvar for at efterlade en bedre fremtid for fremtidige generationer. På dette tidspunkt er vi følsomme for miljøet i alle projekter. "

Haydarpaşa 3 ur fra Ankara, Halkalı 3.5 timer

Den fortsatte tillid til Tyrkiets økonomi og i økonomiske vanskeligheder Arslan minister påpegede, at projektet, Ankara - Istanbul Højhastighedstog af den dato, hvor opsummere spørgsmålet om fremtiden for det europæiske kontinent fandt følgende erklæring: "Marmaray Project i Gebze Halkalı forstæder linje bliver bragt til metro standard. Gør en tredje linje. Fra denne linje drives højhastighedstog og godstog om natten. Højhastighedstog, der afgår fra Ankara YHT station, som opfylder alle passagerernes behov i slutningen af ​​2018, når Haydarpaşa på 3 time og Halkalı3.5 ankommer om en time. "

Sivas- Istanbul 2018 Endelig 5 Clock

Arslan sagde, at Ankara-Sivas højhastighedstog, som er under opførelse, er planlagt til at blive sat i drift i slutningen af ​​2018. Således vil rejsetiden mellem Ankara og Sivas øges til 2 timer, Sivas-Haydarpaşa'nın 5 timer, Sivas- Halkalıvil falde til 5.5 timer.

Halkalı - Kapıkule High Speed ​​Train Project vil blive tilbudt i år

Halkalı - Arslan, der gav den gode nyhed om, at budet af Kapıkule High Speed ​​Train Project vil blive afholdt i år, sagde, at denne linje forventes afsluttet indtil 2023, det vil sige, at 5 forventes afsluttet årligt, og et tog, der forlader øst, vil kunne gå til London uden afbrydelse.

400-500 YHT er foretrukket til rejse under kilometer

På spørgsmålet om, at højhastighedstog er blevet konkurrencedygtige med fly, og der vil være konkurrence mellem dem, sagde Arslan: "Jernbanen er liberaliseret. Priserne vil komme til en vis balance i forhold til udbuds- og efterspørgselsbalancen. Som i mange lande i verden er 400-500 foretrukket til højhastighedstog og højhastighedstog. I rejser mellem Ankara og Istanbul foretrækker 15 procent af passagererne YHT, og vi ønsker at øge det til 40 procent. Disse satser nåede 78 procent i Eskişehir og 66 procent i Konya. "Sagde han.

Istanbul Tredje Lufthavn, der skal integreres med andre Urban Rail Systems og YHT

Arslan fremlagde også vigtige udtalelser om 30-billedet Euro Istanbul Third Airport Project, hvor 10 tusind mennesker arbejder på tre-shift-basis, og at opførelsen af ​​lufthavnen, der tjener 200 millioner passagerer om året, er afsluttet med 60. 2018 sagde, at det første segment, som tjener millioner af passagerer, åbner i oktober 90. Arslan påpegede, at transporten til den tredje lufthavn vil være meget let og hurtig. "Der er en lufthavn, der vil blive integreret med andre jernbanesystemer og YHT".

Tre-etagers Istanbul Tunnel til at betjene både tog og biler

At angive at 2.4 million Istanbulites passerer mellem Anatolien og Europa kontinenter om dagen, vil dette tal nå 2023 millioner i 4. Arslan sagde: dışında Vi har et andet jernbanesystem arbejde ud over Marmaray. Tre-etagers Istanbul Tunnel. 31 er et kilometer system, der starter fra İncirli og når Söğütlüçeşme. Dette system vil blive integreret med Istanbuls 10-togsystem. På denne dag betyder 6.5 at transportere millioner af passagerer ved at integrere dem med jernbanesystemet. I år planlægger vi at afslutte boringen, bud næste år og afslutte det om fire år. Den treetages tunnel tjener både tog og biler. "

100 Tak til tusind transportfamilier

Understreger, at vigtige megaprojekter som højhastighedstog, broer, tunneler, Kars-Tbilisi-Baku-jernbanen blev bygget i alle hjørner af Anatolien, bortset fra Istanbul, hvor 25 af landets befolkning lever, sagde Arslan: bölgesel Regionale forskelle er faldende med disse investeringer. , Hvert hjørne af anatolien bliver mere levende. Jeg har været transportør i 40 år. Tyrkiet, en vigtig korridor mellem to kontinenter, logistikcentre. Vi er taknemmelige for vores præsident, premierminister og regeringer, der tror på dette og giver det det rigtige, banebrydende i transport og overlevelse af æraen. Vi følger den vej, de åbnede. Desuden er jeg kun ét medlem af 100 tusind transportfamilie, 9.999 tusind tusind mennesker, der arbejder i disse værker, jeg vil gerne takke hele transportfamilien, der arbejder med holdånd. "

700 Nyansat til at deltage i jernbanen

Med angivelse af, at jernbanerne vokser, siger Arslan, at 2017s nye kollega i 700 vil deltage i denne institution, og at der ansættes personale til PTT og road.

Det nationale e-mail-system vil være påkrævet i alle offentlige institutioner

UDH-minister Ahmet Arslan, der også forklarede motorvejeinvesteringer og understregede, at 81 i 76-provinsen er forbundet med hinanden ved hjælp af opdelte veje, udtalte også, at "National E-Mail System çalışıl er obligatorisk at blive brugt i alle offentlige institutioner. sagde han.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar