2 til bro- og motorvejsafgifter. erklæring

Generaldirektoratet for motorveje, motorveje og Bosporus-broafgifter 1 Januar 2018'den fremsat i forbindelse med reguleringen af ​​'25-stigning'-kravet er ikke korrekt, beregningen af ​​region og klasse baseret på den gennemsnitlige procentdel af stigningen i vejafgifter, der anvendes på gennemsnittet af 10 Han forklarede.

Beskrivelse af Generaldirektoratet for Motorveje:

Tollerne på motorvejen og bosporusbroerne er blevet revideret for at være gyldige fra 1 januar 2018 mandag, og der er nyheder og kommentarer i nogle medier. I den sammenhæng blev det set, at offentligheden skal informeres korrekt.

Prisjusteringen er ikke på 25% for alle køretøjer som angivet. Som det er kendt, er vejafgifter og broafgifter prissat ud fra længden af ​​den vejafgift, der anvendes over 6-køretøjsklassen. Ved den sidste prisjustering blev vejafgiften bestemt efter køretøjsklasser og motorvejsregioner, i modsætning til de tidligere. I den forbindelse er vores land blevet opdelt i 5-motorvejsregionen (Bosporus-broer og Thrakien, Anatolien, Ægæiske og Çukurovas motorveje), og køretøjsklassen i hver region er blevet vurderet separat og opkrævet. På nogle motorveje steg tollet af 1 klasse biler med 25%, mens det i nogle regioner forblev på 10%. I nogle områder blev 3., 4., 5.% 10% stigning påført køretøjer, mens nogle regioner ikke øgede denne klasse. 6. For motorcykler, der er klassificeret, fortsætter 2017 års gebyrer uden at blive landsdækkende. Som følge heraf, når beregningen foretages på basis af region og klasse, svarer den stigning, der anvendes til vejafgifter, til den gennemsnitlige 10-sats.

Igen i nogle publikationer; Stigningen i broafgifter skyldes de høje vedligeholdelses- og reparationsomkostninger ved broer. Faktisk er vejafgifterne fra broer og 15 vildledende rapporter om, at nye broer kan bygges og vedligeholdelses- og reparationsomkostninger ikke er så høje som angivet. I løbet af det sidste 15-år er kun 15 July Martyrs og Fatih Sultan Mehmet Bridges brugt på 842 Million TL til jordskælvsforstærkning og andre større vedligeholdelses- og reparationsprojekter, der har til formål at udvide deres levetid i mange år. Disse omfatter ikke rutinemæssig vedligeholdelse, personale, belysning mv. Udgifter.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar