Mellem Tyrkiet og Kina Iron Silk Road til Ombygning

"Bælte og Vej Initiativ rollen som international handel og realiseringen af ​​transkaspiske korridor øst-vest-konferencen" Kinas hovedstad februar 06 2018 blev afholdt i Beijing.

Konferencen organiseret i fællesskab af handelsministeriet i Kina, Aserbajdsjan Ministeriet for økonomi, Aserbajdsjans jernbaner og Aserbajdsjan Eksport- og investeringsfremmende forening; Kina og Tyrkiet samt Aserbajdsjan, Georgien og sluttede embedsmænd fra Kasakhstan.

Transport repræsentere vores land i konferencen, viceminister for maritime anliggender og kommunikation Çoşkunyürek Yuksel, TCDD Transport Inc. General Manager Kurt Veys og TCDD Transport Inc. Logistics Department Director Mehmet Altınsoy deltog han.

Uafbrudt Silkevejen mellem London og Beijing skal genoprettes

Yüksel Çoşkunyürek, viceminister for transport, maritime anliggender og kommunikation, sagde, at Baku-Tbilisi-Kars jernbanelinje 829, der er en kilometer lang, blev sat i drift; Han udtalte, at den vigtigste komponent blev realiseret, og Marmaray ville blive forsynet med uafbrudt jernbaneforbindelse, når den var fuldt operationel.

10 af jernbanetransport mellem Europa og Asien leveres med jernbane

Europa-75 milliard dollars i transport volumen mellem Asien er den 70 procent af 80-xnumx'n havet og understreger, at det transporteres med jernbane Çoşkunyürek, mere end xnumx'n så xnumx'luk del, så flyttes gennem nordlige korridor mellem Tyskland-Polen og Rusland og andelen af ​​transport, "centrale korridor", der blev vedtaget for at gøre alle de nødvendige skridt for at modtage den større andel af vores land.

2035 med BTK vil i sidste ende transportere 3 millioner fragt til 17 millioner passagerer

Baku-Tbilisi-år millioner passagerer primo Kars jernbanelinje og 6,5 millioner tons gods vil være i stand til at håndtere og 2035 årets udgang Çoşkunyürek sagde 3 millioner passagerer 17 millioner tons fragt målrettet transport i regionen, skinnen rute er fra Kars til Akhalkalaki op til dobbelt linje ( 108 km), op fra Akhalkalaki til Tbilisi enkelt linje (155 km), op fra Tbilisi til Baku dobbelt linje (566 km) fra Baku, så både Kasakhstan og Turkmenistan til Kina via Centralasien og fortsætte han elskede den måde, at ord kan opdeles i to til at gå.

Med den centrale korridor vil belastningstiden falde til en fjerdedel

Fra Kina til EU-landene (Storbritannien, Tyskland, Frankrig osv) I betragtning af de klimatiske forhold i lasten transporttid 45-62 dag tur peger Çoşkunyürek, når den samme belastning sendes fra den centrale korridor i 12-15 dage understregede, at nåede EU-landene.

af gods af den kinesiske Baku-Kars-tilfælde pass sendt til EU fra Tbilisi linje at gøre opmærksom på det ville være tid nok op til en fjerdedel af tiden for levering af gods i den nordlige korridor Çoşkunyürek, Central Corridor jernbane rute til nabolandene med bilaterale samtaler i 10 år gennem denne linje-15 millioner tons ekstra belastning kunne flyttes til fronten, sagde han, at besøget.

Kapaciteten i havne steg til 40 millioner TEU

På den anden side den transportform mest økonomiske transport af udtrykke type søtransport i det igangværende arbejde for at flytte til mere avancerede Çoşkunyürek, har meddelt, at kapaciteten af ​​portene 40 millioner TEU fjernet.

Hertil kommer, byggeri hurtigt i gang, og Sortehavet, byrden af ​​øst-vest centrale korridor "som vil blive overført til Karasu og Filyos Port Projekt for år 30-35 million tons gods håndteret at målrette overførslen Çoşkunyürek, de to porte Iron Silk Road '' er beskrevet som" centrale korridor "til at forbinde med en skinne understregede hurtigt, at det igangværende arbejde.

2020 for at øge handelsmængden mellem Kina og EU 800 milliarder dollars

Apropos TCDD Transport Inc. Direktør Kurt Veys af konferencen "centrale korridor" antallet af lande, der kan drage fordel direkte og mest direkte er mere end xnumx't, mens den samlede befolkning i disse lande gav udtryk for sent 60 milliarder.

Ligeledes denne overførsel er over $ 21 billioner, størrelsen af ​​økonomien i baglandet Kurt Kina-Europa i 2014 mellem Unionen i 615 volumen af ​​dollaren 2020 milliarder 800 milliarder dollars, sagde han du forventede at afslutte, hvis transporten størrelse fra 117 millioner tons 170 millioner tons handel.

25 milliarder dollars investering på jernbane

Asien og Europa, der forbinder undervands "Marmaray", og at Asien og Europa vil forbinde "Edirne-Kars High Speed ​​Railway Project" Wolf forklarer, hvordan for varigheden af ​​undersøgelser, vores land fra øst til vest gennemkører Langt Asien til Europa via Tyrkiet 2200 understreger, at 25 har investeret milliarder dollars til betydelige forbedringer af infrastrukturen hidtil.

Vi har købt 3 bin containervogne, vi planlægger at købe 2 bin 500 mere

Ud over infrastrukturinvesteringer har TCDD Tasimacilik AS tilføjet forskellige foranstaltninger til at transportere lasten i disse destinationer på en effektiv, hurtig og høj kvalitet måde. sagde, at de planlægger at købe vognen.

500 millioner dollars til lokomotivflåden

Kurt sagde, at de har udvidet flåden ved at investere 500 millioner dollars i lokomotivflåden i Europa. Østrig, Tyskland, Bulgarien og Rumænien; I Asien, Aserbajdsjan, Kasakhstan, Turkmenistan og fortsatte deres samarbejde med de georgiske jernbanetransport myndigheder, Tyrkiet og Kina blandt hvilke der var rekord års arbejde, de gør med kunder at gøre med 12 millioner tons udenrigshandel af jernbanerne.

Vi har planer om at eksperimentere med Tyrkiet rejser mellem Kina

Medlemmer af de kommende måneder i transkaspiske transportkorridor og "Cosco Shipping" sammen med Kurt sagde, at de har planer om at teste toget køre mellem Tyrkiet og Kina, "Iron Silk Road" af økonomien vil bringe dynamik i mange områder såsom kulturliv, i enhver forstand af udvikling og fred i verden han afsluttede sin tale ved at sige at han ville bidrage.

TCDD Transport Inc. Logistics Department Director Mehmet Altınsoy, konference "bælte og Road initiativ gennem Infrastruktur Regional Transit og Logistik" i Kars-Tbilisi-Baku jernbane i Tyrkiet gav oplysninger om jernbane forsendelser.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar