CHP Group Vice President Çorlu Train Disaster Resolution

CHP-gruppens næstformand Ozgur Ozel, Engin Altay og Engin Ozkoc, Çorlu 24-borger døde i togulykken for at undersøge uagtsomheden og for at afgøre, hvilke ansvarlige personer forelagde et forskningsforslag til formandskabet for Parlamentet.

CHP-leder Kemal Kılıçdaroğlu annonceret af Çorlu og CHP-delegation ledet af næstformand Faik Öztrak, i tråd med rapporten udarbejdet af gruppens præsidenter, blev Private, Altay og Özkoç underskrift forelagt for Parlamentet med et forskningsforslag. I forskningsforslaget, ”8 I juli 2018, skete en togrænse i Çorlu-distriktet i Tekirdağ, hvor 24-borger mistede sit liv og 318-borger blev såret. Uzunköprü, som er den rute, hvor mange tog ikke kan køres på grund af grunde som f.eks. Fornyelse af veje i Thrakien,Halkalı flyvninger er også kendt for at starte kl. 1, maj 2018. ” Forslaget registrerede følgende:

GİRİŞ DER ER FLERE PASSAGERE GİRİŞ

Ada I ulykken ontspor den første vogn, men væltede ikke, efterfulgt af 5-vognen, der afsporede. Togets hastighed på ulykkestidspunktet blev bestemt som 90-110 km. Cirka 8 minutter før ulykken gik togpersonalet ind i de mobile informationssystemer med udtrykket 'der er flere passagerer end antallet af steder'. I den første erklæring fra Ministeriet for Transport, Maritime Anliggender og Kommunikation efter ulykken blev det anført, at 'ulykken skete på grund af udledning af jord mellem kulverten og jernbanen på grund af overdreven nedbør'.

Ukontrolleret er mere farligt

I rapporten, som blev udarbejdet af vores parti efter interviews med eksperter og ikke-statslige organisationer, hedder det, at vedligeholdelsestilbudet for stikkene på linjen for nylig blev annulleret på grund af forsinkelsen i tildelingen af ​​kvoter, ikke kun i den kulvert, hvor ulykken fandt sted, men også i de andre kulverter på linjen. I evalueringerne fra eksperterne er opfattelsen af, at arbejderne med mere profitlogik og ukontrolleret risiko på jernbanerne blevet mere farlig. Ud over at ignorere ingeniørvidenskab i konstruktion og vedligeholdelsesfaser af jernbaner, fremstår manglen på tilsyn også som et alvorligt problem. Det er rapporteret, at det tidligere var blevet kontrolleret af vejvagter og endda kontrolleret af en elektronisk vogn, men dette var begrænset.

METEOROLOGY GER Nødvendige advarsler

Selvom det blev anført, at den eneste grund til ulykken var overdreven nedbør, oplyste TMMOB Chamber of Meteorological Engineers, at det er muligt at se nedbøren forekom i regionen en gang om året i henhold til gentagelsesanalyse af Çorlu Meteorological Station, en af ​​de nærmeste målestationer til ulykkesstedet. Meteorologi fremsætter også de nødvendige advarsler. 7 har ikke ret til at repræsentere den mængde nedbør, der forekommer årligt som en naturkatastrofe, der forårsager en ulykke. Det er tydeligt, at en organisation, der leverer menneskelige transporttjenester, skal sikre konstruktion, vedligeholdelse og overvågning af linjen ved at overveje alle data såsom landforhold, geografiske træk og vejrforhold. Der er mange spørgsmål, der skal besvares vedrørende ulykken. Om korridor-, rute- og kortlinieundersøgelser af jernbanelinjen, hvor ulykken skete, om entreprenørvirksomheden eller firmaets virksomhedsidentitet og tidligere arbejdserfaringsdokumenter er tilstrækkelige, om der er tilstrækkelige revisioner inden ulykken venter på svar. Det forstås, at denne togulykke, hvor vores 7-borgere mistede deres liv i Çorlu, var resultatet af alvorlig forsømmelse og ukontrolleret. Vi foreslår og nedsætter den parlamentariske forskningskommission i overensstemmelse med artiklen 24 og 98 i forfatningens forfatning for at finde svarene på de ubesvarede spørgsmål, for at bestemme de ansvarlige personer og for at bestemme de foranstaltninger, der skal træffes for at forhindre disse togulykker igen. ”

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar