Trambus-veje er belægning i Sanlıurfa

I det sidste 5-år er befolkningen i 25 steget i Sanliurfa, og Trambus-projektet er afsluttet for at overvinde transportproblemet.

Den første fase af Trambus-projektet, som fuldt ud støttes af borgerne, vil snart blive gjort tilgængelig for offentligheden. Daglig offentlig transport i 190 tusinde mennesker foretrak transport Sanliurfa, Tyrkiet snart vil have mere af en tjeneste, der er en af ​​de få byer.

Tyrkiets billigste og på grund af at give god service, både nationalt og internationalt 4 som modtaget priser i forskellige grene Metropolitan Kommune kom til en ende i projektet Trambus omsættes til praksis med henblik på at udstede den eksisterende transport langsigtet løsning. Startet med færdiggørelsen af ​​Trambus-projektets infrastrukturarbejde, vil Metropolitan Kommune, der startede overbygningsværkerne, gennemføre testværket i de følgende dage. Nihat Çiftçi, borgmesteren i Metropolitan Municipality, der overvåger asfalteringsværkerne på plads, sagde: olarak Som det fysiske realiseringsområde for Trambus-projektet startede vi Haleplay-bygningen Halepibahçe-bassinet Halil-ur Rahman, Haşimiye og derefter Divanyolu Avenue.

Så vil der være linjer og striber efterfulgt af testdrev. Transport, Videnskabsarbejder og ŞUSKİ Formandskab arbejder på alle måder i regionen og realiserer projektet. Sanliurfa oplever den gyldne tidsalder med hensyn til kommunisme, vi har hævet vejstandarderne både i centrum og i alle distrikter. Jeg vil gerne takke alle vores venner, der har bidraget til dette store arbejde. "

Vi har realiseret mængden af ​​asfalt, der spilles i ŞANLIURFA-HISTORIEN I 3 ÅR

At oplyse, at de efterlod et 3-år, der nåede det samlede asfaltbeløb i Şanlıurfa-historien, sagde borgmester Nihat Çiftçi, olarak. Som Metropolitan Kommune startede vi et godt arbejde og arbejdede på en planlagt måde med forståelsen af ​​vejkulturen. Trambus-projektet vil blive sat i praksis i fremtiden med prøvekørsler, og så introducerer vi vores by til jernbanesystemet med Allahs tilladelse. Vi laver vores arbejde ved at sige, at vi vil uden at tale, det er forståelsen for AK Kommune.

Vi arbejder og producerer kommune, og vi bruger produktiviteten hos vores medarbejdere og maskiner på højeste niveau. Vi er på marken og i marken ved at hælde sved på panden. Vores projekter kan afspejles i forskellige. Hvem har gjort alle cadre fra Metropolitan Mayor enstemmigt. Han sagde. På den anden side vil det nye generationens kollektive transportsystem og sporvognssystemet, som sparer 70 i transport, også beskytte teksturerne i historiske regioner med hensyn til miljøfølsomhed og ikke forårsage støjforurening.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar