YHT anklaget i ulykke

yht ved et uheld machinist sucladi
yht ved et uheld machinist sucladi

Undersøgelsen af ​​højhastighedstogulykken i Ankara, hvor 9 blev dræbt, blev udvidet til TCDD-direktører. Anklagemyndighedens kontor, der gennemfører undersøgelsen, TCDD Regional Director Duran Yaman, der skiftede togtrafikken i regionen dagen før ulykken 4, vicegeneraldirektør for YHT Station Kadir Oğuz og YHT Station Regional Directorate Trafik og Station Management Service Manager Ünal Sayıner tog erklæringen som en mistænkt. Servicechef Sayıner, der hævdede, at der ikke var nogen pligt til at kontrollere togets afgangstider, beskyldte maskinføreren, der døde i ulykken. "Selvom han så, at han kom ind i den forkerte linje, stoppede han ikke toget og gav ikke information til centret."

13 i Ankara December 2018 personale blev anholdt inden for rammerne af den undersøgelse, der blev udført af Ankara-anklagemyndigheden i forbindelse med togulykken i 3. Arresteret saks Yildirim, Kadir Oguz havde aldrig anklaget ham for nogensinde at kontrollere.

KRIMINALE MASKINER
Ifølge Alican Uludağs rapport i Republikken blev Ünal Sayıners erklæring taget som vidne og derefter som en mistænkt. Sayıner, i sin erklæring beskyldte de afdøde YHT-maskinister: "Kollision Ankara YHT station 06.30'da 81201 nummer 1, der bevæger sig på vej til 2 linje sendt på grund af 1 opstod. Line 2-toget skal gå ud af vejen, trussen er ikke reguleret, når linjen 1, der kommer ind i vejen, kan medføre fare, føreren skal registreres og rapporteres til centret af ingeniøren ved hjælp af toget. Selv troede at toget kan komme fra toget, selvom det ikke er muligt at fortsætte med at stoppe fejlen. . Fordi det er forudbestemt på hvilken linje togene vil pendle. Dette tog, der fungerer med samme nummer, bruger den samme rute (Line XNUMX-rute). "

SKISSER IKKE ÆNDRET
Sayıner, den mistænkelige servicechef, udtalte, at togets trafik fra det centrale område (TMİ) system blev anvendt i den region, hvor ulykken opstod, i YHTs 06.30 vil gå til Konya i 11. Efter ca. 150 meter skal den flyttes fra Linje 2 til Linje 1. Afbryderen M74 med denne kontakt skal gøres egnet til overgangen til linjen 1 ved hjælp af elektriske motorer ved hjælp af knapperne i det låste panel, som træneren bruger, mens 06.50 ved 13. Tom indstillet til at give YHT vil gå til Eskişehir Line 2 13. Da kontakten er indstillet, er saksen ikke indrettet til at vende tilbage fra Linje 2 til Linje 1 igen. Hvis ikke reguleret, leder togledsageren saksens retning til linjen 1. Det høres fra telefonoptegnelserne, at han fortalte afrejsepersonen, at han var på vej. På denne information sender forsendelsen, YHT Line 1. på den vej, han blev guidet. "(Cumhuriyet)

Aktuelle jernbanetilbud

Mon 09

Golftrafikken

Område 9 @ 08: 00 - Område 11 @ 17: 00

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar