Nordkinas første stråle sporvogne Start testdrev

nord elf første smarte elektriske trolleybus afsluttet
nord elf første smarte elektriske trolleybus afsluttet

Nordkinas første sporvognskøretøjskøretøj udstyret med driverfri startteknologi, startede en testrejse i Harbin.

Vognen er 30 meter lang og er i stand til at fremskynde 70 kilometer i timen. Sammenlignet med de ældre typer er denne vogn mere miljøvenlig ved at generere mindre gasemissioner og er mere bekvemt at trafikere i byen med usynlige skinner og har en høj bæreevne.

Bilen blev først sat igennem en række tests for at se, om det kunne klare vejforhold, der ville råde over vinterforholdene i Harbin, herunder den frosne isete vej og så lave som mulige temperaturforhold.

Den første testpassager 22-23 blev afholdt fredag, fredag ​​og lørdag. Andet passagertest blev startet i dag og slutter i marts.

Kinas undergrundspris er i øjeblikket omkring 500 million yuan per kilometer, og prisen på sporvognslinjer er omkring 150 million yuan per kilometer. Vognvognens system er den samme som den moderne vogn, og fordi køretøjet ikke kræver noget jernbanesystem, er investeringen af ​​hele linjen en femtedel af moderne sporvogne.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar