Dalaman togstation

dalaman togstation
dalaman togstation

Togstationer er specielle steder, hvor der er meget forskellige følelser. De har også så mange glæder som glæder og glæder.
Wagon hænder svinge fra vinduet, når toget langsomt begyndte at tage accelererede trin for at køre toget platform i slutningen af ​​et løb og måtte stå hjælpeløst ... Men holde sig ude af syne indtil toget desværre til at ryste hænder ...
Er der en togstation, hvor et tog aldrig kommer, og passagererne behøver ikke at sige farvel?
Dette er en unik situation i verden ... Men ja, der er sådan en gar.
I vores land, Muğlas charmerende distrikt Dalaman bizim
Den nærmeste tog til denne banegård er miles away gar
Den ekstraordinære historie om denne interessante situation er skjult i historien om opførelsen af ​​landbrugsvirksomhedsadministrationens bygning, der ligger i statsgården Dalaman i Dalaman.
I det osmanniske imperiums periode, i 1893 blev Abbas Hilmi Pasha udnævnt til den egyptiske khedive efter sultans orden. Andır Khedive bir er en titel givet til guvernørerne i Egypten i Ottomans.
Abbas Hilmi Pasha, 1905 i X Nimetullah ında med en yacht til Dalaman 12 km. til Sarsala Bay. I disse år er der en lille bosætning på stranden. Dalaman er kun en frugtbar slette. Den jagtentusiast, der ser denne frodige grønne slette, hvor spilldyrene bevæger sig frit, indrømmer dette område.
Først byggede han en mole og et lager på Sarsala Bay og byggede derefter en vej fra bugten til Dalaman. Han tørrer de omkringliggende myrer og opfører de eukalyptustræer, han har bragt fra Egypten på begge sider af vejen.
Pasha er den officielle ejer af Dalaman, der har sit ejerskab i 1874. Fra år 1905 begyndte det at bringe egyptiske og sudanesiske borgere til at arbejde på tusinder af hektar.
I 1908 besluttede Abbas Hilmi Pasha at bygge en jagthytte for sin elskede Dalaman. På samme datoer planlægger han at bygge en jernbanestation i Alexandria, Egypten, hvor han er guvernør. Han giver den franske byggearbejde. Men franskmændene blander deres projekter. De sender skibet, der har materialer og projekter fra Station Building til Dalaman og skibet, der bærer Jagt Pavilionens materialer og projekter til Egypten. Skibet kommer til Sarsala Bay nær Dalaman og aflaster sin last.
Pasha arbejdere i Dalaman, og de straks tilbage til arbejdet uden at være klar over den forvirring ved at installere materialer på muldyr og kameler til Dalaman, de flytter til det sted, hvor pavillonen. Faktisk er hver sten, der anvendes i konstruktion, fortalt, at den blev flyttet til et osmannisk gult pund.
Et stort team af byggearbejdere fra skibet går ind i pashaens mænd, sammen går de hurtigt ind i byggebranchen. Så snart de har afsluttet deres arbejde, har de magt til at møde deres pasha med en dejlig overraskelse.
Resultatet af disse intensive studier er en komplet overraskelse. En fremragende jagthytte blev bygget i Alexandria med materialer og projektet til Ægypten i stedet for jagtpavillonen, der blev planlagt i Dalaman.
Væggene er specielt skulpturelle sten fra stationsbygning i Dalaman, lavet specielt produceret høje døre og tagsten danner en ligesidet trekant, en pillarless og loftstrapper. Varm om vinteren, er sommer designet med ventilationskanaler at være cool og luftige og to syv-etagers bygning, hver etage i rummet.
Palmer og palmer bragt fra Egypten er plantet omkring den færdige bygning. Alt er klar til at møde Pasha.
Tilbage til Dalaman er Pasha overrasket over det landskab, han ser. Selvom der er en banegård i Dalaman, er det ikke overraskende at se Pashas bygning.
Således det charmerende distrikt Mugla Dalaman; den første togstation i verden passerer ikke toget.
1 af det osmanniske rige. Efter indtræden i anden verdenskrig erklærede Storbritannien, at den ikke genkendte den egyptiske guvernør Abbas Hilmi Pasha som en khediv, og Pashas Hidiviyy ville faktisk ophøre med at eksistere. Efter undertegnelsen af ​​Lausanne-traktaten blev fiihivivliket ", som tidligere var afsluttet, nu officielt forbi.
Indtil 1928 er et lån modtaget fra gården i Dalaman, som tilhører Abbas Hilmi Pasha, konfiskeret af staten. Stationbygningen inde i gården bruges som Gendarmerie Station indtil 1958 og tildeles derefter til Statens produktionsgård.
Statens produktionsgård i Dalaman møder aldrig jernbanen, men yder et stort bidrag til udviklingen af ​​landbruget i regionen.
Beliggende vest for den administrative bygning og ikke-tyrkisk navn "Patersoniig.do Lagunare" har Kabaagacli plante Cevat Sakir, alias værdi, der blev præsenteret til gården af ​​Harold Pinter. Denne plante, som er fastlandet Norfolk, øst for Australien, er 15 MT. Det strækker sig til. Frø af denne plante, der tiltrak stor interesse for udseende og alienitet, dyrkes i dag som prydplanter i alle kystområder.
Også palmer, palmearter, kaktus og så videre bragt fra Egypten omkring administrationsbygningen. Der blev dannet en botanisk haveplante.
Sæderne i bygningen fra Khedive-perioden bevares til oprindelsesstedet.
Desuden Abbas Hilmi Pasha Egypten konstruktion og børnebørn bragt her og sudanesiske arbejdere til landbrugsarbejde stadig Sarigerme, Dalyan, Koycegiz og fortsætte med at leve i Ortaca'ya.
Som et resultat af interessante sammenfald, i stedet for Egypten, har denne smukke garbygning bygget på Dalaman, hvor skinner ikke løber, fortsat sin ekstraordinære skæbne i over hundrede år İl

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar