Der er ingen lufthavn Der er ingen lufthavn Der er ikke noget tog Der er ikke noget tog

Der er ikke noget tog der er ingen tog Der er ikke noget tog der
Der er ikke noget tog der er ingen tog Der er ikke noget tog der

20 gjorde Tyskland til den eneste ekspedition til Çaycuma Lufthavn, som åbnede for mange år siden. Yavuzyilmaz CHP, det tyske selskab efter tilbagetrækning fra ekspeditionen, "Lufthavn er der ingen plan, ingen jernbane, ingen tog, der er ingen hav," sagde han.

Zonguldak Çaycuma Lufthavn, der åbnede i 1999 og har en årlig kapacitet på 1000 passagerer, flyver kun til Düsseldorf, Tyskland, da der ikke var indenrigsflyvninger. Hvis en borger ønskede at rejse til Istanbul med fly, måtte han flyve til Tyskland og derefter til Istanbul, og den samlede flyveafstand var 500 tusind 4 kilometer. Da det tyske flyselskab, der flyver til Zonguldak, gik i konkurs, sluttede alle flyvninger.

"Hvorfor er 17 ikke blevet åbnet i årevis?"
SözcüIfølge nyheden, '' Çaycuma Airport, som er blevet en spøgelses lufthavn, forsøger at genoplive. Zonguldak Airport Manager Hasan Özşahin, "Forberedelser til indenrigsflyvning begyndte," sagde han. VVS-vice Zonguldak Deniz Yavuzyilmaz sagde i en erklæring: "Den eneste hindring foran flyene, beføjelsen til at holde Zonguldak. 17 har ikke kunnet lancere fly i årevis. Zonguldaks situation er tragisk. Der er ingen lufthavn, ingen plan, ingen hav, ingen færge, ingen jernbane, ingen tog. "

Yavuzyılmaz udtalte, at installationen af ​​ILS-enheden til lufthavnen og typerne af fly i THY-opgørelsen kunne startes. "De sagde, at de ville åbne lufthavnen for flyvninger i rallyområdet. Så hvorfor åbnet 17 ikke i årevis? Denne lufthavn kan ikke være et valg investering. Det er stadig en tomgangstilstandsinvestering. Skal anvendes straks. Zonguldak 17 er blevet suspenderet i årevis. Motorvejene er elendige, jernbanen er lukket, og havet er ikke brugt. "

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar