Minister Varanks erklæring om 'indenlandske biler'

husbil
husbil

Industri og Teknologi minister Mustafa Varank, for nylig Tyrkiet Union of Chambers og Commodity Exchanges (TOBB), Tyrkiets Automobile Enterprise Group med præsentationen foretaget af premierminister Recep Tayyip Erdogan lavet en forklaring. Understreger, at alt går som planlagt i den nye proces, sagde minister for industri og teknologi Varank, sonunda I slutningen af ​​2019 vil der komme en prototype, og i 2022 håber vi at se vores køretøjer på vores gader. "


TO DIMENSIONALE TEGNINGER OK

Varank ministre, Tyrkiets Cars Initiativgruppen, at bemærke, at det blev udnævnt meget erfarne og professionelle team med den administrerende direktør, "De forsøger meget uselvisk. Faktisk startede selve projektet med ankomsten af ​​vores ven. Arbejdsstrømme afsløret. Workflows fortsætter som planlagt. Jeg håber, de kommer til at komme med en prototype i slutningen af ​​2019. Tyrkiet vil have set prototypen af ​​bilen. I øjeblikket er todimensionelle tegninger afsluttet, et ret godt værktøj er opstået. Vi præsenterede todimensionale tegninger til vores formand ..

Vi modtager kontinuerlig meddelelse

I den nye proces gik alt som planlagt i projektet, 2022 vil se den lokale bil på gaden, sagde Varank, "I øjeblikket er der et problem i planen. Entreprenørgruppen har nået alderen og vil drage fordel af dette vindue med mulighed for at oprette en model. Jeg tror, ​​at denne model vil blive holdt. Jeg tror ikke, at der vil være markedsmangel, fordi køretøjet bliver den bedste elbil i sin klasse. operationer infrastruktur for elbiler det vil udføre snart i Tyrkiet. Jeg tror, ​​at vi vil fange eksporten, da det vil producere en bil, der passer til kravene i æraen. Borgere, offentlige institutioner, ikke-statslige organisationer, der beskæftiger sig med offentlig told "Selvom følgende køretøj til at ride vores eget køretøj", modtager han konstant meddelelser.

300 SKAL GØRE PERSON

Varank forklarede, at 3-dimensionelle tegninger og ingeniørværker foregår. "I øjeblikket arbejder et team af 40-ingeniører, der udelukkende arbejder i F & U-dimensionen af ​​projektet, kun i virksomheden. Denne ingeniørgruppe vokser hver dag. Det forventes at nå ud til 300-personer inden årets udgang. Flytter til et nyt F & U-center. Jeg håber Tyrkiets R & D-center for auto interventionsgruppen vil også forklare den nye placering og vil gøre åbningen. "Han sagde.

SKAL TRANSFORMERE ALLE SEKTORER

At sige, at der er en tendens til elektriske køretøjer på verdensmarkedet, sagde Varank, at problemer i forbindelse med emissioner især i Europa fremskyndede denne proces. Med introduktionen af ​​elbiler udvikler teknologien sig hurtigt inden for områder som kørselsteknikker, smart urbanismeprogrammer og bilsoftware. Med retur til elbiler begyndte hele branchen at ændre sig. Derfor vil vi konvertere alle Tyrkiets bilindustrien er ikke det eneste projekt som en bil projekt i Tyrkiet, ser vi det som et projekt, der vil forvandle den automotive industri. Mobilitet økosystem vil udvikle sig i omdannelsen af ​​bilindustrien i udviklingen af ​​nye teknologier, der vil føre til en vigtig mulighed for Tyrkiet. Det er ikke kun et F & U-projekt, men et brandopbygningsprojekt, så at sige. "

15 I ÅR 5 MODEL

Varank fortsatte som følger: Som et F & U-projekt kan du producere et produkt, men dette produkt kan produceres, etablering af fabrikken, produktion for at imødekomme behovet, produktion af reservedele, salgsnetværk, forhandlernetværk, servicenetværk, dette mærke for at holde om nødvendigt at eksportere ... Disse er store processer, der skal planlægges. Her forsøger de at afdække Tyrkiets bil som et brand. Vi taler om en 15 årsplan for øjeblikket. 15 5 model 3 ansigtsløftning antages at blive udført årligt. Dette gøres af vores private sektor, og som staten, 'Hvad kan vi gøre, hvordan vi kan bidrage', gør vi hvad der kræves.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer