Minister Turhan: 'Vi er logistikbasen globalt'

minister turhan global vil logistik os
minister turhan global vil logistik os

M. Cahit Turhan, transport- og infrastrukturminister, sagde: bugün I dag er vi i første omgang i værftsservice i Europa. Dette er en glædelig og ærlig situation. Som et naturligt resultat af alle disse har vi opnået en skibsindustri, der kan konkurrere med verden og en effektiv maritime sektor i dag. "

Minister Turhan, Kocaeli Chamber of Industry i sin tale på forsamlingen mødet, "hjertet af industri og handel", "landets produktionscenter" Kocaeli er meget glad for at blive sagt.

Turhan i Tyrkiet, som alle er klar, området og påpege, at overgangen fra en periode med meget vigtige udviklinger i verden, strateger i verden, sagde han i en kommentar til det punkt, hvor den dybeste krise siden anden verdenskrig.

Turhan påpegede, at nogle mennesker beskrev alt dette som en anden verdenskrig og fortsatte som følger:

"Efter nogle tænkers mening, før den politiske og økonomiske krise er der en human krise, og denne krise udløser næsten alt negativt. Jeg fortæller dig dette for; Lad os beskæftige sig med politik, hvad enten industriister, lad os producere tjenester, eller lad os være en person, der sidder hjemme. Vi kan ikke gøre noget sundt ved at ignorere dette. For eksempel smelter gletsjere med hver dag, hvad der er sket med mig. ' Jeg kan ikke sige. I vores umiddelbare geografi tager blodet kroppen: "Hvad er der for mig." Jeg kan ikke sige. Der er lande, der ønsker at bestemme handelsreglerne med kolonial logik, "Hvad er der for mig." Jeg kan ikke sige. Selvfølgelig, "Hvad sker der med mig, jeg gør mit arbejde, jeg gør min produktion, resten er ingen af ​​mine forretninger." kan også sige. Jeg respekterer det, men det er det, det producerer, det kan ikke rejse til to byglængder. Men dette land har brug for maratonløberne, ikke to byglængere. Måden at gøre dette på, uanset hvad vi gør, er at læse godt, hvad der sker i verden. "

"Vi er en global logistik base"

Turhan, minister for transport og infrastruktur, sagde, at verden blev omformet politisk og kommercielt efter udgangen af ​​anden verdenskrig og sagde: "Hvis vi havde valgt at producere med egne ressourcer, arbejdskraft, med egne ressourcer i stedet for nationale produktion, hvis vi havde, vi tüttürs vores industrielle skorstene, vi güçlendirs vores transport-infrastruktur, i dag ville være at leve i en meget anderledes Tyrkiet. "sagde han.

Understreger, at disse ikke er drømme, sagde turhan, "drøm? Selvfølgelig ikke fordi vi lever i en sådan geografi, at vi er på de vigtige handelskorridorer ved krydset mellem tre kontinenter. Vi er ikke kun mellem øst og vest, men også mellem nord og syd på global skala. Sig du hav, land eller luft eller jernbane? Alt muligt. Kunne det være et stort aktiv? Industrialists vil vide bedre hvad alt dette betyder. Fordi produktion er det første skridt for en industrialist for en producent, er det det andet, tredje skridt for at få det til markedet på den sikreste og billigste måde.

"Vi gjorde flyselskabet folks vej"

Minister Turhan, de fortalte alt dette kaster bevægelse underskrevet en historisk beslutning om Tyrkiet, sagde, at de begyndte transport mobilisering.

Med henvisning til deres projekter under AK-partiets regerende Turhan sagde: Eler Hvad har vi gjort? Vi har befæstet landets nationale og internationale korridorer ved at gøre vores netværk af veje, som udgør vores vigtigste transportsystem, meget kraftigere med opdelte veje, motorveje, broer, tunneller og viadukker. Vi har øget de fysiske og geometriske standarder på vores stats- og provinsveje, der strækker sig til hvert hjørne af vores land, vi har øget serviceniveauet og trafiksikkerheden ved at etablere intelligente transportsystemer af høj kvalitet. Vi har fokuseret på forsømt jernbanetransport, som er blevet forsømt i mange år. På den ene side har vi fornyet vores uberørte linjer i årtier, og på den anden side åndede vi vores passager- og godstransport med nye jernbaner, bybaner og højhastighedstogprojekter. Derudover fokuserede vi på logistikinfrastrukturundersøgelser for at opnå mere merværdi fra jernbanetransport. Ved at anvende de teknologiske og strukturelle ændringer, som lufttransport har nået i verden på kort tid, som 16, har vi gjort luftvejen vejen for offentligheden. Vi har udvidet lufttransportnetværket i hele landet uden at liberalisere lufttransporten og åbne den for konkurrence. Vi har gjort vores nationale luftfartsselskab THY til et globalt mærke, der ikke kun er foretrukket af vores egne men også af verdensborgere. Vi har eksponentielt øget vores værdi og konkurrenceevne på dette område med vores Istanbul Lufthavn, en af ​​verdens største lufttransportcentre. "

"Transport er også nem adgang til velstående Tyrkiet"

Turhan sagde, at der er foretaget vigtige investeringer inden for information og teknologi og sagde: Jeg har udstyret vores land med kommunikationsfaciliteter, der er uundværlige for hverdagen. Som et resultat, alle disse aktiviteter, i dag, end i går transport meget lettere i adgangen samt, vi har fået en sikker og velstående Tyrkiet. "Sagde han.

Turhan mindede om, at han besøgte Yalova-værfterne i går og sagde: "Ifølge de oplysninger, der er givet af vores skibsværfter der, er vi først og fremmest i værftsservice i Europa i dag. Byggeri, vedligeholdelse og reparation. Dette er en meget glad og ærlig situation. Som et naturligt resultat af alle disse har vi opnået en skibsindustri, der kan konkurrere med verden og en effektiv maritime sektor i dag. "

Minister Turhan, betydningen og betydningen af ​​havene inden for de politiske grænser består ikke kun af, disse steder har stor værdi i den geoøkonomiske, sagde han.

"Kocaeli's andel i branchen er 51 procent"

Minister Turhan sagde, at Kocaeli, der ligger på overgangskorridoren mellem Europa og Mellemøsten, har en stor fordel med sin nærhed til Istanbul, og at byens bidrag til 13s produktionsbidrag til den tyrkiske fremstillingsindustri efter Istanbul afslører denne situation. sagde han.

Turhan, Kocaeli, således at en væsentlig del af den økonomiske aktivitet 51 procent af industrien opmærksomhed, "er finansieret af xnumx s procent af produktionen køretøj Kocaeli, Tyrkiet. Byen er Tyrkiet 36 procent andel i den kemiske industri. 27 procent af Tyrkiets metalindustrien mødes i Istanbul. Disse er stolte figurer. Derudover har den potentiale til at fortsætte sin udvikling og fastholde sin betydning takket være de alvorlige fordele, det giver i vej-, sø- og jernbanetransport. Fordi Kocaelis transportfaciliteter er så forskellige, og nærheden til den internationale lufthavn 19 gør Kocaeli meget attraktiv. "

Turhan påpegede Cengiz Topel Lufthavns nærhed til lufthavnen i Istanbul. At Izmit Bay er en naturlig havn, og at den giver adgang til Anatoliens indre punkt med hensyn til søtransport, giver også Kocaeli en travl søvej. Han gav udtryk for stigende.

"Selskaberne med udenlandsk kapital foretrækker Kocaeli mest efter Istanbul"

Transport- og infrastrukturminister Turhan understregede, at den stigende industriproduktion og verdenshandelen i vores tidsalder har givet og fortsat giver en stor impuls til søfartssektoren som følger:

"Af denne grund foretrækker udenlandsk kapital og store virksomheder Kocaeli efter Istanbul mest. 10 af de industrielle virksomheder, der opererer i Kocaeli, består af internationale virksomheder. En anden faktor, der gør Kocaeli værdifuld for industrialister, er, at den er i en position, hvor kombineret transport er bedst praktiseret. Som Ministeriet fortsætter vi med at frigøre dette potentiale hos Kocaeli med de hurtige og konventionelle jernbanevirksomheder gennem handels- og containerhavne og logistiske landsbyer. Vi har investeret over 12 milliarder 145 million pund i Kocaeli's transport- og adgangstjenester. Når vi medtager de investeringer, der er foretaget inden for rammerne af BOT (build-transfer-overførsel), stiger dette tal til 25 milliarder 280 millioner. Med disse investeringer har vi integreret Kocaeli i verden med hensyn til transport og omdannet til et internationalt handelscenter. "

Turhan, når der kommer til Istanbul fra Kocaeli, har 2 gået en gang, og derudover sagde, at der var en sådan tæthed ,, Hvad gjorde vi? Vi forbinder Kocaeli med alle sine naboer, især Istanbul, ved hjælp af standardiserede veje. 80 har øget længden af ​​150 kilometer divideret med 281 kilometer om året. Vi dækkede 485 kilometervejen med varm asfalt. Vi har også bestilt en betydelig del af Istanbul-Izmir Motorway Project, som vil forbinde Kocaeli til Izmir. Siden åbningen har Osmangazi-broen begyndt at tiltrække en betydelig del af transittrafikken i Golfen. Når motorvejen er afsluttet, vil vores by 18 blive forbundet som kommerciel og industriel. På samme måde er opførelsen af ​​den nordlige marmara motorvej en meget vigtig investering for Kocaeli. Den samlede længde af dette projekt er 398 kilometer. Der er 77 kilometer hovedveje, 37 kilometer forbindelsesvej og 61 kilometer krydsningsarm i Kocaeli. Som kendt har vi åbnet hele sektionen af ​​Kurtköy-Liman-krydset til trafik, og denne service har bragt velstand til Kocaeli i alle aspekter. Kul

Turhan sagde at de åbnede Ankara-Istanbul High Speed ​​Train Line og forbandt Istanbul, Kocaeli, Eskişehir, Konya og Ankara med YHT. På denne måde nåede Turhan Ankara-Kocaeli mellem 3 timer og Kocaeli's industriområde Gebze fra Izmir. -20 bemærkede, at de reducerede til minutter.

"Tyrkiet vil blive opnået 2 millioner tons bæreevne logistiksektoren"

Turhan mindede om, at de har åbnet første fase af Köseköy Logistikcenter, som er særligt vigtigt for automobilsektoren og den relaterede underindustri, og som har stor betydning for import og eksport.

Lojistik Det er vigtigt at huske, at logistiktjenesten på 340 tusind kvadratmeter område i Köseköy Station område ikke glemmes. Vi forbereder også buddet for den resterende del. Når disse logistikcenter er afsluttet, vil Tyrkiet blive opnået 2 millioner tons kapacitet til logistiksektoren. 694 tusind kvadratmeter logistikområde vil blive leveret til Kocaeli. I mellemtiden håber jeg, at vi vil gennemføre det kritiske jernbaneprojekt for Kocaeli. Han også Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim Bro-Istanbul Lufthavn-Halkalı Fast Rail projekt. Denne linje vil udgøre en af ​​de vigtigste forbindelser i den europæiske del af Silk Railway-ruten, der passerer gennem vores land. Inden for dette omfang gennemførte vi undersøgelsesprojektværket på Gebze-Sabiha Gökçen Lufthavn-Yavuz Sultan Selim Bridge-Istanbul Lufthavn af 118 kilometer. Vi planlægger at deltage i udbuddet inden for budgettet. Derudover startede vi projektværkerne ved at levere plads på 22 kilometer Istanbul Airport-Català-sektionen. 1 / 25.000 skala undersøgelser er blevet godkendt, og 1 / 5.000 skala projekt undersøgelser fortsætter. "

Minister Turhan udtalte, at de havde startet ruteflyvninger til Cengiz Topel Lufthavn i 2011, som hedder maz, der ikke skal åbnes sanayi i industribyen Kocaeli. rapporterede at arbejdet fortsætter.

"Vores havne vil holde trit med den nye teknologiske udvikling"

Turhan nævnte, at de lavede vigtige arbejder inden for maritime, udviklede færge- og bilfærger og bygget mange fiskelokaler.

Kocaeli De positive resultater af disse investeringer fremgår af Kocaelis udviklingsøkonomi. Kocaeli's eksport fra 2002 milliarder 1 millioner 268 millioner dollars i 2018 8 milliarder 903 millioner dollars i året. Importen steg fra 1 milliarder 124 millioner dollars til 13 milliarder 976 millioner. Selvfølgelig, hvis vi tilføjer eksporten fra Kocaeli-baserede virksomheder til Istanbul, ved vi, at dette tal er meget højere.

Et gennemsnit på 15 tusind skibe besøger dog årligt denne region. Ca. 60 millioner tons gods håndteres årligt i regionen. I den forbindelse mener jeg, at alle havne bør blive mere moderne. Som ministerium gør vi vores bedste for at planlægge havne parallelt med bymæssige, industrielle og kommercielle strukturer og at designe transportnetværk for at muliggøre multi-mode transport. Jeg tror, ​​at Green Port Project er en stor nødvendighed for Kocaeli og Izmit Bay. Moderniseringen af ​​alle havne i Kocaeli ved at opfylde kravene til Green Port-certificering vil gøre Golfen mere levende og øge energi og arbejde effektivitet. Vores havne vil dog holde trit med den nye teknologiske udvikling. "

Transport- og infrastrukturminister Turhan tilføjede, at de er klar til at gøre alt, hvad der er nødvendigt, herunder lovlige ordninger og infrastrukturinvesteringer for Kocaelis fremtid og at bringe det til bedre steder.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar