Kars Logistikcenter er af strategisk betydning

Kars Logistikcenter har stor betydning
Kars Logistikcenter har stor betydning

Tyrkiet med åbningen af ​​Baku-Tbilisi-Kars jernbanelinjen Kars Logistik Center for erhvervsmæssig transport system i regionen tilbringer Projekt til livet.

Serhat Kars by bygget logistikcenter i Tyrkiets regionen til at blive en logistik base ligger på og omkring naboregionen af ​​31 billioner dollars er målrettet til kommerciel last üstenil. 412 har en lastkapacitet på et tusind tons, og når det tages i brug, vil dette logistikcenter, der er planlagt at være en beskæftigelseskilde for 500 person, etableres på 350 tusind kvadratmeter mellem metrofabrik og organiseret industrizone (OSB) på Paşaçayır-vejen, og de samlede omkostninger ved projektet vil være 100 millioner Turkish Liras.

Strategisk vigtigt

Baku-Tbilisi-Kars-linjen, også kendt som Iron Silk Road, passerer gennem Baku, hovedstaden i Aserbajdsjan, gennem byerne Tbilisi og Ahilkelek i Georgien og når endelig Kars. Kars provinsen, tidens både internationale transportkorridorer, transport og Tyrkiet mod vest, samt der giver adgang til Centralasien fra Kaukasus er strategisk vigtigt.

Aserbajdsjan og Tyrkiet til at slutte sig til målretning af Kars Logistics Centre 's rejseplan og demonstrationsprojekter er afsluttet. For transporten til Logistics Center var der planlagt en sammenkoblingslinje mellem Kars-Erzurum Railway og planlagt at være 6 kilometer lang. Aktaş Border Gate; Ardahan, Kars, Iğdır og Erzurum, Georgien, samt forbindelse til Aserbajdsjan vil lette overgangen. Af denne grund udføres foruden Ardahan kulvert- og brolægningsarbejdet på ruten Kars-Arpaçay-Çıldır inden for rammerne af A1-standarder for at fremskynde konstruktionen af ​​den delte vej. Med alle disse bestræbelser, er Tyrkiet udvikler sig hurtigt til at nå målet om at skabe en midterlinjen af ​​internationale korridor udenfor.

Giant Economic Contribution

I betragtning af nødvendigheden af ​​Kars Logistik Center; Transport fra Asien til Europa forventes 240 10 million tons gods% af dem endda i Tyrkiet vil nu skulle vise betydningen af ​​projektet.

Den anvendte jernbanelinje forventes at yde et årligt økonomisk bidrag til milliarder af dollars til både provinserne på ruten og Kars, hvor fragten vil blive indkvarteret med færdiggørelsen af ​​logistikcentret samt gebyr pr. Kilometer fordel.

Ankara-Kars højhastighedstogprojekt blev lanceret for hurtigere at sende varer til Kars Serhat. Dette projekt er Republikken 100. Det er planlagt at blive gennemført i 2023, som er etableringsåret.

15 Day Travel til Europa

Parallelt med Marmaray; Med implementeringen af ​​Baku-Tbilisi-Kars Railway Project vil det være muligt at transportere uafbrudt last med jernbane mellem Kina og Europa. Det forventes således, at alle godstransportoperationer mellem Europa og Centralasien skal flyttes til jernbanen. I denne retning modtog landene i Turkmenistan og Aserbajdsjan yderligere togfærger til at operere i Kaspiske Hav. I Kina vil den gennemsnitlige årlige 240 million tons last, som den ønsker at sende til Vesten, blive transporteret med tog. Det er planlagt, at rejsen, der varer ca. 45-60 dage ved rejser til søs, vil falde, indtil de gennemsnitlige 12-15 dage for Europa, når Baku-Tbilisi-projekterne er færdige.

Kars Logistik Center Belastningskapacitet: 35 Million Tons

Den samlede længde af jernbanen op til 840 kilometer er afsluttet. 30 2017 millioner tons gods forventes at blive transporteret indledningsvis på Baku-Tbilisi-Kars jernbanelinje åbnet i oktober 6,5.

På mellemlang sigt forventes belastningen at passere gennem Demir Silk Road at stige til 35 millioner tons. Ud over alle disse, som vil blive afholdt i Tyrkiets østlige og vestlige jernbanelinje, vil det tjene en samlet 1 millioner passagerer. Kars Logistics Center påtager sig også vedligeholdelses- og reparationsarbejder i tilfælde af manglende passager- og godstog.

Kars Logistics Center Faciliteter

  • 600 m2 Logistik Hovedkvarter Building
  • 800 m2 Indlogeringsbygning
  • 600 m2 Trafikfaciliteter Building
  • 1.600 m2 Vandopbevaring
  • 600 m2 Vedligeholdelses- og reparationsafdeling
  • 800 m2 Materiale Lager
  • Tekniske bygninger af 400 m2
  • Road Maskin Garage: 1.300 m2
  • 7.000 m2 Lokomotiv og Vogn Vedligeholdelse og Reparation Workshop

Kort over Tyrkiet logistikcentre

Aktuelle jernbanetilbud

Mon 09

Golftrafikken

Område 9 @ 08: 00 - Område 11 @ 17: 00

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar