Hvad er den seneste situation i Kabataş Mahmutbey Metro Line Project?

Hvad er den seneste situation i kabatas mahmutbey metro-projekt
Hvad er den seneste situation i kabatas mahmutbey metro-projekt

Borgmester for Istanbul Metropolitan Municipality Ekrem İmamoğlu besøgte byggepladsen for Beşiktaş station i Kabata Mahmutbey metrolinekonstruktion.

Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) Borgmester Ekrem Imamoglu, blev konstruktionen af ​​den anden dag af festivalen Kabatas - Mahmutbey Metro Besiktas station byggeplads undersøgt. Rahmi Asal, direktør for Istanbul Arkæologiske Museer, gav tekniske oplysninger til Imamoglu om regionen, som blev bragt til dagsordenen med historiske monumenter under metroudgravningen. Asal delte med Imamoğlu, at der under udgravningerne af metroen var artefakter fra den osmanniske og den byzantinske periode samt en kirkegård, der stammede fra bronzealderen. Asal viste Imamoglu nogle eksempler fra kirkegården, som antages at være omkring 5 tusind 500 år gammel og brugt som værktøj. Asal, presserende beskyttelse af historiske monumenter, der skal registreres ved at sende dem til museer, de resterende værker åbnes for offentligheden ved indgangen til metrostationen, sagde han.

İmamoğlu sagde, ne På hvilket trin er udgravningen af ​​metroen? Du har givet den seneste 2020-dato i januar, hvor metro-projektet i Besiktas har opholdt sig ”. Fordi der er en undersøgelse her, der kaster lys over den store historie i Istanbul. Det er et tegn på, hvor nøje vi skal tage hvert skridt, vi tager. Jeg ønsker succes til vores lærere og kolleger, der administrerer udgravningsprocessen her. Naturligvis vil Istanbul være på den ene side, og disse værdier vil blive bevaret. Ifølge de nyeste oplysninger er der en forsinkelse på grund af udgravningerne omkring denne station, men linjen Kabataş - Mahmutbey udgør ingen hindring. Kun dette stop kan aktiveres sent. Åbningen kan være lidt sent. Når stationen er i brug, vil vi være i stand til at give et layout, hvor folk kan se ruinerne her, når de lander. Derfor bliver det til en station og et museum. ”

Imamoglu sagde, Bal Vi har været vidne til vejen kollaps i Balmumcu i de senere år. Har det noget at gøre med de underjordiske udgravninger? ” Imamoglu svar på dette spørgsmål var: ”Der er ingen sådan forsinkelse. Hvis vi ser en sådan risiko, er vi også følsomme over for at tage forholdsregler, fremskynde og prioritere disse steder. Jeg sagde, at jeg vil have en seriøs rapport fra mine venner senest i september. Mest intensivt er vi ved samme bord for at møde mennesker, der arbejder her, eller dem, der er eksperter på området for at oprette en hurtig rapport. Vi vil fastlægge et køreplan for at informere offentligheden og træffe de nødvendige foranstaltninger İmamoğlu sagde, X Den vanskeligste rute for Istanbul at nå er 3. Lufthavn. Tænker du på en metroundersøgelse for dette område? Alle forventer sådanne nyheder ”. Desuden er dette emne Mecidiyeköy - 3. Lufthavnslinjen er i øjeblikket en linje, der er tilbudt af transportministeriet og går. Dette er ikke en linje med udbudsetik i hovedstadskommunen. Derfor er vores andre linjer, metro-metrobus, i mange henseender strukturen af ​​stationen dannet. Dette er i transportplanen. Arbejder i øjeblikket under kontrol af Transportministeriet med at arbejde på denne linje. Jeg besøger der snart og får nogle oplysninger. Han vil informere dig i lyset af de oplysninger, vi modtager. Om nødvendigt giver transportministeriet de nødvendige oplysninger ”.

Om Levent Elmastaş
RayHaber redaktør

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.