Borgmester İmamoğlu Undersøgte i Beşiktaş Metro-udgravningsområde

præsident imamoglu besiktas foretaget undersøgelser i metroudgravningsområdet
præsident imamoglu besiktas foretaget undersøgelser i metroudgravningsområdet

İBB Præsident Ekrem İmamoğlu holdt sit løfte før festen, ”Jeg vil være på Istanbul's gader”. Først besøgte İmamoğlu byggepladsen for Beşiktaş station i Kabataş - Mahmutbey metrolinje. Ğinde Når konstruktionen er færdig, vil denne station også blive et museum ”. Imamoglu passerede fra Besiktas med båd til Uskudar, fandt inspektioner i konstruktionen af ​​firkantarrangementet og beordrede færdiggørelsen af ​​arbejdet så hurtigt som muligt.

Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) borgmester Ekrem Imamoglu, den anden dag af festivalen i Istanbul, opførelsen af ​​metro og firkantet arrangement, der er afsat til at vandre på byggepladserne. Tag den mellemste søn Semih'i ved siden af ​​Imamoglu, første Kabatas - Mahmutbey Metro Besiktas station fundet på byggepladsen. Rahmi Asal, direktør for Istanbul Arkæologiske Museer, gav tekniske oplysninger til Imamoglu om regionen, som blev bragt til dagsordenen med historiske monumenter under metroudgravningen. Asal delte med Imamoğlu, at der under udgravningerne af metroen var artefakter fra den osmanniske og den byzantinske periode samt en kirkegård, der stammede fra bronzealderen. Asal viste Imamoglu nogle eksempler fra kirkegården, som antages at være omkring 5 tusind 500 år gammel og brugt som værktøj. Asal, presserende beskyttelse af historiske monumenter, der skal registreres ved at sende dem til museer, de resterende værker åbnes for offentligheden ved indgangen til metrostationen, sagde han.

“BEŞİKTAŞ STATION vil ikke påvirke slutningen af ​​linjen”
İmamoğlu besvarede journalistenes spørgsmål på webstedets ke arkæologecamping .. İmamoğlu sagde, ne På hvilket trin er udgravningen af ​​metroen? Du har givet den seneste 2020-dato i januar, hvor metro-projektet i Besiktas har opholdt sig. ”Spørgsmålet er, kazı Udgravningerne her er meget vigtige for os. Fordi der er en undersøgelse her, der kaster lys over den store historie i Istanbul. Det er et tegn på, hvor nøje vi skal tage hvert skridt, vi tager. Jeg ønsker succes til vores lærere og kolleger, der administrerer udgravningsprocessen her. Naturligvis vil Istanbul være på den ene side, og disse værdier vil blive bevaret. Ifølge de nyeste oplysninger er der en forsinkelse på grund af udgravningerne omkring denne station, men linjen Kabataş - Mahmutbey udgør ingen hindring. Kun dette stop kan aktiveres sent. Åbningen kan være lidt sent. Når stationen er i brug, vil vi være i stand til at give et layout, hvor folk kan se ruinerne her, når de lander. Derfor bliver det til en station og et museum. ”

ORUM Jeg forventer en rapport senest i september ”
Imamoglu sagde, Bal Vi har været vidne til vejen kollaps i Balmumcu i de senere år. Har det noget at gøre med de underjordiske udgravninger? ” Imamoglu svar på dette spørgsmål var: ”Der er ingen sådan forsinkelse. Hvis vi ser en sådan risiko, er vi også følsomme over for at tage forholdsregler, fremskynde og prioritere disse steder. Jeg sagde, at jeg vil have en seriøs rapport fra mine venner senest i september. Mest intensivt er vi ved samme bord for at møde mennesker, der arbejder her, eller dem, der er eksperter på området for at oprette en hurtig rapport. Vi vil fastlægge et køreplan for at informere offentligheden og træffe de nødvendige foranstaltninger İmamoğlu sagde, X Den vanskeligste rute for Istanbul at nå er 3. Lufthavn. Tænker du på en metroundersøgelse for dette område? Alle forventer sådanne nyheder ”og spørgsmålet indeki Dette er ikke en tanke. Desuden er dette emne Mecidiyeköy - 3. Lufthavnslinjen er i øjeblikket et bud fra transportministeriet. Og han går. Dette er ikke en linje med udbudsetik i hovedstadskommunen. Derfor er vores andre linjer, metro-metrobus, i mange henseender strukturen af ​​stationen dannet. Dette er i transportplanen. Arbejder i øjeblikket under kontrol af Transportministeriet med at arbejde på denne linje. Jeg besøger der snart og får nogle oplysninger. Han vil informere dig i lyset af de oplysninger, vi modtager. Om nødvendigt giver transportministeriet de nødvendige oplysninger ”.

“VI HAR OVERHOLDT ALLE KVÆRLER FRA BAGCILAR TIL ESENLER”
Imamoglu sagde: ”I dag besøger du Kadikoy-Uskudar-pladser. Taksim-pladsen er det mest nysgerrige sted for Istanbulites. Hvad er den første ordning, du planlægger at træffe om det sted? Vi har observeret mange firkanter fra Bağcılar til Esenler. Jeg tror, ​​at store firkanter, der ikke betyder noget nøgen, ikke tilføjer identitet til denne by. Taksim er en af ​​dem. Mennesker, der ønsker mere livlige og områder, hvor de finder identitet. Fordi firkanterne har en historisk mission. I denne henseende ønsker vi ikke at sidde ved bordet og træffe en beslutning på egen hånd. Igen i Taksim har vores venner bestemt en køreplan. Vi planlægger at styre aktiviteterne foran offentligheden delvist med dannelse af konkurrencer og selektive udvalg for hurtigt at opnå en sund projektdannelse. Vi agter at præsentere det efter borgernes skøn. Når en sådan metode realiseres, deler vi den med dig. Vi deler det snart. ”

ŞEMSİ PAŞA MOSQUE OG ARCHITECT LEVEREDE INSTRUKTIONER FOR SINAN SQUARE
Imamoglu og hans ledsagende delegation gik ombord på båden fra Besiktas til Uskudar. Imamoglu, bådens kaptajn til broen, radio og andre bådkaptajner og ansatte fejrede høytiden. Imamoglu stiger ned fra båden for at undersøge konstruktionen af ​​Uskudar-pladsen, omgivet af hundreder af borgere ad gangen. Imamoglu festede med borgerne, borgere tog masser af fotos. Imamoglu, der kan tage cirka 200 meter vej i 45 minutter, gav tekniske oplysninger til stedets embedsmænd. Imamoglu spurgte myndighederne om de skader, der blev opstået under opførelsen af ​​områdearrangementet på grundlag af Semsi Pasha-moskeen ved siden af ​​byggepladsen. Imamoglu, opførelsen af ​​områdearrangementet, uden at skade de omkringliggende mennesker og historiske bygninger, så hurtigt som muligt og ønskede at blive åbnet for en kontinuerlig fodgængerflow. Et andet spørgsmål, som İmamoğlu henledte opmærksomheden på, var reaktionerne fra de håndværkere i regionen vedrørende Sin Mimar Sinan-pladsen, der blev bygget af IMM i Üsküdar. Imamoglu, kunsthåndværkere og embedsmænd, der var berørt af pladsens arbejde, ville mødes omkring et fælles bord. Det blev besluttet at starte studiet så hurtigt som muligt. Imamoglu turnerede byggepladsen efter mødet, og borgere under den intense interesse af båden blev sendt til Besiktas. Imamoglu, Sishane CHP Istanbul provinspræsident og partiet skulle feste Canan Kaftancıoğlu.

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.