Tyrkiet, med EU Connecting Railroad

ARF er angiveligt forbundet med jernbane- kalkun
ARF er angiveligt forbundet med jernbane- kalkun

Halkalı Danner en af ​​de tre søjler på Kapikule-jernbanelinjen ÇerkezköyMed implementeringen af ​​Kapikule-linjen vil jernsidevægen strække sig fra Kars til Kapikule.

den TürkiyegazeteOsman Çobanoğlu'nun Ifølge nyheden; "Iron Silk Road, der forbinder Baku-Tbilisi-Kars Railway Project er nu i Tyrkiet Çerkezköy- Det er forbundet til EU via Kapıkule-linjen. Halkalı-Kapıkule jernbanelinje realiseres inden for rammerne af projektet realiseres i dag Karaağaç togstation. Cahit Turhan, transport- og infrastrukturminister samt Violeta Bulc, europæisk kommissær for mobilitet og transport, deltager i ceremonien.

275 MILLION EUR FOND VIL BRUGES

Halkalı-Kapıkule Railway Project, Halkalı-Ispartakule, Ispartakule-Çerkezköy ve Çerkezköy- Det består af tre dele: Kapıkule. 155 kilometer ÇerkezköyOpførelsen af ​​-Kapıkul skæring vil blive gennemført med den medfinansiering af EU og Tyrkiet. I alt bruges EU-fonden 275 millioner euro. De andre dele af 76-kilometeren konstrueres samtidig af TCDD med et nationalt budget. Efter projektets afslutning Halkalı-Duesporet 231 kilometer rute mellem Kapıkule, 200 km / t. Ved hastigheden bygges en højhastigheds toglinje til person- og godstransport.

DET STØRSTE INFRASTRUKTURPROJEKT

Det pågældende projekt, Ministeriet for Transport og Infrastruktur for Den Europæiske Union og Tyrkiet IPA II periode, har den ære at være den største infrastrukturprojekt skal realiseres inden for rammerne af det finansielle samarbejde. Tyrkiet IPA-midlerne afsat til projektet IPA periode II 8 procent af de samlede tildelte midler, mens de midler, der afsættes til transportsektoren står for ca. 74 procent.

SYMBOLVÆRDI HØJ

lige fra Istanbul til Tyrkiets grænse til Bulgarien güzergâhıyl Halkalı-Kapıkul jernbanen på samme tid, han også symboliserer bindingen af ​​Tyrkiets EU geografisk. Det vil give EU-Tyrkiet-Asien jernbaneforbindelse projekt, med en særlig vægt på dette aspekt.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar