Ekspertrapportvaskning af TCDD i Çorlu togulykke

corlu togulykke ekspertrapport hvidvaskning tcddyi klare
corlu togulykke ekspertrapport hvidvaskning tcddyi klare

En ny rapport vil blive udarbejdet i stedet for en ekspertrapportvaskning af TCDD i 25-togulykke i Çorlu, hvor 340-borger mistede sit liv og XNUMX-passager blev såret. CHP Tekirdag stedfortræder Ilhami Ozcan Aygun, det nye ekspertudvalg TCDD og Ministeriet for Transport og Infrastruktur uden konsulent- eller forretningsforhold, objektive og opartiske aktører forventes at blive oprettet af de ekspert akademikere, sagde han.

CumhuriyetIfølge en rapport fra Mustafa Cakir, 8 i Corlu 25 i juli, mistede 340 borgere deres liv, 1 passagerer blev såret i togulykken, der forårsagede 2009. Som et resultat af høringen ved High Criminal Court blev det besluttet at nedsætte et nyt ekspertudvalg. CHP Aygun, denne beslutning fra Ministeriet for Transport og Infrastruktur og TCDD-managementkonsulent, herunder et tidligere ekspertpanel af eksperter, der er udarbejdet af rapporten, er ikke pålideligt og objektivt, den offentlige samvittighed accepteres ikke i den samvittighed, der er understreget. Aygun påpegede, at det tidligere ekspertudvalg leverede konsulenttjenester til TCDDs generaldirektorat mellem 2014-2012 år og rådgav om renoveringsprojektet af Thrace Railway Line mellem 2014-2017 og Marmaray-projektkonsulenten på XNUMX. Isimler Det er åbenlyst, at de navne, der rådgiver ministeriet og TCDD, ikke lever op til forventningen om at udarbejde en objektiv rapport, sagde Ay Aygun, og sagde, at det nye ekspertudvalg vil blive valgt blandt jernbaneeksperter, der arbejder ved Yıldız tekniske universitet, Anadolu University, Sakarya University og Istanbul tekniske universitet. Aygun, den nye delegation TCDD og Ministeriet for Transport og Infrastruktur uden konsulent- eller forretningsforhold, forventes objektive og upartiske aktører at blive oprettet af de sagkyndige akademikere sagde.

Når de sagde, at den nye delegation anførte al uagtsomhed ved ulykken, krævede de, at ledende medarbejdere udarbejdede en videnskabelig rapport, der viser deres ansvar i ulykken, sagde Aygun. de anklagedes udsagn under retssag er tilståelser om uagtsomhed og uvidenskabelig forvaltning i TCDD. En af de tiltalte sagsøgte, Celaleddin Çabuk, Line vedligeholdelses- og reparationschef, oplyste, at han var ansvarlig for 250-broen og 2-bin 500-broer fra Edirne Kapıkule til Eskişehir alene. Han forklarede hurtigt, at han tidligere havde rapporteret, at der ikke var nogen ballastholdende væg i 400-gitteret, inklusive gitteret, hvor ulykken skete, men at det ikke var nødvendigt. Erklæringerne fra de tiltalte sagsøgte, Turgut Kurt, direktøren for jernbanevedligeholdelse, tilkender også manglen på eksperter i TCDD. Kurt oplyste, at de vejbeskyttende kadrer, der var forhindret i ulykker, var blevet evakueret siden 2001, og at han havde skrevet mange gange for at genopfylde disse kadrer, skønt der ikke blev truffet yderligere foranstaltninger. Kurt, der tidligere sagde, at han var en 9 vejvagter, forklarede vigtigheden af ​​vejovervågere. ”

1200-VÆRD ER KRAVET

Aygun, TCDD og Generaldirektoratet for Meteorologi, der er ingen enhed til at arbejde i koordinering, sagde 39 vejkontrolleder (vejvagter), at opgaven. Aygun sagde: ”En vejholder kan gå omkring 10 km pr. Dag og 10 km. antallet af vejbeskyttere skal være omkring 1200. I det mindste 5 vejbeskyttelse burde have været til stede i det område, hvor ulykken i Çorlu var. Det er ikke muligt for en enkelt linje vedligeholdelsesansvarlig at kontrollere et stort område. ” Den nye retssag i sagen 10 afholdes i december.

Om Levent Elmastaş
RayHaber redaktør

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.