Tyrkiet-Polen Trade Relations og investeringer Rail System

Polsk økonomi og evaluering af jernbanesysteminvesteringer
Polsk økonomi og evaluering af jernbanesysteminvesteringer

24-27 September 2019 mellem TRACON Rail Tyrkiet-Polen udstilling og handelsmæssige forbindelser under et besøg jeg lavet om aktiviteter og vurderinger foretaget investeringer i jernbanesystemet Gdanski Polen er præsenteret nedenfor.

Polen, som er det sjette største land i EU, er også det største medlem af EU's tidligere østblok. Land 38,2 millioner befolkning og 312.685 km2 har et overfladeareal. Siden 1990 har Polen ført en økonomisk liberaliseringspolitik og været den eneste økonomi i EU, der ikke er blevet påvirket af recessionen under den økonomiske krise 2007-2008. Den polske økonomi er stigende i EU i det forløbne 26 år. Med denne vækst steg BNP pr. Indbygger i købekraftparitet med et gennemsnit på 6%, og med det mest imponerende udbytte i Centraleuropa i de sidste to årtier har det været det eneste land, der har formået at fordoble sit BNP siden 1990.

Status for landets økonomi i 2018:

BNP (nominelt): 586 milliarder USD
Real BNP-vækstrate: % 5,4
befolkning: 38,2 millioner
Befolkningsvæksthastighed: %0
BNP pr. Indbygger (nominelt): 13.811 USD
Inflationsgrad: % 1,7
Arbejdsløshedsprocent: % 6,1
Samlede eksport: 261 milliarder USD
Samlet import: 268 milliarder USD
Rangering i verdensøkonomien: 24

Den største komponent i økonomien er servicevirksomheden med 62.3-kursen. Dette efterfølges af industri med 34,2% og landbrug med 3,5%.

Polens største eksportvarer inkluderer komponenter til køretøjer, dele og tilbehør, personbiler, møbler, skærme og projektorer. De vigtigste eksportpartnere er Tyskland, Den Tjekkiske Republik, Det Forenede Kongerige og Frankrig.

Blandt de vigtigste importprodukter i Polen personbiler, råolie, komponenter til vejkøretøjer, dele og tilbehør, medicin. De vigtigste importpartnere er Tyskland, Kina, Rusland og Holland.

Volumen handel mellem Tyrkiet og Polen (Millioner af dollars):

år 2016 2017 2018
vores eksport 2.651 3.072 3.348
vores import 3.244 3.446 3.102
Samlet handelsvolumen 5.894 6.518 6.450
balance -593 -374 + 246

De vigtigste produkter, vi eksporterer til Polen, er biler, dele til køretøjer, traktorer, motorkøretøjer til bulktransport, køleskabe og tekstiler.

De vigtigste produkter, vi importerer fra Polen, er dele til køretøjer, diesel- og semidieselmotorer, biler og oksekødsprodukter.

Mellem årene 2002-2018 var de tyrkiske investeringer i Polen 78 millioner dollars, mens de polske investeringer i vores land var omkring 36 millioner dollars.

JERNBANE I POLEN

Polen er et land, der betjener sine borgere gennem et bredt jernbanenet. I de fleste byer ligger hovedbanegården tæt på byens centrum og er planlagt integreret i det lokale transportsystem. Jernbaneinfrastrukturen drives af de polske statsbaner, som er en del af den statslige PKP-gruppe. Mens den østlige del af landet er mindre udviklet med hensyn til jernbanenet, er jernbanenettet meget mere tæt i det vestlige og det nordlige Polen. Hovedstaden Warszawa har Warszawa Metro, landets eneste hurtige transportsystem.

Den samlede jernbanelængde i Polen er 18.510 km, og det meste af linjen er elektrificeret med 3kV DC. Jernbanen drives af den offentlige og private sektor, og brorparten er i PKP (polske statsbaner). Etableret i 2001 er PKP Group en 69.422-medarbejder og har en nettoindtægt på 2017 millioner dollars i 16.3. PKP Group har 9-virksomheder.

Firmanavn Opgave
Polskie College Państwowe SA Management selskab. Administrerer og overvåger aktiviteterne i andre virksomheder.
PKP-intercitet Det er et firma, der transporterer passagerer mellem større byer og lande.
PKP Szybka College Miejska Gdańsk Główny yolcu er det firma, der transporterer passagerer på Rumia-linjen.
PKP Cargo Lasttransportfirma.
PKP Linia Hutnicza Szerokotorowa Det er firmaet, der transporterer last på den brede linje (1520 mm) i det sydlige land.
PKP Telekomunikacja Kolejowa Jernbanetelekommunikationsselskab.
PKP Energetyka Virksomheden er ansvarlig for elektrificering, vedligeholdelse og reparation af jernbanelinjen.
PKP Informatyka Det er et firma inden for informationsteknologi.
PKP Polskie Linie Kolejowe Virksomheden er ansvarlig for vedligeholdelse af infrastruktur og overbygning.

I de senere år er den økonomiske betydning af jernbanetransport i Polen steget. I 2017 transporterede PKP 4 millioner passagerer, en stigning på 304% i forhold til det foregående år. Godstransport steg også med 8% i forhold til året før og nåede 240 millioner tons.

Polen planlagde at investere 2023 milliarder dollars til jernbanen indtil 16.5. EU finansierede 60 af dette planlagte beløb. Investeringen på 7.8 milliarder dollars er stadig i gang, og investeringen på 1.5 milliarder dollars er for nylig afsluttet. 2 milliarder dollars investering er stadig i udbudsfasen.

Investeringsprogrammet er planlagt til at modernisere 9000 km-linjen, gøre transport hurtigere og mere pålidelig med moderne signalanlæg og forbedre adgangen til havne i Gdansk, Gdynia, Szczecin og Swinoujscie med udviklingen af ​​intermodal transport.

PKP planlægger at modernisere 2023-togstationen ved udgangen af ​​200. Omkostningerne til dette er omkring 370 millioner dollars. Da fornyelse af infrastrukturen og overbygningen også kræver fornyelse af køretøjer, har PKP Intercity investeret cirka US $ milliarder i investeringsprogrammet 1.7 milliarder, herunder køb af 185-vognen og moderniseringen af ​​700-vognen, køb af 19-togsættet og moderniseringen af ​​14-vogntoget, 118-elektrisk og diesel .

Der er behov for køretøjer til operatører, der kører andre regionale tog end PKP. F.eks. Gik 2017 College Mazowieckie (Masovian Railway) i bud på 71-sættet i Warszawa. Værdien af ​​budet 550 var det største bud i regionale jernbaners historie med en million dollars. Vinderen af ​​bud blev Stadler Rail. Stadler Rail har en 10-produktionsfacilitet med 700-ansatte i det østlige Polen i årevis. Denne kontrakt blev underskrevet i januar den 2018. Stadlers bud var højere end de øvrige bud, men budet omfattede 15-kriterierne, og effekten af ​​prisen var 50%. Alstom har også faciliteter til 2900-ansatte i Katowice og Warszawa. Bombardier beskæftiger mere end 2000 i sine faciliteter og kontorer i Katowice, Lodz, Warszawa, Wroclaw. Polske bilproducenter inkluderer PESA, Newag, Cegielski, Solaris. også BozankayaPanoramas tramsystemproducent, Medcom, en producent af trækrammasystemer i Polen, beskæftiger 230 og% 25 er sammensat af designere og ingeniører.

Planlagte jernbanesystemlinjer og tyrkiske virksomheder vandt jernbanesystembud

Warszawa undergrundsbane II (Warszawa / Polen) : 6.5 km dobbeltlinje metro 7 metrostation design, konstruktion og kunststrukturer og arkitektoniske værker, jernbanearbejdsignaler og elektromekaniske værker er inden for rammerne af Gülermak Construction's projekt. Værdien af ​​projektet er omkring 925 millioner euro.

Warszawa metrolinje II (fase II) (Warszawa / Polen): Gülermak Construction's projekt inkluderer 2.5 km dobbeltlinjemetro, 3 metrostation design, konstruktion og kunststrukturer, arkitektoniske værker, jernbanearbejde, signalering og elektromekaniske værker.

Olsztyn Tramway Tender: DurmazlarPanorama, der vil blive produceret i det bud, der er vundet af 210-passagerkapacitet. I den første fase, med aftalen om produktion af 12 sporvogne, vil 24 vokse yderligere i fremtiden. Omkostningerne ved bud på 12-vognbil er cirka 20 millioner euro.

Warszawa sporvognsbud: Hyundai Rotem vandt 213 lavbundet trolley-bud i den følgende periode, der er 90-muligheder. 428.2 millioner euro-delen af ​​budet på 66.87 millioner finansieres af EU. I henhold til udbuddet indkøbes 60% af sporvognsdele fra Polen og EU. Alt trækrammeudstyr leveres af det polske firma Medcom, og dataindsamlingsudstyret vil blive leveret af et andet polsk firma ATM. Hyundai Rotem planlægger at fremstille 40% af sporvogne på det anlæg, det planlægger at bygge i Polen.

Polen er et godt marked for Tyrkiet. Vi er nødt til at videreudvikle vores gensidige handelsforbindelser.

Dr. Kontakt Ilhami direkte

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar