Yderligere foranstaltninger mod IETT Metrobus-ulykker

Yderligere foranstaltninger mod metrobusulykker
Yderligere foranstaltninger mod metrobusulykker

På trods af det enorme fald i 2019 i Metrobus-ulykker har IETT foretaget en ny vurdering af to nylige ulykker. Chefen for inspektionsrådet blev personligt tildelt at undersøge ulykkerne. En ekspert blev anmodet om fra Chamber of Mechanical Engineers.

Metrobus, der rejser 7 tusind gange om dagen med 220 tusind kilometer og bærer 1 millioner passagerer, udfører alvorlige arbejder for at forhindre ulykker. Efter ulykkerne på Metrobus-linjen i oktober mødtes 6 og 8 IETT-ledelse for at revurdere. Vice General Manager for IETT Hamdi Alper Kolukısa ledede mødet, årsagerne til metrobusulykker og foranstaltninger blev drøftet. Sammen med afdelingslederne deltog alle relevante ledere af IETT på mødet.

Vicegeneraldirektør Kolukısa erklærede, at der blev indledt en detaljeret undersøgelse af kilden til ulykkerne og erklærede, at chefen for inspektionsrådet personligt blev tildelt i den administrative efterforskning. Kolukısa, Chamber of Mechanical Engineers krævede også en ekspert, tilføjede han.

Under mødet blev chaufførerne og førerne af de tidligere brugte køretøjer også drøftet. Inden for disse rammer blev det besluttet at tage de træninger, der blev leveret til chauffører på sundere kørsler, op til fornyet overvejelse og tage deres andele i ulykker med i betragtning.

Istanbul Metropolitan Municipality, metrobusulykker opstod efter, at foranstaltningerne er blevet forøget, sådanne ulykker for at forhindre, at det "tidlige advarselssystem" begyndte at blive sat i drift.

Som et resultat af de trufne forholdsregler falder antallet af ulykker på linjen ifølge IETT-data også. Antallet af ulykker efter år er som følger:

metrobusstatistik
metrobusstatistik
Om Levent Elmastaş
RayHaber redaktør

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.