Kartepe Teleferik-projekt er i en anden forår!

kartepe svævebane
kartepe svævebane

Drømmen om en ropeway, som Kartepe og Kocaeli turisme har ventet på i omkring 50 år, er igen en anden forår. 10 december Køresporet til den banebrydende ceremoni ved 2018 når ikke 2020, leveringsdatoen

Kartepe, det første sted, der kommer til at tænke på, når vinterturisme nævnes i Kocaeli, blev lagt til 10 i december 2018 for sin svævebane, der har længtet i år og ikke kunne implementeres, men den forblev i sin oprindelige form trods de måneder, der gik. I 2017-bud, der blev afholdt september 2018, blev den banebrydende ceremoni afholdt i Derbent Mountain Road-Polygon Area, og Ibrahim Karaosmanoglu, periodens borgmester, modtog løftet om at levere projektet til 2020 fra entreprenørfirmaet Valter Asansör. I Kartepe-forsamlingen var 2020 også en drøm. Hüseyin Üzülmez, tidligere borgmester i Kartepe Kommune og İbrahim Karaoasmonğlu, tidligere metropolitisk borgmester, brugte dette projekt blandt investeringsplanerne i hver valgperiode. Det ser ud til, at projektet forbliver blandt AKP's investeringsprojekter i de nye valgperioder.

Lejligheder har haft indflydelse på entreprenøren og har ikke fulgt forpligtelsen

Borgmester Kocaman sagde, at han havde undersøgt kontrakten om svævebanen, der blev bragt op i Kartepe-forsamlingen i gårdag og sagde: Der blev forberedt en meget flot kontrakt i den foregående periode. Imidlertid påvirkede den økonomiske sammentrækning og valutakursudsving entreprenøren og undlod at opfylde sit tilsagn. Den juridiske proces fortsætter. Jeg beskytter endda rådets 1-øre. Vi vil gennemføre dette projekt uden skade for vores kommune. Uanset hvad der sker, vil vi ikke gå tilbage på svævebanen. Forhåbentlig, hvis der ikke er nogen mani fra Allah, bringer vi svævebanen til Kartepe i denne periode

KARAOSMANOĞLU sagde, at han havde givet jobbet!

Periodens borgmester, Ibrahim Karaosmanoglu, sagde, at de gav jobbet til folket ved ropeway-jordingsceremonien. Vi tager løftet om dette fra vores virksomhed. Kommuner kan gøre dette, men du skal give dette til dine mennesker. Hvis vi gør det som en kommune, forårsager det en masse udgifter og operationelle problemer. Bygge-betjene-overførsel model er den sundeste. Jeg har set Valter Company, hvor det fungerer, forhåbentlig finder de den samme kvalitet. Jeg tror, ​​de ikke vil ødelægge naturen. Jeg er meget følsom over for miljøet, jeg tror, ​​det vil være et arbejde i harmoni med stedets natur ..

PROJEKTDETALJER

Budet på det gigantiske projekt, der betragtes som 50 årlig drøm i Kartepe, og som tillader toppen af ​​Samanlı-bjergene at nå Izmit-bugten og Sapanca-søen på samme tid over skove med mange træarter, blev realiseret i september, og bud blev afholdt med det højeste bud fra Valter Elevator Company. Han havde modtaget. Ropeway-projektet, der blev leveret i marts 2017, forventes at koste ca. 2018 Million TL, mens disse omkostninger vil nå 71 Million TL med de faciliteter, der skal bygges omkring det. 100 tusind 4 meter linje mellem Hikmetiye-Derbent Kuzu Plateau rekreationsområde, som er den første fase af kabelbanelinjen, der har alle tilladelser fra Ministeriet for Skovbrug og Vandforhold, vil blive drevet for året 960. Ropeway-linjen, der skal bygges med Build-Operate-Transfer-modellen, vil være tovejs og 29-reb. Det gigantiske projekt, der vil ændre Kartepes vision, vil øge turismepotentialet i både distriktet og vores provins ved at betjene mindst 3 tusind mennesker årligt.

FRA DERBENT TIL KUZUYAYLA

Kabelbanelinjen, der starter fra Derbent Tourism Region (Hikmetiye), slutter ved Kuzu Yayla Nature Park. Mens ropeway-linjen er 4.67 km lang, vil 15 mast- og 2-stationer blive bygget inden for projektets omfang. Bærerovets bredde vil være 10 meter, og svævebanen har i alt 24 10 hytter. Ropeway-linjen kører på master, der spænder fra 11.06 meter til 45.95 meter. Hikmetiye Station tjener på 20.000 kvadratmeter og Kuzuyayla Station på 3644 kvadratmeter. (Oğuzhan Aktaş - Kocaeli Barış Newspaper)

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar