MESİAD: 'Letbanesystem skal bygges i stedet for Metro til Mersin'

mesiad mersine metro i stedet for letbanesystem
mesiad mersine metro i stedet for letbanesystem

MESİADs præsident Hasan Engin understregede, at Mersin ikke har tid til at miste for at løse transportproblemet, som er et af de største problemer i vores by, og erklærede, at let jernbanesystem skulle udføres i stedet for den metro, der er planlagt i Mersin. Det vil være dyrere at overføre metroen præsident Engin, "Mersins transportproblemstadium med letbanetrin, bør løses på kort tid og billige omkostninger," sagde han.

Mersin Industrialists and Business People Association (MESİAD) Formand Hasan Engin sagde, at transportproblemet i en storby som Mersin skulle løses på en presserende måde, ellers ville Mersin være taberen. Præsident Engin, transportproblemet; luftforurening, byens økonomi og turisme har ramt et stort slag mod transportproblemet, der er blevet koldbrændstof for Mersin, der også deles med de offentlige forslag. Præsident Engin opfordrede de lokale myndigheder og alle andre institutioner til straks at gribe ind.

“METRO MERSIN ER IKKE PASSENDE TIL STRUKTUR”

MESIAD-præsident Hasan Engin, der afgav en erklæring for Mersin Subway, meddelte, at arbejdet vil starte på 2020 i Mersin, sagde, at metro-projektet ikke er egnet til topografi i Mersin, og at byøkonomien og budgettet for Metropolitan Municipality vil blive indsnævret.

Præsident Engin; Yerine I Mersin, turistbyen, vil passagerer rejse i bjerg- og havudsigt takket være det lette jernbanesystem, der kan gennemføres hurtigere og koster mindre. Transportproblemet bør løses med letbanesystem i trin på kort tid med billige omkostninger. Mersin Metropolitan Municipality kan afslutte dette projekt med sine egne ressourcer uden behov for ekstern finansiering. Metro-projekt er ikke presserende ”.

PRÆSIDENT ENGIN GIVER EKSEMPELET AF MILJØPROVINSER

Borgmester Hasan Engin sagde, at de forkerte valg vil gå tabt for Mersin ved at sammenligne lette jernbanesystemer i metroen og de nærliggende byer i Adana og tilføjet, ”Mersin Metropolitan Municipality og andre lokale administrationer er nødt til at producere hurtige og presserende løsninger. Der skal tages radikale beslutninger til fordel for Mersin, hvis du kører undergrundsbanen, som ingen kan klare. For eksempel i Adana; på grund af den forkerte rute, og præferencerne så ikke den ønskede interesse. Adana har haft smerter i årevis. Når vi ser på eksemplet i de omkringliggende provinser; folk foretrækker letbane både til transport og landskab. Det er ikke et job at rejse i kilometer i havbyen uden at foretage en underjordisk metro og se på havet og bjergene. ”

“SLUTTET AF STATENS JUNCTION VAR OVER, PROBLEMET VAR IKKE LØST”

Når han talte om havnen-Hal-udvekslingen, sagde præsident Engin, at Hal-krydset, der var funktionelt afsluttet, ikke fungerede tilstrækkeligt på grund af havnens indrejse-udgangstrafik og brugte følgende udsagn: indgangs- og udgangsruterne skal tages hurtigt ind i sit eget område. Fodgænger fortove, der ikke går forbi fodgængere og havnevægge, kan ændres for at give en vis udvidelse af vejen. Trafik på vej til havnen er konstant fastklemt. Hal-krydset er forbi, men trafikproblemet er ikke løst. Igen fortsætter den samme uro. Hvis Mersin Port ikke implementerer denne formel, er der ingen løsning for trafikken der. Funktionel tilstandsforbindelse fungerer ikke som kryds på grund af containerkrydsninger. ”

U TRANSPORT FRA UDVIKLINGSOMRÅDERNE TIL INDUSTRIELE OMRÅDER SKAL VENLIGT være ”

Præsident Engin understregede, at transporten fra boligområderne til arbejds- og industriområderne skulle være lettere, ”Det vigtigste, der skal siges, er, at vores industrimænd oplever et minimum 45 minutters trafikforstyrrelse ved den østlige indgang, mens han kommer ind til byen fra OIZ på den østlige linje. Der er ingen alternativ vej uden for denne vej, så vi siger; 2. 18-ansøgning om zonering skal åbnes så hurtigt som muligt fra industrivejen til Tarsus organiserede industriområde. Efter færdiggørelsen af ​​denne vej vil der være en alternativ indgang til Deliçay, som er den eneste indgang til Mersin fra øst. Intensiteten her vil falde. På samme tid er det meget vigtigt at planlægge lysbanesystemet til industriområderne fra denne vej, der vil blive udvidet med hensyn til bytrafik ”.

Om Levent Elmastaş
RayHaber redaktør

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.