Metrobus Line Alarms!

metrobuslinie giver alarm
metrobuslinie giver alarm

Tætheden af ​​metrobuslinjen, livsnerven i transport i Istanbul, er blevet flyttet til dagsordenen for Istanbul Metropolitan Municipality Assembly. Stigningen i antallet af passagerer, der bruger Altunizade-stop, blev udåndet.

SözcüIfølge rapporten fra Ozlem Guvemli'nin; Opfyldt Metrobuslinjer, der transporterer millioner af passagerer mellem de to kontinenter i Istanbul, tiltrækker opmærksomhed. IMM Assembly GOOD Party Group SözcüMedlem af Transport- og trafikkommissionen. Suat Sari, i sin tale fra dagsordenen; endda 545-metrobus, hvilket indikerer, at den tekniske og økonomiske levetid for køretøjer, der ikke understreger den kontinuerlige fiasko.

27 FILEAS ROTER I VAREHUSET

Metrobus linje for 1.2 millioner euro, antallet af 258 passagerer kapacitet af mærket, hvilket indikerer, at alderen på 12 Phileas køretøjer. Gul, 50 metrobus 27'n forfald i lagre på grund af tekniske problemer, sagde han. I henhold til resultaterne fra Sarı er 165 passagerkapacitetskapacitet 400 tusinde euro kapacitet mærket køretøjer nået en alder af 12, en af ​​dem 400 tusinde euro Connecto mærke køretøjer har transporteret passagerer i 7 år.

PERIODISK VEDLIGEHOLDELSE kan ikke udføres

Angivelse af, at køretøjerne ikke kan vedligeholdes med jævne mellemrum på grund af den konstante persontransport. Suat Sari, de hyppigste årsager til ulykker i den sidste periode anført som følger:

- Færre førere og køretøjer. De fleste chauffører kører 10.5 timer om dagen. Kampene, der er forårsaget af overdreven intensitet blandt passagererne, påvirker også bilisterne negativt. Driverne er psykotiske. De skal alle rehabiliteres af trafikpsykologer.
- Meget få BRT-drivere. 100-200 skal tilføjes til den nye driver. Køretøjerne er også problematiske. Metrobus dæk er dækket med dæk. Busser, der har nået slutningen af ​​deres økonomiske liv, lækker olie med vedligeholdelsesfejl. Olie, der lækker ud på vejen, er en væsentlig årsag til ulykke. Vejoverfladen er meget ødelagt. Ekspertens ulykkesrapport peger på et 15 vejproblem.

STATIONER KRAVET

Dr. Gul, metrobuslinje ved at røre ved de foranstaltninger, der skal træffes til metrostationen, mellemstop til Marmaray-ringture, der skal arrangeres, sagde, at de nye metrobuskøretøjer skal tages.

PASSAGEREKSPLOSION I ALTUNİZADE

CHP Group SözcüSu Tariq Balyal gav også interessante tal ved at forklare emnet:

- Der er en passagerforøgelse på 2018 i Metrobus-linjen sammenlignet med 2019 og 4. Der er en særlig situation i Altunizade. I 2018 og 2019 oplevede 9 en passagerforøgelse på 37,4 procent i måneden. Vi står over for en ekstraordinær stigning.
- Der var en stigning på 66.4 i juli, 45.7 i august og 40.9 i september. 2018 millioner 9 tusind passagerer brugte denne station i den første 5 måned af 533, mens 2019 millioner 7 tusind passagerer brugte stationen i de første ni måneder af 557. Forøg nøjagtigt procent 37,4.
- Når man designer metrostationen Çekmeköy-Sancaktepe, er der ingen planlægning i henhold til Altunizade-stationen, så der forekommer for stor tæthed.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar