65 milliontab på offentlige passagergarantier i BOT-projekter

65 milliontab på offentlige passagergarantier i BOT-projekter
passagergarantier i YID-projekterne har fået offentligheden til at lide en million dollars

Passagergarantier i BOT-projekter, der mistes offentligt af 65 millioner dollars; Generaldirektoratet for Statens Lufthavnsmyndighed (DHMI) annoncerede, at tabet af passagergarantier, der blev givet til byggeri-drift-overførselsprojekter, er 65 millioner dollars.

65 millioner dollars i passagertab forårsaget af Build-Operate-Transfer-projekter er blevet offentligt beskadiget. Generaldirektoratet for Statens Lufthavnsmyndighed, 3. I lufthavnsbudet forekom 4 milliarder 590 millioner i offentlige tab, og dette beløb blev uretfærdigt overført til producentvirksomheder reagerede ikke.

universelIfølge nyheden; ”Efter CHP's indvendinger mod rapporter fra statslige økonomiske virksomheder (SOE) for årene 2011-2016 sendte Generaldirektoratet for Statens Lufthavnsadministration (DHMİ) en svartekst til Kommissionen. Det anføres, at 65 millioner dollars er det offentlige tab af passagergarantier, der er givet på grund af build-operation-transfer-projekter. I svaret, ”er der hidtil foretaget 443 millioner betalinger til vores administration på grund af passagergarantier, der er givet i build-operation-transfer-projekter, der er realiseret af vores organisation indtil videre, og 65 million-betalinger er blevet foretaget til den private sektor på grund af undergaranti-erkendelser kullanıl.

Langsigtet distribueret offentlig gæld

Som svar på denne indsigelse fra DHMİ's generaldirektorat er X 42 den første fase af projektet, der vil vare i måneder. faseinvesteringer 1 milliarder 4 millioner euro og denne finansiering; Banken finansieres af 800-banken under ledelse af Ziraat Bank, hvoraf tre er statslige, og de øvrige tre er private banker. Der er ingen finansieringsgaranti for lånet, der skal gives til projektet. Derudover er der ingen forpligtelse fra statskassen til dette projekt. Gæld antaget; I tilfælde af, at anlægget er konfiskeret af administrationen gratis. Med driften af ​​anlægget overføres imidlertid alle lufthavnsindkomster til administrationen, i hvilket tilfælde offentligheden ikke vil have en gældsbyrde. ”

CHP's 3. itiraz At give entreprenøren indkomstgaranti fra organisationen betyder, at alle risici ved projektet også påtages af offentligheden. Indkomstgarantien leveret af DHMİ og de lån, der er opnået fra offentlige banker, er faktisk en offentlig gæld fordelt på mellemlang og lang sigt. Med andre ord står vi overfor en stor mængde gældsbyrde, som ikke er synlig i statsbalancerne ”.

INGEN RESPONSE TIL ÅBNE OFFENTLIGE TAB

Næstformand for CHP-gruppen Özgür Özel sagde, at yanıt Som svar på vores indvendinger bliver de alvorlige problemer, der afspejles i TCA-rapporterne ikke besvaret. Administrationen forsøger helt klart at narre offentligheden med sine svar. 3. såsom lufthavnen bud, for et bud, der består af alvorlig offentlig skade, der svarer til 5 procent af Tyrkiets budget 4 milliard 590 millioner euro i offentlige skaden er sket, og af dette beløb maker og tankevækkende manglende reaktion med hensyn til gennemførelsen som unfair over for virksomhederne. 2 milliarder 90 millioner euro uden levering til tiden, 2.5 milliarder euro i offentligt tab på grund af ændringer i strid med udbudsspecifikationerne ved lufthavnens højde og baner. Det er åbenlyst, at forbrydelsen ved ası Forvirring af Performing Performance til at udføre Performance belirtilen nævnt i artiklen. På trods af disse fund udgør det faktum, at TCA ikke indgav en kriminel klage, forbrydelsen af ​​misbrug af embedsmand for TCA's præsident og embedsmænd ”. Özel, “Republikanske Folkeparti 236. lufthavn og bygge-operere-overførsel projekter. Især i de projekter, der er udtrykt som offentlig-privat samarbejde i nyere tid, er det regerende partis bestræbelser på at passe på nogle virksomheder under dens vejledning på bekostning af at skade den offentlige sektor.

“4.5 MILLION EURO ER OVERFØRT UNDER VIRKSOMHEDERNE”

CHP-næstformand Aykut Erdoğdu, 3. påståede uregelmæssigheder i lufthavnen. Erdoğdu sagde: Yer 2 leveres ikke i tide. Yapılarak 90 milliarder euro, højden af ​​lufthavnen og landingsbanens placeringer blev ændret i modsætning til udbudsspecifikationerne, hvilket medførte et samlet tab på 2.5 milliarder 4 millioner euro (590 milliarder TL), inklusive 32 milliarder euro, og urimelig overførsel af dette beløb til producentvirksomhederne. ”

ATATURK AIRPORT KOMMER TIL EN DÅRLIG MODELL

Özel, ”Generaldirektorat DHMI for svarene, at det forstås, at strømmen, 3. Med åbningen af ​​lufthavnen til timeplanens kapacitet 5-landing, er 5-afgang udpeget som Istanbul Ataturk Lufthavn til andre passagerfunktioner end passagertransport sandsynligvis vil ansætte et PPP-projekt. At udtrykke, at dette blev evalueret i det sendte svar, øger denne mulighed. Det er underforstået, at regeringen ikke vil opgive gennemførelsen af ​​OPP, som pålægger offentligheden og især de offentlige hospitaler og motorveje en stor byrde og fortsat vil passe sine egne pro-virksomheder.

KIT-KOMMISSIONENS MØDE I DAG

CHP-gruppen på vegne af gruppens vicepræsident Ozgur Ozel om appel, SOE-Kommissionen, nogle SOE'er mellem 2011-2016 for at drøfte rapporterne i dag (tirsdag, november 6) til møde. CHP-gruppens næstformand Özgür Özel 2011-2016 år for SEE-rapporterne om indsigelserne mod forhandlingerne om 6-7 KIT-Kommissionen afholdes november. Ifølge de statslige Lufthavne Management General Direktoratet, Generaldirektoratet for Tea Enterprises, Ataturk Forest Farm Direktoratet, Tyrkiet Radio- og tv-Corporation, Mass Housing Administration og den tyrkiske stat jernbaner Administration foretaget rapporten fra Generaldirektoratet for indvendinger vil blive diskuteret.

Aktuelle jernbanetilbud

Mon 09

Golftrafikken

Område 9 @ 08: 00 - Område 11 @ 17: 00

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar