Turkish Airlines udvidede flyomkostninger til Istanbul lufthavn

Istanbul lufthavnens flyvetider udvidede thynin-omkostningerne fordoblet
Istanbul lufthavnens flyvetider udvidede thynin-omkostningerne fordoblet

Flytid til Istanbul lufthavn forlænget… Turkish Airlines omkostninger er øget; Fransk lufttrafiksystemet på forsøgsstadiet "Flet Point" har solgt til Tyrkiet. Systemet ville forkorte flyvetider. Den ønskede effektivitet kunne ikke opnås, når 3 tusind målrettet flytrafik pr. Tusinde 200 pr. Dag forblev i Istanbul lufthavn. Alle flyvninger udvides. 10-15 bruger ekstra brændstof pr. Minut, og alle driftsomkostninger på THY er blevet fordoblet.

SözcüIfølge rapporten fra Yusuf Demir; Turkish Airlines øgede den planlagte tid for Ankara-fly, der varede 45 minutter i Ataturk lufthavn til 1 timer ved 35 minutter i Istanbul lufthavn. Denne ændring, som er mere end dobbelt så gammel, er også tydeligt synlig på THY websted, flyinformationsskærme og billetter. Ved undersøgelse ses det, at ikke kun flyvningerne til Ankara, men også alle de op- og nedture, der er forbundet med Istanbul lufthavn, udvides.

Det blev afsløret, at forsinkelsen blev forårsaget af det nye lufttrafikstyringssystem kaldet ”Merge Point an”, der blev købt med store drømme fra franskmændene samt de problemer, der skyldes placeringen og de fysiske forhold i den nye lufthavn. Systemet, der blev prøvet i små lufthavne i det meste af Asien og Afrika og to i Seoul og Norge, blev startet for at blive implementeret for første gang i et sådant luftrum og 3 lufthavn (Istanbul, Atatürk og Sabiha Gökçen).

flyrejse til istanbul lufthavn
flyrejse til istanbul lufthavn

I den første fase blev den ønskede trafik ikke opnået fra systemet i Istanbul lufthavn, da lufttrafikken mål var at nå 2 tusinder pr. Dag og derefter til 3 tusinder pr. Tusinde 200s. At give oplysninger til SÖZCÜ luftfartseksperter for at forhindre forsinkelser i luften og stedet for at sikre sikkerheden i det modtagne system i systemet sagde i praksis de modsatte resultater. en ekspert ikke ønsker at dele sit navn, "et nyt system teoretisk korrekt system, men var i overensstemmelse med Tyrkiet. Det er tydeligt, at flyvetiderne ikke forkortes, især ikke i Istanbul lufthavn. ”

INGEN RETURN

Oktay Erdağı, tidligere assisterende generaldirektør for civil luftfart sagde, sa Hvis et sådant system tages, forventes det, at flytiden vil blive forkortet, flyvesikkerheden øges, og trafikken øges. Ingen sådan ting. Så hvorfor blev så mange penge brugt. Hver dag lider alle flyselskaber, især Turkish Airlines, tab. Dette er et projekt, der markedsføres af Eurocontrol. De valgte os som marsvin. Det viser sig, at det ikke er for os. Men desværre er der ingen tilbagevenden ”.

Efter køb af systemet blev flyveledere fra Statens Lufthavnsmyndighed trænet i Frankrig i cirka et år. Der blev afholdt en lang række møder, hvor alle parter deltager i Tyrkiet. I løbet af denne proces modtog THY eller andre flyselskaber ikke nogen indvendinger eller ændringsforslag. Systemet blev aktiveret den dag Istanbul lufthavn blev åbnet. Luftrummet blev ændret. Nye ruter, nye indflyvningsprocedurer, nye baner, der nærmer sig procedurer blev introduceret.

LIKE LUFTLINJMASSE

Systemet, der er udviklet af franskmændene, ligner labyrintsystemet i paskontrolhaller. For at nå politiet, skal du stille op i labyrinten og tegne ana's birlikte sammen med dem foran dig. Så et fly, der afgår fra Ankara og afslutter landing i 45 minutter, og mister mindst 10-15 minutter i denne labyrint. Ikke kun bruger det mere brændstof, personalets ressourcer bruges ineffektivt, og driftsomkostningerne er fordoblet.

PILOTER VIL “KORT SNIT”

Dette system blev der giver et stort bidrag til at sikre overholdelse af Tyrkiets travle lufthavne, lufttrafikregulering mønster. Luftfartsselskabers driftsomkostninger, især brændstof, steg og forvandlede til en byrde. Piloterne, der nærmer sig Atatürk Lufthavn direkte fra havet, kan ikke forstå, hvorfor de er nødt til at nærme sig den nye havn, der kun er 16-17 kilometer foran. Piloter, der nærmer sig Istanbul, ønsker ofte en “genvej .. Så han siger, yoksa Hvis der ikke er nogen foran mig, skal du ikke skubbe mig af.

HÆRLIG FAKTURERE TIL DIN

Stigningen i flyvetiden, Tyrkiet 65 procent sats af luft ved hjælp af området som en base og ved hjælp af lufthavnen Turkish Airlines Istanbul påvirkninger. Selv på de korteste flyvninger er 10-15 det mest alvorlige offer for THY-systemet, der er forsinket med minutter, hvilket forbruger mere brændstof og dermed fordobler alle driftsomkostninger. THY, der forsøger at finde en løsning for at reducere skaden, er i kontakt med DHMI for at tegne en kortere rute, især ved at strække systemet delvist ved start.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar