Jernbanens far Behiç Erkin 58. Mindesmærke for dødsårsdagen

Jernbanens far blev mindet om året
Jernbanens far blev mindet om året

Behiç Erkin, jernbanens far, blev mindet om 58-årsdagen for hans død; Tepebaşı borgmester Dt. Ahmet Ataç er grundlæggeren og den første general manager for State Railways. Han deltog i en mindetjeneste på årsdagen for sin død.

Tepebaşı borgmester Dt. Ahmet Ataç, som den øverstbefalende for forsendelser, spillede en vigtig rolle i at vinde Dardanelles-krigen.

Ved ceremonien, 58 'død. Når vi talte om Erkin, grundlæggeren og den første generaldirektør for statens jernbaner, der blev mindet om jubilæumet, sagde borgmester Ataç, eli Det er mere end et halvt århundrede, siden vi mistede Behiç Erkin, en af ​​de vigtigste helte i vores uafhængighedskrig. 'Jernbanens far', dette vigtige navn, II. I sin tid som ambassadør i Paris under 2. verdenskrig er han berømt for at redde tusinder af tyrkiske jøder fra nazisternes folkemord. Han er en af ​​de nærmeste og ældste kolleger i Atatürk og en af ​​de få mennesker, hvor han delte sine tanker med private breve og udvekslede ideer om land- og verdensspørgsmål. Behiç Erkin er en af ​​de vigtigste byminder fra Eskişehir. I denne sammenhæng viste vi vores følsomhed over for byens værdier over for Behiç Erkin og gav ham et vigtigt sportsprojekt. Vi finder det mere rigtigt at huske de uforglemmelige mennesker, der indtog deres plads i mindet om vores by med projekter, der vil udødeliggør deres navne. 11 November 1961 mistede den tyrkiske politikere og diplomat Behiç Erkin, også kendt som 'jernbanens far', jeg husker med nåde. ”

Ceremonien sluttede efter indlæg og bønner.

Hvem er Behiç Erkin

Født i 1876 i Istanbul, Behiç Bey er uddannet fra War College i 1898 og uddannet sig fra War Academy i 1901. Efter 1904 blev han stabschef og tjente som inspektør for Thessaloniki-Istanbul Railway Guard Forces. Han blev taget til fange til grækerne i Balkan-krigen i 1910. .

Efter invasionen af ​​Istanbul af de allierede magter i 16 marts 1920 sejlede han til Anatolia, da han blev søgt af briterne. Præsident İsmet Bey (İnönü) modtog det andet præsidenttilbud. I løbet af få dage blev der fremsat et andet forslag af Nafias stedfortræder (minister for offentlige arbejder) İsmail Fazıl Pasha. han gav.

Behiç Bey 16 Juli 1920'de fortsatte denne opgave med succes.

Behiç Bey 14, som var en fuldt organisator og statsmand, blev valgt til ministeriet for offentlige arbejder i januar 1926.

11 November Behç Erkin, der døde i 1961, vil blive begravet i trekanten ved Eskişehir (Enveriye) station, hvor İzmir-İsnabul-Ankara linjer, hvor han indtog den første General Manager-stilling, vil blive begravet i trekanten.

Blandt de ting der kan skrives om Behiç Erkin;

- Den person, der udfører logistikken for Çanakkale-krigen

-Mustafa Kemal, "Hvis du lykkes med at flytte hæren til fronten, ved jeg meget godt, hvad han skal gøre på fronten," gav han ham med succes afsluttet logistikken fra uafhængighedskrigen,

- Undervisning tyrkisk til udlændinge, der siger, at ingen tyrkisk kan køre deres jernbane,

- Mod dem, der ønsker at give jernbaner tilbage til udenlandske virksomheder efter uafhængighedskrigen,

- Undertegnede en anden først ved at oversætte driftsproget for de krævede jernbaner og kurserne i ITU til tyrkisk,

at første til decentralisering i den tyrkiske republik og ITU ^ y af decentralisering der,

oprettelse den første offentlige museum i den tyrkiske republik,

oprettelse den første skole i den tyrkiske republik jernbaner,

-En grundlægger af vores nationale efterretningsorganisation og en af ​​grundlæggerne 13 underskrifter med Atatürk,

-TCDDs første General Manager, far til jernbane,

- En af de første parlamentsmedlemmer og de første ministre for offentlige arbejder,

- Under den franske ambassade under det jødiske folkemord i Nazi-Tyskland og dets partner reddede den tyrkiske statsborger i 20bin den jødiske statsborger med stort geni.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar