Ankara Ages i transport

Cag Atliyor i Ankara Transport
Cag Atliyor i Ankara Transport

Ankara-alder i transport; I Ulaşım Ankara transportværksted inde, der var vært af Ankara Metropolitan Municipality EGOs generaldirektorat, blev hovedstadens fremtidige transportpolitikker drøftet.

Ankara Metropolitan borgmester Mansoor Slow workshops, åbne og lukke sin tale, bragte forskere sammen fra mange provinser i Tyrkiet og ngo-repræsentanter.

Intensiv deltagelse fra ngo'er og Chambers of Profession til forskere fandt sted i workshoppen, hvor smarte byapplikationer og løsningsforslag blev forklaret for at lette bytransport.

REALISTISKE LØSNINGER I TRANSPORT

Med hensyn til, at der hidtil ikke er produceret nogen realistiske ideer for at løse transportproblemet i hovedstaden, sagde borgmester Yavaş: ”Hvis alle forsøger at fremstille mirakelløsninger af sig selv, ender vi i en blindgyde igen. Derfor er det nødvendigt at producere realistiske løsninger. ”

Offentlig transportpolitik og vision, bæredygtig transportpolitik og intelligente transportsystemer drøftede emnerne til tilfredshed med workshoppen, der blev gennemført effektivt Præsident Yavaş, smarte systemer vil gøre nyskabelser i transportnettet, sagde han.

PRÆSIDENT YAVAŞS FORSLAG TIL VI VIL TAGE VALIDATOR TIL DOLMUŞLAR ”

Ankara-borgmester Mansur Yavaş understregede vigtigheden af ​​validatorer, der er knyttet til EGO-busser og blå private offentlige busser, og understregede, at de forventer støtte fra regeringen for at knytte dette system til andre transportmidler.

Borgmester Yavaş erklærede, at han mener, at regeringen vil støtte spørgsmålene om Ankaras godhed og sagde: ”Vi vil anvende valideringsansøgningen i minibusserne. Dette er noget til fordel for Ankara, og vi forventer regeringens støtte i denne henseende ”.

SMART CITY: KAPITAL

I værkstedet Dr. Eda Babalık holdt en præsentation om “Oversigt over transportpolitikker,. Dr. Ik Offentlig transportpolitik og vision ünde modereret af Dr. Dr. Tarık Şengül. Dr. Modereret af Ruşen Keleş blev der afholdt sessioner om "bæredygtig transportpolitik" og "intelligente transportsystemer".

Mange eksempler fra London til Seoul i værkstedet; Cykeldelingssystemer Integration af offentlig transport, Fodgænger Boulevard og gader, Boulevards til offentlig transport, Game Streets titler blev udvekslet.

PARK FRA EGO FORTSAT PROJEKT

I workshoppen, hvor fremtidige transportprojekter og løsningsforslag fra EGOs generaldirektorat blev drøftet;

-Optimizasyo s,

- Masterplan for bæredygtig transport,

-Elektrisk bus,

-Park Fortsæt,

- Begrænsning af køretøjstrafikken

- Cykel- og mikromobilitet

emner blev drøftet af eksperter.

EGOs generaldirektør Nihat Alkaş understregede vigtigheden af ​​at omforme visionen om offentlig transport i Ankara og foretog følgende evalueringer:

”Vi foretrækker at komme sammen med ngo'er, kamre, distriktsrepræsentanter og akademikere for at planlægge byen vi bor i med mennesker. Vi planlægger at fortsætte med de projekter, som befolkningen i Ankara siger okay. Vi vil gennemføre projekter, der er essentielle og vil gøre livet lettere for Ankara. ”

Med angivelse af, at alle interessenterne havde chancen for at lytte til deres ideer takket være workshops. Dr. Tarık Şengül udtrykte sine synspunkter med disse ord:

"De bedste eksperter fra Tyrkiet var her. I stedet for dyre løsninger diskuteres transportpolitikker, der er følsomme over for mennesker, der er følsomme over for miljøet, men som bruger de rigtige ressourcer. Jeg tror, ​​en hovedstad fortjener det. ”

En af deltagerne Dr. Haluk Gerçek sagde, gerekiyor Det er nødvendigt at lykønske Ankara Metropolitan Municipality. Vi lyttede til meget nyttige forslag. Dr. Nihan Sönmez sagde: ”Hovedstaden Ankara hænger bagud i nogle spørgsmål om offentlig transport. Jeg tror, ​​det er et ressource- og tidsspørgsmål. Hvis disse er afsluttet og en sådan udveksling af ideer, tror jeg, løsningen er tæt ”.

METU konstaterede, at workshoppen var en succes, gjorde METU-fakultetsmedlem Osman Balaban følgende observationer:

”Ankara har brugt transport meget dårligt i de sidste 20-25 år. Transport i byen er en af ​​de værste byer i Tyrkiet. Det er en by, hvor alle kører i private biler og offentlige transportsystemer ikke kan bruges meget effektivt. Vejen til at redde Ankaras fremtid er at løse transportproblemer. ”

Løsningsforslagene og projekterne, der er udtrykt af parterne i Transportværkstedet, rapporteres af EGOs generaldirektorat og forelægges for Ankara-borgmesteren Mansur Yavaş.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar