DHMİ KİK Mødeprotokoller offentliggjort

dhmi springe mødereferater offentliggjort
dhmi springe mødereferater offentliggjort

DHMİ KİK Mødeprotokoller offentliggjort; I henhold til 4688-artiklen og beslægtede regler i loven om offentlige embedsmandsforeninger og kollektive forhandlinger nummereret 41; 24.10.2019-2019 mellem DHMI General Directorate og Transport Officer-Sen på 2. Referat fra bestyrelsesmødet i myndigheden Autoritetens websted blev offentliggjort i sektionen Personaleinformation.

Vicegeneraldirektør for arbejdsgiverrepræsentanter Mehmet Karakan, leder af personaleafdelingen, Çiğdem Güvenç, leder af økonomiske anliggender Muhsin Karakurt, generalautoriseret Union Transport Officer-Sen formand Kenan Çalışkan og næstformand Murat Olgun deltog på mødet i DHMİ KİK.

De spørgsmål, der er drøftet og beslutninger truffet på mødet, er som følger i den vedlagte fil;

DHMİ GENERELT DIREKTORAT - TRANSPORT MEMUR-SEN CORPORATE ADMINISTRATIV BESTEMMELSESAGENDA

I overensstemmelse med artikel 4688 og beslægtede forordninger for tjenestemænds fagforeninger og lov om kollektive forhandlinger nummereret 41, repræsenterede arbejdsgiverrepræsentanter Mehmet KARAKAN, vicepræsident for personaleafdelingen, Çiğdem GÜVENÇ, leder af afdeling for økonomiske anliggender og Muhsin KARAKURT, administrerende direktør for MEMUR-SEN Union og KenAN ÇALIK formand Asst. Murat OLGUN og bestyrelsesmødet blev afholdt den 24.10.2019 under formandskab af vicegeneraldirektør Mehmet KARAKAN; følgende punkter blev drøftet.

Anmodninger fra myndighedens bestyrelse:

1-Ansættelse af personale i beskyttelses- og sikkerhedskontoret, der er ansat i autoriteten i 46-alderen i officerens stilling og ophør af overgangen til forklædesofficer i alle stillinger og evaluering i officerens position.

  • Personaleafdelingen i beskyttelses- og sikkerhedsansvarliges situation overvåges og planlægges i årevis for at arbejde,

2-Supplerende sundhedsforsikring for institutionens personale.

  • Undersøgelsen vil blive initieret af finansministeriet, luftfartsafdelingen og indkøbs- og forsyningsafdelingen

3-Sikring af, at eksamensfremme- / titelændringseksamen, som er vigtig for at øge personalets loyalitet og motivation, åbnes øjeblikkeligt.

  • I henhold til vores organisations behov afholdes eksamensprøver og titelændringseksamen og afholdes igen inden for planlægningen,

4-På grund af den nylige ændring af omlægningsforordningen er det rapporteret, at det personale, der er udpeget som et resultat af forfremmelse eller titelændring, ikke kan anmode om udnævnelse inden 4-år. Det skal sikres, at dem, der er tildelt inden den sidste ændring, er undtaget fra denne artikel.

  • Genvurdering af udnævnelsesperioderne, der er fastlagt i vores virksomheds direktiv om personaleforflytningsprocedurer og -principper,

5-RFF-personale får 2-træningsdragt og sportssko årligt i overensstemmelse med instruktionerne og brugsanvisningen til sportsaktiviteter.

  • Implementering af reguleringsarbejdet for at fjerne de tildelte (Chief) kvoter i 6 Logi-tildelingerne, hvor arbejdet er igangsat af operationsafdelingen om emnet, og at konvertere dem til en tildelt sekvens. Derudover er alle titler inkluderet i scoringen og tildelinger foretages. (Tildelinger, der er foretaget uden for provinsen, skal afsluttes, og antallet af tildelte boliger bør også øges.)

6-Udarbejdelse af (Chief) -kontingent i tildelingen af ​​boliger ved at fjerne ordretildelingen for at få reguleringen til at arbejde. Derudover er alle titler inkluderet i scoringen og tildelinger foretages. (Tildelinger, der er foretaget uden for provinsen, skal afsluttes, og antallet af tildelte boliger bør også øges.)

  • Tildeling af de tildelte boligenheder inden for rammerne af forordningen offentliggjort af Generaldirektoratet for National ejendom er ikke mulig at foretage ændringer af denne grund, arbejdet fortsætter for boliger og servicehuse (Istanbul Hv.Lim-SLOT Cor.Merk.)

7-For at fortsætte rekrutteringen af ​​noget af det personale, der skal tildeles AIM-stillingen med KPSS-tildelingen og nogle af dem fra institutionen.

  • Inden for rammerne af de procedurer og principper, der er fastlagt i forordningen om ansættelse af AIM-officerer, er det muligt, og fortsættelsen af ​​personaleansættelse med KPSS-udnævnelsen er mere effektiv, og der er mange sager, der stammer fra tidligere interne ansættelser,

8-På GCC-møderne blev vedligeholdelse af de skiftede steder såsom beslaghytter, miljøtårne, (VOR / NDB / SSY osv.) Stationer, som tidligere blev drøftet, anmodet om at være forsynet med møbler og mangler, men der er ikke indtil videre blevet indført ordninger. Problemet skal tages op til fornyet overvejelse.

  • Lufthavnsdirektorater og direktorater; udførelse af kontrollerne i VOR / NDB / SYS servicehuse, der er forbundet til dem, og træffe de nødvendige foranstaltninger i overensstemmelse med lovgivningen

9-For at forhindre unødvendigt spild i årevis ved at gøre Tøjhjælpen kontant og for at bevare personalet med beklædning af bedre kvalitet, er de generelle bestemmelser for kollektive forhandlinger underlagt 24. I overensstemmelse med kontantbistand til alt personale.

  • Problemet blev fulgt af afdelingen for supporttjenester, og undersøgelsen blev startet

10-Tjenesteklagene, der blev drøftet på det forrige JCC-møde, fortsætter. Det er vigtigt, at spørgsmålet løses af det relevante formandskab. (F.eks. Ataturk Lufthavn, Bodrum Lufthavn osv.)

  • Undersøgelse og evaluering af emnet i de bud, der afholdes af Atatürk / Muğla Milas Bodrum Lufthavnsdirektorat,
Indlæser ...

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar