Muligheder og trusler sammen i en generation et vejprojekt

en generation af muligheder og trusler i et vejprojekt
en generation af muligheder og trusler i et vejprojekt

Muligheder og trusler i en generation af et vejprojekt; Ny Tyrkiet, der forbinder Kina til Europa "En generation vil styrke positionen af ​​et vejprojekt til" slutte sig til den globale verdensorden.

Viserektor for Eurasia University Dr. Ersan Bocutoğlu, Kina udgør dagsordenen for verden, der forbinder Europa en generation ved hjælp et vejprojekt değerlendz Det Kaspiske din-Aserbajdsjan-Georgien-Tyrkiet europæisk linje, kontinuerlig 2 kontinent, 2 havet, 12 tusinde kilometer rute 12 målet ved gange om dagen har nået. Toget, der blev hilst velkommen med en ceremoni i Ankara, bruges første gang i forbindelse med Baku-Tbilisi-Kars jernbanelinje og Marmaray jernbaneforbindelse i One Generation One Road Project.

Kina Railway Express fra Tyrkiet på grund af passagen, har den offentlige udviklet et bælte betragtes som fødestedet for Kinas behov for at give oplysninger om et vejprojekt.

HVAD ER ET GENERATIONSVEJPROJEKT?

Med den ekstraordinære økonomiske magt, den har opnået siden 1980-årene, annoncerede Kina ”One Generation One Way Project” til verden i 2013. En generation En generation af et vejprojekt repræsenterer genoplivningen af ​​den historiske silkevej fra Kina til Europa; En vejsøjle sigter mod at etablere et maritimt netværk, der når Europa fra havnene i Piraeus i Grækenland og Venedig i Italien ved at dække Det gule hav, Det Indiske Ocean, Røde Hav, Suez-kanalen og Middelhavet fra Kina.

Et generation et vejprojekt er et interregionalt, tværnationalt og transkontinentalt infrastruktur-, handels- og finansieringsprojekt, selvom geografiske grænser ikke er klart defineret.

One Generation One Road-projektet er et 60 Trillion Dollar-projekt, der dækker mere end 1-lande og sigter mod at forbinde Kina til Europa og Afrikas kontinenter med forskellige infrastrukturinvesteringer. Den vigtigste rolle i finansieringen af ​​projektet hører til den asiatiske infrastrukturinvesteringsbank, som domineres af Kina.

One Generation One Road-projektet består af motorveje, jernbane, olie og naturgasledninger, kraftoverførselsledninger, havne og andre infrastrukturprojekter, der forbinder Kina med verden.

Et bælte Et vejprojekt består af to dele: Den første del er afsnittet ”Et bælte” og ”Silk Road Economic Belt oturan”, der hviler på en jordbaseret base. Dette bælte forbinder Kina til Centralasien, Østeuropa og Centraleuropa. Den anden del er “21. Century Marine Silk Road ”er placeret på havbunden. Det forbinder Kina med Sydøstasien, Afrika og Europa. Projektet inkluderer den landøkonomiske korridor 6 og den maritime økonomiske korridor 1.

Landøkonomiske korridorer;

a) Ny Eurasia Land Bridge med Vestkina til Østlige Rusland,

b) Kinesisk-mongolsk-russisk korridor og det nordlige Kina til Mongoliet gennem det østlige Rusland,

c) Kina-Centralasien, Vestasien korridor gennem Vestasien og vestlige Kina, Iran, Tyrkiet og Europa,

d) Kinesisk-indisk halvøkorridor og Sydkina gennem Tyrkiet-Kina til Singapore,

e) Kinesisk-Pakistan korridor og det sydøstlige Kina gennem Pakistan og Det Indiske Ocean gennem Pakistan,

f) Bangladesh-Kina-Indien-Myanmar-korridoren forbinder Sydkina med Indien via Bangladesh og Myanmar.

Den marine økonomiske korridor forbinder den kinesiske kyst / havne med Afrika og Europa via Singapore-Malaysia-Det Indiske Ocean-Røde Hav-Suez-kanalen-Middelhavet.

Landkorridorer (rød linje) og søkorridorer (blå linje) af ”En generation en vejprojekt-tedir er vist på kortet herunder.

ET GENERATION-ET VEJPROJEKT OG VERDEN

Der er tilhængere, afholdere og modstandere af One Way One Way Project i verden.

1. Tilhængere af et Generation One Road-projekt

Kina, Iran, Pakistan Selvom der er mere end 60 lande, der støtter projektet, kan det siges, at de største tilhængere af projektet hovedsageligt er Kina, Iran og Pakistan. Det kan siges, at Iran ser projektet som et skjold mod USA og Pakistan som et skjold mod Indien.

2. Modstandere af en generation af vejprojekter: Indien, Japan, USA, Indien

Den kinesiske pakistanske økonomiske korridor er imod projektet, fordi Indien passerer gennem Kashmir-regionen besat af Pakistan, hvilket udfordrer Indiens suverænitet og territoriale integritet, kinesiske investeringer i Det Indiske Ocean, projektet omgiver Indien og ikke er gennemsigtigt. Japan, der mener, at projektet vil blive til en geopolitisk status på mellemlang og lang sigt, vil sætte Japan i en økonomisk og geopolitisk situation i den sidste analyse, handler også sammen med Indien og modsætter sig projektet. Det støtter US-India-initiativet mod Indien, som nøje overvåger projektet og er en af ​​modstanderne af projektet med denne holdning.

3. At undlade at stemme fra et generation af vejprojekter: Rusland, Den Europæiske Union

Selvom Rusland fremstår som en af ​​de vigtigste partnere i projektet, er det bange for de langsigtede geopolitiske konsekvenser af projektet. Med sin begrænsede produktionsdiversitet, enorme jord, ubegrænsede olie-, naturgas-, mineral- og andre råmaterialer og en faldende befolkning tager Rusland hensyn til muligheden for at være målet for det kinesiske hegemoni på lang sigt, tage forholdsregler i projektet og forhindre projektet i at true Rusland. udvikler sig også. Den metode, som Rusland har fulgt i forhold til projektet, er holdningen til bulun være i det, kontroller det og om nødvendigt forhindre det ”.

Selv om Den Europæiske Union underskrev Çin 2020-strategidagsordenen for samarbejde mellem EU og Kina med Kina, er bekymringen for, at Kinas subsidierede handel vil føre til illoyal konkurrence mod EU-landene, endnu ikke løst. Den Europæiske Union tager imidlertid hensyn til de muligheder, projektet skaber. To af EU's svagheder er, at de ikke har en fælles militær magt og ikke har en fælles udenrigspolitik. På trods af den strategi-dagsorden, der er underskrevet af Den Europæiske Union for projektet, kan det siges, at fagforeningens medlemmer ikke har en fælles holdning, og at hvert medlemsland tager individuelle initiativer på projektområdet.

En måde PROJEKT GENERATION OG TYRKIET

Tyrkiet vil finansiere projektet, som var medstifter af den asiatiske Infrastruktur Investeringsbank, i Kina, har sluttet sig til One-Way Summit Bælt er tæt involveret i projektet. Tabet af tillid til Tyrkiets vestlige allierede for de sidste ti år har Vesten skubbede ham til at søge støtte fra Rusland og Kina i at balancere verden. spirende Tyrkiet i Asien denne nye økonomiske kraftcenter af projektet med en pålidelig linje uden for Iran (Kina-Centralasien-Kaspiske Hav-Aserbajdsjan-Georgien og Tyrkiet) for at nå mulighed for at genvinde Tyrkiet til Centralasien, Kina i løbet af den tyrkiske republik ' e vil forbinde. Men med Kinas økonomiske projekter steget i den tyrkiske republik, Tyrkiets geopolitiske og for at udligne virkningen af ​​befolkningens det klart, at der er et behov for et tæt samarbejde med Rusland. Dette er et af de spørgsmål, der gjorde Rusland urolig for projektet og måske det vigtigste. Tyrkiet og Kina i udviklingen af ​​betydningen af ​​den rolle at spille Uighur Autonome Region faktorer bør bemærkes, at til side.

ET GENERATIONSVEJPROJEKT OG CENTRAL ASIEN TURKISK REPUBLIK

Geografisk befinder de centralasiatiske tyrkiske republikker sig i den første cirkel af projektet. Selvom det er klart, at den stigende indflydelse af Kina som en økonomisk magt vil mærkes globalt, hvis projektet er vellykket eller mislykkes, vil de tyrkiske republikker i den første cirkel lide hårdest. Stigningen i den kinesiske økonomiske indflydelse på mellemlang og lang sigt, den frie bevægelighed for varer, penge og arbejdskraft har potentialet til at forstyrre de tyrkiske republikkers befolkningsbalance Stabiliteten af ​​de tyrkiske republikker, der er en bufferzone mellem Rusland og Kina, er ikke kun for disse republikker, men også for Russlands sikkerhed. Det er ikke kun et spørgsmål, som de tyrkiske republikker selv kan overvinde. Rusland om dette spørgsmål bør overvejes, om der er behov for et tæt samarbejde mellem Tyrkiet og Den Tyrkiske Republik.

ET GENERATIONSVEJPROJEKT OG TRABZON

Spændingen mellem USA og Iran, som en generation true brugen af ​​et vejprojekt fra Iran sidste Vestasien korridor, Kina i stedet for denne korridor, den foretrækker Kina, Kasakhstan og Aserbajdsjan-Georgien-Tyrkiet-Europa-korridoren. Denne situation er en strategisk fordel i vores land, Tyrkiet er tættere fysisk centralasiatiske tyrkiske republikker. En generation af Vestasien, Det Kaspiske Hav Corridor Project variant af en sti gennem Tyrkiet, selv om, der skal forbindes med havnene i Trabzon, Tyrkiet Railway Network hæmmer projektet til fordel fra den østlige Sortehavsområdet. Derfor Guldet i tilslutning til Trabzon, Tyrkiet Railway Network har endnu engang tegne er god.

En generation projekt er et økonomisk samarbejde på kort og mellemlang sigt af et vejprojekt, under hensyntagen til de langsigtede geopolitiske trusler, der kan resultere, betydningen af ​​at have alternative planer om Tyrkiets projekt er stort. Tyrkiet for at deltage i et vejprojekt af en generation, som et resultat, er et strategisk skridt, der vil styrke Tyrkiets nye globale status. "(Blew)

Aktuelle jernbanetilbud

Mon 09

Golftrafikken

Område 9 @ 08: 00 - Område 11 @ 17: 00

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar