Haliç Metro Bridge Omkostninger, længde og form

halic metro bridge omkostninger og længde
halic metro bridge omkostninger og længde

Subway-broen Golden Horn, der ser ud som et sejlskib, er en spændt buet hængebro over Golden Horn i Istanbul, som tillader passage af metrostationen Şişhane Yenikapı. 2 Bygningen af ​​broen startede i januar 2009, 15 blev åbnet i februar 2014. Broen, der går tilbage til 1960s første projektundersøgelser, giver passagen til Şişhane Yenikapı metrolinje mellem Şişhane og Haliç. Broen kan åbnes og lukkes under skibets krydsninger.

Haliç Metro Bridge tekniske oplysninger

Officielt navn: Haliç Metro Crossing Bridge
Sted: Haliç
Type: Stretchet skråt hængebro
Materiale: Stål
Antal fødder: 2
Længde: 460 m (936 m)
Bredde: 12.6 meter;
Højde: Pylon: 65 meter
Bredde: 180 meter (Stationskåret)
Startdato: 2 januar 2009
Slutdato: 9 januar 2014
Åbning: 15 februar 2014

Haliç Metro Bridge Længde

Şişhane Yenikapı Metro, som er 5.2 kilometer lang, krydser Det Gyldne Horn med Haliç Metro Bridge. Sishane Yenikapi Metro, der reducerer afstanden mellem Şişhane Yenikapı til 25 minutter, går tilbage til undergrundsbanen efter Golden Horn Metro Bridge.

Længden af ​​Golden Horn Metro Bridge er 936 meter, og broens maksimale højde er 17 meter over havets overflade. Golden Horn Metro Bridge er bygget på 5-foden på havet, 8-foden på Azapkapı-siden og 6-foden på Unkapanı-siden. Golden Horn Metro Bridge er kun åben for metro og fodgængere.

Der vil være kontinuerlig strøm for at forhindre rustning af indsatser i havet. For at vise dinamik aura dynamisk üz i vinden, kan broen, hvis elementer er designet efter vinden, også krydses til fods.

Haliç Metro Bridge Shape

Der er cafeteriaer og toiletter på mellemgulvet i broens to søjler. Når det ses ovenfra, er “ship deck tasarlan” designet som glashytter over det område, hvor stopperne, kablerne, der er forbundet til rengøringen, kan udføres. Til rengøring ved stop kan glasset rengøres ved at forbinde kablet, der er strækket på det. Under konstruktionen af ​​broen i det indenlandske videnskabelige samfund og UNESCOs dagsorden indtog broen sin plads som et af Istanbuls prestigefyldte projekter.

Estuary Metro Bridge Cost

Broen er den vigtigste søjle i Taksim - Yenikapı metrolinjen, der har en samlet længde på 5.2 og koster i alt 420 millioner dollars. Denne linje starter fra Taksim-pladsen, følger Beyoğlu og ankommer til Şişhane station og går derefter ned til Perşembe Bazaar. Fra dette punkt på overfladen af ​​Golden Horn, Golden Horn, på den sydvestlige kyst af Golden Horn over Küçük Pazar Street kommer igen i undergrundsbanen. Haliç Metro Crossing Bridge er placeret mellem “Unkapanı Side güneybatı i sydvestlig retning og oğlu Beyoğlu Side kuzeydoğu i nordøstlig retning.

Unkapanı Station betjener begge sider på broen mellem to tunneler på modsatte kyster. Efter indgangen i tunnelen drejer linjen i retning af Süleymaniye og ankommer til den tredje station içindeki Şehzadebaşı olan station, som ligger tæt på Beyazıt-campus og sovesalene i Istanbul University på den historiske halvø. Linjen herfra til Marmara-kysten når den fjerde station “Yenikapı olan, som er fælles med” Bosphorus Crossing Marmaray ”. Takket være linjen, der er integreret med Marmaray og lufthavnsmetroforbindelse på denne station, Taksim - Yenikapi 8, Osmanbey - Kadikoy 28, Lufthavn - Maslak 56, Maslak - Kartal 71 minutter.

Haliç Metro Bridge Åbning 90 grader

* Broen blev bygget på 2,5-bunker med en diameter på 110 meter og en dybde på cirka 27 meter til søs. Længden på den hængende del er 360 meter med to ståltårne ​​skrå kabelsystem. Cirka tusind mennesker arbejdede i byggeriet.

* N Roterende bro X bygget på 5-enheder, bunke med diameter på 2,5 meter, åbnes ved at dreje 12 centimeter, dreje 90 grader på et enkelt drejeben. 120 meter høj, 3 har kapaciteten på tusind 500 tons hydraulisk løft.

* Beyoğlu og Unkapanı-tilgang viadukter giver forbindelse mellem metrotunnelportalstrukturer og stålbroer. Det er fremstillet med armeret betonstolpesystem og 171-meter på Unkapanı-siden og 242-meter på Beyoğlu-siden.

* Mellem den centrale søjle af den roterende bro og kysten af ​​Unkapanı er der en platform transporteret af betonbjælker og 10-bunker og hovedbjælker til beskyttelse af denne platform.

* Bygning af Taksim - Yenikapı metrolinje, Anadolu metro partnerskab (Yüksel - Güriş-Ree- Başyazıcıoğlu), Haliç - Metro Crossing Bridge Astal - Gülermak Joint Venture (AGJV), elektromeraniske og fine værker Byggeri Alarko - Rotem - Hyundai Consortium blev udført.

10 årligt eventyr af Golden Horn Metro Crossing Bridge

Arkitekt Hakan Kıran, 14 Juni 2004, det første design, den eksisterende Unkapanı-bro blev fjernet, igen i form af køretøjer, undergrundsbane og en fodgængerbro havde lavet. Formålet var at kombinere alle transportøkser på en rute i stedet for en anden bro og at give gang-, køretøjs- og metroovergange. Samtidig skulle Unkapanı-broen fjerne den negative indvirkning på Haliç-skibsværftet, Sinans Sokullu-moske og Haliç-basen. Men ideen var, at den tusinde 1985 meter tunnel, der blev bygget på ruten bestemt i 100, skulle annulleres, og akslen skulle føres til Saraçhane-aksen, som er fortsættelsen af ​​Unkapanı-broen. Ideen blev udsat for kraftig kritik fra kredse, der modsatte sig Golden Horn-broen. Efter den offentlige reaktion blev opførelsen af ​​Haliç Metro Crossing Bridge på den aftalte rute i 1985 givet. Mens det gamle forberedte projekt blev præsenteret for Conservation Board, blev dette projekt opgivet, og et nyt design blev realiseret på samme akse som det første med de samme principper som det første.

Først blev vindforskningen, det gyldne horns jord og geologiske struktur, begge kysters geologiske struktur og broens virkning på ruten til historiske monumenter undersøgt. Denne forskning fortsatte gennem hele projektarbejdet. Tyrkiets projekt og arbejdet med de førende forskere i verden.

Şişhane Yenikapı metrostationer

Yenikapi,
Vezneciler,
Gyldne Horn,
Sishane,
Taksim,
Osmanbey
Sisli / Mecidiyekoy
Gayrettepe,
Levent,
xnumx.levent,
industri
ITU Ayazaga,
Atatürk Auto Industry,
Darüşşafaka,
Hacıosman Seyrantepe.

Kort over Istanbul Metro

Aktuelle jernbanetilbud

tsar 04

Tilbudsmeddelelse: Biludlejningstjeneste

Område 4 @ 10: 00 - 11: 00
tsar 04

Udbudsmeddelelse: Diesel vil blive købt

Område 4 @ 14: 00 - 15: 00

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar