Den historiske Paşabahçe-færge bliver trukket til Haliç i december

historisk pasabahce dampbåd
historisk pasabahce dampbåd

Den historiske Paşabahçe-færge vil blive trukket til Haliç i december; Mens man venter på, at dagen skal være et barberblad på Beykoz-kysten, føres den historiske Paşabahçe-færge, der blev overført tilbage til bylinjerne med initiativ fra Istanbul Metropolitan Municipality, til Haliç-værftet i december, og vedligeholdelses- og reparationsprocessen vil blive startet. Skibet gendannes til søtransport, når restaureringen er afsluttet.

Paşabahçe Passenger Ferry, et af symbolskibene i den historiske Şehir Hatları AŞ, som blev givet til Beykoz Kommune af 10 år siden af ​​den forrige Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) administration, blev overladt til forfald ved havet. Dampkogeren, der blev brugt som bryllups-solon i kort tid, blev derefter bedt om at blive bygget som et museum. Det kom endda op med en dukkert i Bosporen og en rute for undervandsliv og dykkerentusiaster. Ingen af ​​projekterne fandt imidlertid sted, og det æstetiske vidunderskib, 10, blev overladt til at rådne på Beykoz 'kyst hele året rundt.

Den 67 år gamle færge, der blev udbudt til demontering i sidste måned, blev reddet fra at være en barbermaskine med IMMs initiativer. Efter anmodning fra IMM om at returnere skibet til Bosporus blev buddet annulleret først. Beykoz kommunale forsamling besluttede enstemmigt i sidste uge, "Paşabahçe, som en passagerfærge og 2 flyder i løbet af året, forudsat at betingelsen for tildeling af İBB Affiliate City Lines Inc." blev godkendt.

Skibet, der har været vidne til de vigtigste historiske begivenheder i Istanbul, vil møde Bosporen og dets passagerer, når deres vedligeholdelse og reparationer er afsluttet af IMM. İBB-eksperter, der undersøgte skibet, der blev forsømt; det ydre metal af dampkammeret var korroderet af ilt og havvand, hårkomponenten måtte fornyes fuldstændigt, det var ikke i en stand til at foretage ekspeditioner og krævede store vedligeholdelsesomkostninger.

CINEM DEDETAS meddelte mødeprocessen med bådens passagerer

Mr. Sinem Dedetaş, general manager for Şehir Lines Inc., oplyste, at de startede et initiativ til at tilføje Paşabahçe Steamboat til deres flåder efter ordrer fra İBB præsident Ekrem İmamoğlu:

”For det første vil undersøgelsen (den generelle situation) til Istanbul havneautoritet blive taget. Efter at have gennemført de nødvendige tekniske undersøgelser af sikker tilbagetrækning af skibet, vil vi sikre, at det bliver trukket til Haliç Shipyard i december. Dampkonditionens tilstand er vigtig. Vi taler om en færge, der er overgivet til sin skæbne i omkring 10 år. Der foretages kontrol og inspektion af sejladsen til søs. Poolvedligeholdelse udføres senere på værftet. Der er dele, der skal fornyes fuldstændigt, såsom skroget og maskinen. Vi ser hvad der er tilbage af ham. Skibets økonomiske gennemførlighed udvindes til renovering og modernisering. Planlagt vedligeholdelse vil blive udført. Bygningens symbolferge, Paşabahçe, begynder at betjene Istanbul-beboere, når alle disse arbejder er afsluttet. ”

BOGAZ VAR DE HURTIGSTE OG MEST VAKRE

Den 67 år gamle Paşabahçe Steamboat, der lancerede en kampagne for Istanbulites overlevelse, var ikke kun den hurtigste ”og” hukommelse i Bosphorus, men også Bosphorus perle med sit sarte design.

Den historiske færge, 1952, bygget som et slagskib i Taranto, Italien, i 2. på efterspørgsel fra verdenskrigen sluttede, blev Tyrkiet By linjer på en nat i Italien omdannet til formularen. Med sin kraftfulde motor og robuste bådstruktur er skibet, der ankommer fra Italien til Istanbul på 2,5 dag, i stand til at fremskynde 18 miles i timen.

Dampkammer med 73,71 meter maling, 13,17 meter bredde og 3,27 meter dybde tjente byens herrer og damer på begge sider af Bosporen. I løbet af året tjente 58 som passager i vandene i Istanbul langs ruterne Adalar og Yalova.

Paşabahçe Passager Ferry, som blev doneret til Beykoz Kommune af İBB-administrationen i 2010, blev anmodet om at blive bygget som et museum. Restaurering og vedligeholdelse kunne imidlertid ikke udføres, fordi der ikke var nok ressourcer og sponsorer. I mange år var Beykoz forankret på stranden foran kommunen og blev ikke ledig.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar