Indisk økonomi og jernbaneinvesteringer

investeringer i Indien og jernbanesystemer
investeringer i Indien og jernbanesystemer

Indisk økonomi og jernbanesysteminvesteringer: Indien er verdens syvende største geografiske område og den næststørste befolkning. Befolkningen er 1,3 milliarder, og området er 3.287.259 km². Landets hovedstad er New Delhi. Det er en af ​​de hurtigst voksende økonomier i verden på grund af de økonomiske reformer, der er implementeret siden 1991. Ikke desto mindre er fattigdom, brintproblemer og underernæring stadig meget høje, og færdighederne er meget lave. Med Kina som et af de to lande med en befolkning på over 1 milliarder på planeten Jorden, ser Indien ud til at være det mest folkerige land i verden i den nærmeste fremtid på grund af den højere befolkningstilvækst.

Status for landets økonomi i 2018:

BNP (nominelt): 2.6 billioner USD
Real BNP-vækstrate: % 7,3
befolkning: 1.3 milliarder
Befolkningsvæksthastighed: % 1,1
BNP pr. Indbygger (nominelt): 1.942 USD
Inflationsgrad: %4
Arbejdsløshedsprocent: % 8,4
Samlede eksport: 338,4 milliarder USD
Samlet import: 522,5 milliarder USD
Rangering i verdensøkonomien: 9

Indien, USA, UAE, Hong Kong og de vigtigste eksportartikler er ædel- og halvædelsten, perler, mineralbrændstoffer, olier, motorkøretøjer, maskiner, atomreaktorer, organiske kemikalier, farmaceutiske produkter.

De vigtigste importerende lande i Indien er Kina, USA, UAE, og de vigtigste importprodukter er mineralbrændstoffer, ædel- og halvædelsten, perler, elektrisk og elektronisk udstyr, maskiner, atomreaktorer, organiske kemikalier.

Indien klassificerer sin økonomi og BNP i tre forretningsområder: Landbrug, industri og tjenester. Landbrugssektoren omfatter planter, havebrug, mejeri og dyrehold, akvakultur, fiskeri, sericulture, jagt, skovbrug og beslægtede aktiviteter. Industrien omfatter forskellige fremstillingssektorer. Indias servicevirksomhed inkluderer byggeri, detailhandel, software, IT, kommunikation, infrastrukturdrift, uddannelse, sundhedsydelser, bankvirksomhed og forsikring og mange andre økonomiske aktiviteter.

Vores bilaterale handel (millioner dollars):

år eksport import volumen balance
2015 650,3 5.613,5 6.263,8 -4.963,1
2016 651,7 5.757,2 6.408,9 -5.105,5
2017 758,5 6.216,6 6.975,1 -5.458,1
2018 1,121,5 7.535,7 8.657,2 -6.414,2

De vigtigste produkter, vi eksporterer til Indien, er guld, marmor, oliefrø, metalmalm.

De vigtigste produkter, vi importerer fra Indien, er olieolier, syntetiske trådtråd, køretøjsdele.

JERNESYSTEMER I INDIEN

Indiske jernbaner er blandt verdens største jernbaner med 115.000 km. India Railways har 277.987 godsvogn, 70.937 passagervogn og 11.542 lokomotiv. Antallet af ansatte i landets jernbaner er 1.3 millioner mennesker.

Den elektrificerede linielængde på jernbaner er 55.240 km og er% 46 af den samlede linjelængde. 25 kV AC bruges i elektriske ledninger. Målet er at elektrificere alle linjer med 2022. Til dette er 5.1 milliarder dollars investering planlagt.

I Indien har verdens største jernbaneselskaber investeret. Disse er: Alstom, Bombardier og GE Transportation.

Alstom beskæftiger 3.600 medarbejdere med sine tre produktionsfaciliteter. Der er etableret et joint venture på 2018 milliarder dollars med indiske jernbaner til produktion af 2028 elektriske lokomotiver fra 800 til 2.9. Bombardier arbejder med mere end 2000 ansatte. 776 til New Delhi Metro har produceret køretøjs- og signallinjer. GE Transportation producerer 1000 4500 BG dieselelektriske lokomotiver til Indien. Siemens spiller en aktiv rolle i signalering og elektrificering i mange lande. Disse inkluderer Mumbai Metro, Delhi Airport Metro Express, Chennai Metro.

Indiens regering har nået den indenlandske sats på op til 70 med opkaldet Make Make i Indien ..

Projekter med tyrkiske virksomheder i Indien

Det samlede antal aftaleprojekter, der er iværksat af tyrkiske virksomheder i landet, er i øjeblikket omkring 430 millioner dollars. For nylig blandt de projekter, der er iværksat af tyrkiske virksomheder Gülermak udført af Lucknow undergrundsbygning Der. Projektet inkluderer 3.68 km dobbeltlinie metrokonstruktion, 3 metrostation og Viadukt metrolinjedesign, konstruktion og kunststrukturer og arkitektoniske jernbanearbejder, signalisering og elektromekaniske værker.

Doğuş Konstruktion, Mumbai metro konstruktion Den samlede værdi af projektet er ca. Indian Rupee 24,2 milliarder og 21,8 millioner USD inden for projektets omfang; Den samlede længde mellem Mumbai Central Railway Station og Worli vil være 5 km. I projektet realiseres 5 station, 3550 m længde dobbelt tunnel og elektromekaniske værker. Projektet forventes afsluttet inden januar 2021. På den anden side Opførelse af en jernbanetunnel i Jammu Kashmir-provinsen og forskellige boligprojekter er under opførelse.

Kort over Indien High Speed ​​Train

Dr. Kontakt Ilhami direkte

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar