Marmaray 365 tusinde passagerer om dagen, 15 juli Martyrs Bridge 156 tusind køretøjer drager fordel af en dag

marmaraydan tusind passagerer om dagen juli martyr koprusunden tusinde køretøjer dagligt
marmaraydan tusind passagerer om dagen juli martyr koprusunden tusinde køretøjer dagligt

365 tusinder passagerer om dagen fra Marmaray, 15 tusinder biler om dagen fra martyrbroen Minister Turhan deltog i den første serie af ”City and Law Talks” -konferencer, der blev arrangeret af Fatih Sultan Mehmet Vakıf University of Law Law i Haliç Campus Conference Hall.

I sin præsentation med titlen Istanbul Istanbul i form af burada for transportpolitikker, udtalte Turhan, at transportbehov for mennesker er baseret på meget gamle tider.

I de senere år, især efter den republikanske historie, opstod en hurtig befolkningstilvækst i Istanbul, en uregelmæssig urbanisering og strukturering Turhan, men de ikke-planlagte infrastrukturtjenester bragte også problemer til folks daglige liv, sagde han.

Nüfus Istanbul's befolkning er steget over 12-gulvet ”

Turhan sagde, at et af de vigtigste problemer i den moderne verden er transportproblemerne. ”Derfor lægger lande særlig vægt på disse spørgsmål. De forsøger at overvinde problemet med transportpolitikker. Metropolitanerne er på den anden side i spidsen for, hvor transportproblemerne når smertefulde niveauer. Da Istanbul 15 er en af ​​verdens førende metropoler med en befolkning på mere end en million mennesker, har det længe været en af ​​de prioriterede dagsordenspunkter i transportpolitikken.

Turhan påpegede, at det vigtigste spørgsmål i Istanbul-transport er stigningen i byens befolkning over 70-gulvet på trods af stigningen i 3-4-gulvet i det sidste 12-år. Når vi tilføjer den stigende hastighed for Istanbul-baserede industrielle og kommercielle platforme i regionen, bliver situationen endnu værre. Med den visionære vision blev faktisk den nødvendige infrastrukturforberedelse i tide, og politikkerne for brotransport ville ikke have været oplevet i dag.

“15 juli Antallet af køretøjer, der passerer gennem Martyrs Bridge på en dag 156 tusind”

Turhan mindede om, at Istanbuls trafikproblem var genstand for nyheder fra 45 år siden og fortsatte som følger:

”Byens befolkning var 4 millioner. På det tidspunkt passerede 26 tusind køretøjer fra Bosphorus Bridge, og borgerne klagede over at have brugt mere end 1 timer i trafik, mens de rejste fra et sted til et andet. Som du ved, på det tidspunkt havde vi kompetente og ansvarlige mennesker, der havde forskellige meninger om, hvorvidt denne bro skulle bygges eller ej. For 40-50 år siden var Istanbuls trafikproblem genstand for nyhederne i en forstand, at alarmklokken ringede. Der blev dog ikke truffet foranstaltninger i denne henseende. I dag er byens befolkning tæt på 16 millioner. Antallet af registrerede køretøjer er omkring 4 millioner 200 tusind, og dette har endnu ikke nået mætningspunktet. 15, der kaldes i dag, er antallet af køretøjer, der passerer gennem Martyrs Bridge på en dag. På åbningstidspunktet passerede omkring 156 tusind køretøjer forbi i dag. Hvis du beder om broens faktiske kapacitet, når du vurderer den i henhold til serviceklasse, skal du faktisk passere 26 tusind køretøjer, hvis du passerer gennem servicebroer på en regelmæssig intercity-rejse. Flydende tæthedskapacitet i trafik 156 tusind. Men lige nu passerer de gennemsnitlige 90 tusinde køretøjer forbi denne bro om dagen. ”

Mümkün Som vi for nylig har gjort, er det muligt at forhindre trafikproblemet og reducere dets påvirkning ”

Han bemærkede, at denne situation påvirker transporten negativt, sagde Turhan:

Unuz Du ser infrastrukturfaciliteterne, der er passeret gennem vores andre broer, og som tidligere er blevet planlagt og sammensat af de lokale myndigheder for at tackle transportproblemet i Istanbul i de senere år, og som blev bygget for at lette trafikken mellem de to sider af Bosporen. Vi har sat Fatih Sultan Mehmet Bridge, Eurasia Tunnel og Yavuz Sultan Selim Bridge i brug som motorvej. ”

Minister Turhan understregede vigtigheden af ​​de megaprojekter, der for nylig blev implementeret i Istanbul, og sagde i dag. Det er i dag ikke muligt at løse problemet fuldstændigt, men det er muligt at forhindre forøgelsen af ​​problemet eksponentielt og mindske dets virkning. Dette inkluderer sociologi, økonomi, teknologi, kulturel infrastruktur og juridiske situationer. Derfor står vi over for så komplicerede og mangefacetterede problemer. Når vi taler om Istanbul-transportpolitikker, skal vi overveje alle disse spørgsmål. Især showet bør populistiske tilgange undgås. Disse fremgangsmåder er i strid med transportpolitikkens art og ånd. Du vil handle, du laver et projekt, du administrerer et projekt, du leverer service. ”

Turhan sagde, at antallet af køretøjsejere vil stige over tid, og at der vil være flere køretøjer og veje på vejene. Derfor er der behov for nye transportinfrastruktursystemer i Istanbul, og de bør planlægges, især i betragtning af byens eksisterende struktur og struktur.

“Gennemsnitligt 365 tusinde passagerer drager fordel af Marmaray dagligt”

Minister Turhan erklærede, at vigtige projekter fortsætter for Istanbul og afsluttede hans ord som følger:

Uz Vi arbejder hårdt og flittigt for at føre transportinfrastrukturen i Istanbul til en position, der er værdig til sin herlighed, størrelse og potentiale med de gennemførte projekter, løbende og målrettet. Marmaray, der blev taget i brug i 90-jubilæet for oprettelsen af ​​vores republik, var en af ​​disse vigtigste ringe. Mens Marmaray transportsystem, 5,5, der tjener i dette system, tjener med 5-stationen hele året, er 43 begyndt at tjene med stop i dag, og 365 tusind passagerer drager fordel af denne service pr. Dag. ”

Aktuelle jernbanetilbud

tsar 04

AusRAIL Plus messe og konference

Område 3 @ 08: 00 - Område 5 @ 17: 00
tsar 04

World Rail Festival

Område 3 @ 08: 00 - Område 5 @ 17: 00

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar