Channel Turhans beskrivelse af Channel Istanbul

Kanal Istanbul
Kanal Istanbul

Cahit Turhan, minister for transport og infrastruktur, sagde, at planlægningsprocessen for Kanal Istanbul er ved at være afsluttet. Kineserne er også interesserede, men de mest relevante er Benelux-landene. De er både teknologiske og lande med arbejdserfaring på dette område. ” Minister Turhan sagde, at projektets størrelse er 20 milliarder dollars.

Cahit Turhan, minister for transport og infrastruktur, sagde, at VVM-processen er afsluttet, og planlægningsprocessen er ved at være afsluttet i Kanal İstanbul-projektet. ”Finansieringsbetingelserne er mere gunstige i år sammenlignet med sidste år. Benelux-landene er interesserede, vi startede forhandlinger ”. Hürriyet Minister Turhan, der var gæst på Ankara-kontoret, besvarede spørgsmål om dagsordenen. Minister Turhan sagde, at VVM-processen er afsluttet, og planlægningsprocessen er ved at afslutte i Channel Istanbul, ”Bosphorus, selv Dardanellerne, har svært ved at imødekomme kravene til søtransport. Vi har kapacitet til at passere 25 tusind skibe årligt i Bosporen. Under de bedste forhold går vi op til tusind 40. Ved 2013 klatrede 40 til tusind, derefter gik 35 ned til tusinder. Nu er denne tendens begyndt at stige. De asiatiske landes økonomier vil udvikle sig gradvist, og når de varer, der er produceret i Kina og endda de produkter, der er produceret i Nordasien, åbnes for verden via havne i Sortehavet, kræver 70 et tusind køretøjskort. Det er ikke muligt at krydse Bosporen. Kanal Istanbul er et transportprojekt, og det er vigtigt for os at imødekomme transitkravene i dette stræde ”.

20 BILLION DOLLARS PROJEKT

Turhan sagde, at de fortsætter forhandlingerne om finansiering. ”Kineserne er også interesserede, men de mest relevante er Benelux-landene. De er begge teknologiske og lande med arbejdserfaring på dette område. De siger, at de kan få finansiering. I år er finansieringsbetingelserne gunstigere end sidste år. I øjeblikket er der et finansielt marked fast i Europa, hvor renten er minus. Vi er nødt til at evaluere disse miljøer godt. Afhængig af finansieringskravene er 20 et projekt, der vil nå op på milliarder dollars. 5 milliarder dollars af projektet vil blive brugt til at fortrænge den eksisterende infrastruktur til de veje, energi og transportsystemer, der vil blive berørt af projektet. Det første bud vil blive afholdt for dette. Vi forventer en indkomst på næsten en milliard dollars om året fra søtransport ..

(Benelux er et politisk og formelt samarbejde baseret på den geografiske enhed i Belgien, Holland og Luxembourg.

Kort over Kanal Istanbul

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar