Orsays historie ligner Haydarpaşa togstation

orsayin-historien ligner haydarpasa garina
orsayin-historien ligner haydarpasa garina

Orsays historie ligner Haydarpaşa Train Station: 1939 er en nytteløs bygning, der har mistet sin stationskarakter, fordi den ikke er egnet til lange tog. På 1970 tænker de på at nedrivne bygningen og bygge et hotel i stedet. Når pariserne gør indsigelse, beslutter regeringen at omdanne bygningen til et museum ved 1977. Orsay Museum 1986 åbnede i 32 og har vært vært for mere end en million 93 besøgende årligt.

Avismurenfra Melishan Devrim; Musée d'Orsay er en af ​​de mest besøgte adresser i Paris, ikke kun med hensyn til dens samling, men også fordi det er et kunstværk. Da Orsay-paladset (Palais d'Orsay), der blev bygget i Napoleon-perioden, blev brændt ned under 1810 Paris-kommunen, blev der opført en stor stationsbygning på stedet for paladset. Åbningen af ​​stationsbygningen faldt sammen med åbningen af ​​1871 Paris universelle udstilling, og ankomststedet for de gæster, der ankom fra udlandet, var Paris Orsay Station. Den 1900 meter lange stationsbygning var den tidens mest 'industrielle' bygning med hensyn til 175 tusind tons metal, men hele metalstrukturen var skjult bag en udsmykket stenfasade, der matchede Louvre. Stationsbygningen, der har været i drift i næsten 12 i løbet af året, har mistet sin funktion som et resultat af indførelsen af ​​længere tog på 40.

Franskmændene var alvorligt interesseret i, hvad de kunne gøre med den kultur og kunst, de havde efter 2.World War. For første gang under Charles de Gaulle formandskab blev Kulturministeriet oprettet. André Malraux, den første, der blev udnævnt til dette ministerium, var en kunsthistoriker, især interesseret inden for kunstpsykologi. Selvom der ikke var nogen markant udvikling i Malraux-perioden, der fungerede som landets første kulturminister mellem 1959-1969, var pariserne altid meget stærke i at beskytte deres by.

Orsay Station, som ikke er blevet brugt siden 1939, lå lige overfor Louvre i hjertet af byen. Den nye regering, foruroliget af det faktum, at en bygning midt i byen er blevet dysfunktionel, har muliggjort nedrivning af stationsbygningen på 1970 og erstattet den med et modernistisk hotel. Jacques Duhamel, kulturministeren efter Malraux, der førte denne beslutning, dirigerede regeringens kulturpolitik mod centralisme. Det vedtog en politik for opløsning af mindretalskulturer til en fælles national kultur. Duhamel, der lykkedes at overføre det budget, der blev afsat til de lokale myndigheder til sit ministerium, mistede sit sæde i 1973, og der skete en ændring i Frankrigs kulturpolitik og dermed undgå sammenbruddet af Orsay-toget.

CIVILER REVISIONERET MUSEUMKONSTRUKTION

Ved 1977 blev det besluttet at omdanne stationsbygningen til et museum. På 1975 fremsatte det franske museumsdirektorat dette forslag og havde til formål at gøre dette område til et museumsområde mellem Louvre og Nationalmuseet for moderne kunst i Georges Pompidou-centret. 1978 fik en civil kommission til at overvåge omdannelsen af ​​bygningen, der fik status som historisk monument, til museet, og museet blev indviet af den tidens præsident François Mitterrand.

MUSEUM SOM AUTOMOTIV STATINSTITUTION

Ændringen i Frankrigs kulturpolitik har bidraget meget til den nationale økonomi. I 1990 blev museerne Louvre og Versailles Palace erklæret 'autonome statsinstitutioner', og disse museer fik lov til at skabe deres egne budgetter og bruge deres egne indtægter. I 2000'erne blev forskellige incitamenter, såsom skattelettelser, tilbudt til institutioner i den private sektor, der finansierer nationale museer. Under ministeriet for kunsthistoriker Malraux nåede kulturindustrien, der kun bidrog med 0.39 til landets økonomi, et volumen på 1981 milliarder franc i 2,6 og 1993 milliarder franc i 13,8. I dag er mængden af ​​fransk kulturindkomst 7,3 milliarder euro.

TILFÆRDELSE MUSEUMS UDEN AT MISKE GAR-ARKITEKTUR

Under omdannelsen af ​​Orsay Train Station til et museum blev de vigtigste arkitektoniske elementer, der blev bygningens underskrift, liggende, som de var. Glasdækkede lofter, store haller med højt til loftet, monumentale ure inde i stationen og urformede vinduer blev omdannet til et museum uden at miste noget fra det 19 århundredes arkitektur. I betragtning af det faktum, at bygningen er 19 århundrede, blev det fire-etagers museum overført til museet som en impressionisme. 1848.yüzyıl-statuer findes i hovedhallen på stationen, og møbler og fotografier fra perioden vises på museet. De mest berømte impressionistiske værker er på øverste etage. De monumentale ure på vinduerne på Orsay-museet er det foretrukne område for turister at tage fotografier.

Orsay-museet, der har gennemgået to års omfattende restaurering ved 2011, koster $ 27 millioner dollars, er vært for mere end 3 millioner besøgende hvert år. I den seneste restaurering blev der anvendt en tilgang ved at male væggene i pastelfarver i harmoni med malerierne og afsløre farverne i malerierne. Mere end en million mennesker har besøgt museet siden åbningen i 1986. Museet, der inkluderer værkerne fra de mest berømte franske mestre som Edouard Manet, Gustave Courbet, Vincent Van Gogh, Renoir og Rodin, er også vært for midlertidige udstillinger for at udvide hans samling. Inde i museet er der et auditorium og biografsal.

Lad os sige museer til Haydarpaşa Train Station som en selvstændig statsinstitution med hensyn til at overlade museerne til ledelsen af ​​eksperter og bringe bygningerne i 19 århundrede ind i landet med nye funktioner.

Nuværende jernbanetilbudskalender

Mon 18

Tilbudsmeddelelse: Biludlejningstjeneste

November 18 @ 14: 00 - 15: 00
Arrangører: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Mon 18
Mon 18

Indkøbsmeddelelse: Privat Sikkerhedstjeneste (TÜLOMSAŞ)

November 18 @ 15: 00 - 16: 00
Arrangører: entreprenøren
+ 90 222 224 00 00
Om Levent Elmastaş
RayHaber redaktør

Vær den første til at kommentere

Yorumlar