Kabelbanemodstand af Sapanca kvinder

ropeway modstand fra kvinder med slynge
ropeway modstand fra kvinder med slynge

Sapanca-kvindes kabelmodstand; Kabelbaneprojektet, der starter i Kırkpınar District, når 1400 meter og når til det skovklædte område Mahmudiye İncebel. Mere end 500 træer udskiftes til projektet. Nogle træer bliver hugget.

CumhuriyetIfølge Hazal Ocak har ”beboerne i Kırkpınar-distriktet i Sapanca kæmpet mod kabelbane-projektet i flere måneder. I det område, hvor kabelbanens øverste station er, vil der være faciliteter såsom 30-bungalower, landrestauranter og landskaffe. Disse faciliteter bliver bygget af virksomheden, og 25 vil fungere året. Der er en parkeringsplads ved undergrundsstationen. I denne proces blev indbyggernes telte kastet midt på gaden med deres egne ord, og de mistede deres liv, mens træerne blev demonteret. Fatma Tıknas, 65, sagde, üler De dræbte os den dag, men vi vil ikke dø for disse træer, min datter. Ved du, hvor mange år disse træer vokser? Sor

Udbuddet til ropeway-projektet i Sapanca Kommune blev afgivet i august 2018. Teleferic-projektet, der startede i Kırkpınar Nabolag, blev erhvervet af Bursa Teleferik AŞ med 25 årelang model til build-operation-transfer. Provinsaldirektoratet for miljø og urbanisering udelukkede projektet fra processen ”Vurdering af miljøpåvirkninger”.

ATATURK Hover

Vi tager til teltet opstillet ved undergrundsstationen i svævebanen for at se beboernes kamp mod projektet. Selvom kvarteret Kırkpınar er omgivet af luksusvillaer, bor landsbyboerne stadig i deres gamle huse. Når vi når teltet, hilser kvinderne i nabolaget os. Beboerne i regionen hængte en plakat af den store leder Mustafa Kemal Atatürk på den ene side af teltet. Alt Post Disaster Meeting Place ”-skilt hænger på det land, hvor substationen er bygget. En del af jorden blev betinget doneret af landsbyboerne for at forblive et grønt område i 1945, men nu bliver træerne revet til projektet.

Først starter vi samtalen med at spørge Fatma Tıknas, 65, om Atatürk-plakaten. Tıknas sagde: ”Atatürk var en mand, der værdsatte landet, hvor mange martyrer gav Atatürk til 1 meter jord? Hvis vi lever i fred nu, takket være Atatürk. Disse krige blev ikke vundet af sig selv. De vandt og kæmpede, de begyndte at spise. Så hvad får de ved at skære denne skov og efterlade os uden ilt? Spørger han.

'Vi kan ikke sove'

Hamide Ceylan, 78, har været i denne landsby siden 17. ”Dette er ikke en bevægelse for os, pige, han begynder. Ne Hvad følte du, da træerne blev demonteret? Sorun spurgte han: ”Jeg følte, at jeg var på vej ud. Et træ vokser kun en gang om året i 20. Vi er her til slutningen .. Sabriye Tatan, 64-årig, er kun 12 meter væk fra undergrundsstationen til kabelbaneprojektet. Tantan 40 har udtalt, at han har set denne plads i årevis og siger beri Siden projektet startede kan vi ikke sove om natten, vi kan ikke spise ”. Hüsamettin Koçlu, præsident for Kırkpınar miljø- og udendørssportklub, 57, sagde: Ourz Vores mål er at beskytte denne grønhed. Vi tror ikke, at der vil være turisme med svævebane, ”siger han.

Efter teltet afviger vi til skovområdet med landkøretøjer i overensstemmelse med ruten for kabelbaneprojektet. Undervejs vises Sapanca-søen, når højden stiger blandt de høje træer. Her udvider vi taleoptageren til beboeren Alper Kesen:

'IKKE Uskyldig'

”Ødelæggelsen her er ikke uskyldig som nævnt. Det forekommer os ikke rigtigt, at 508-træet fjernes. Det siges også, at når polerne i rebeway-områderne bliver plantet, vil kun træerne på benene blive skåret. I henhold til reguleringen af ​​kabelførere i 2009 skal det område, hvor kabelvogne og sådanne kabelførere passerer, være et tilgængeligt område. Når alt dette tages i betragtning, er det imod artiklens art at kunne gøre dette uden at skære træerne ned. ”

PRÆSIDENT ÖZEN: EN Mængde af træer, der vil blive skåret

I en tale med vores avis gav Sapanca-borgmester Özcan Özen information om projektet. Özen forsvarede projektet og sagde: aya I henhold til aftalen har virksomheden ret til at bruge 25 i et år. Derudover Sapanca Kommune mindst tusind pund om året, selvom virksomheden betaler 800 penge. 25 forbliver i virksomheden i årevis. 25, der skal betjenes i årevis. 25 vil levere området til os efter år. Faktisk er det en meget god ting med hensyn til turisme at gøre taubanen til vores Sapancam. ” Özen erklærede, at 508-træet fjernes fra promenaden og plantes andetsteds i skoven. Da vi spurgte om antallet af træer, der skulle skæres til rebfodens fødder, svarede Özen: ağaç Kun træet vil blive skåret til 2-fod, hvilket er meget lille ”. Det blev registreret, at 14-træet ville blive skåret til svævebenene.

'VI VIL IKKE PROJEKTET'

75-årig Hidayet Ceylan er også født i Kırkpınarlı. Han gentog, at de ikke ønskede kabelbaneprojektet og sagde: ü, eller de kører os herfra til her som en nomad. Jeg blev revet inde, mens træerne blev revet. Jeg blev syg, jeg tog medicin, jeg kom. Vi beklager. Nu blev 3-træet afmonteret. Hvad sker der i morgen, når de andre afvikles? Hvad angår os, kan vi ikke gå op ad bjerget og skære en busk i skoven. Hvis vi skærer en busk for at lave en buskekoste, fanger de os ”.

'RANT UNION KRIMER'

Salim Aydin, Sakarya provinsrepræsentant for Chamber of Mechanical Engineers på vegne af TMMOB-komponenter, annoncerede også den tekniske rapport, de udarbejdede til projektet. Özet Vores intention om at forlade vores lande overtaget af vores forfædre med en bedre Kırkpınar og Mahmudiye-længsel efter vores børn, denne gang forsøger vi at besejre husleje-samarbejdet mellem Sapanca Kommune og Bursa Teleferik AŞ. Projektet har ikke en VVM-rapport (positiv / negativ). Selvom dette er tilfældet, er udstedelse af byggetilladelser og påbegyndelse af byggeri en forbrydelse i henhold til loven. I den første fase vil ca. 400 tusinde sort fyrretræ, skottet fyrretræ, bøg, kastanje og hornstråle blive skåret i det område, hvor 'kun kabelbanelinjen' beregnes som tusind 5 meter. Indkvartering, turistfaciliteter, kommandocentre og denne massakre kan nå op til tusind 20. I de følgende år, som i andre dele af Sapanca, åbnes området for genopbygning og betonen øges endnu en gang. ”

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar