T2 terminal sporvognslinje

city ​​square terminal sporvognslinje
city ​​square terminal sporvognslinje

Uafsluttet prøvelse af Bursali City Square Terminal Tram Line; T2015-sporvognslinje, hvis bud blev afgivet af borgmesteren i Metropolitan Municipality Altepe i 2, blev ikke afsluttet, selvom 2018 var forpligtet til at blive afsluttet i juni af det ordregivende selskab.

universel 'de Ugur Ökdemir ifølge nyhederne; Miljøproblemerne i Bursa, som kæmper med mange problemer, såsom luftforurening, forvrænget urbanisering og transport, tilføjes også til de uendelige projekter. Det nye stadion i Bursaspor, der konstant står på dagsordenen med dets omkostninger og det alligator-udseende hoved af stadionet, som ikke er afsluttet i årevis, deler byen Istanbul op på to måder og T2-sporvognslinjen, der ikke kan afsluttes.

T2-sporvognslinje, som var planlagt at starte fra byens plads og nå Bursa intercity busterminal, blev tilbudt af Recep Altepe, periodens borgmester, i 2015. Projektet er stadig ikke færdig, skønt entreprenøren har givet tilsagn om at færdiggøre linjen i juni 2018. Desuden er arbejdet med sporvognslinjen næsten ikke-eksisterende, selvom der konstant gives nye datoer.

Alinur Aktaş, der tiltrådte efter Recep Altepe, sagde i en erklæring, han afgav i 20 september 2018, og oplyste, at de har indstillet en sidste periode på 2 månedligt på T3 sporvognslinje og sagde, hvis du spørger mig, vil den ikke vokse. Hvis du siger, hvad der sker, vil de holde ud .. Senere sagde Aktaş i sin erklæring på 25 i januar 2019: ”Vi er nødt til at integrere T2-linjen med andre jernbanesystemer. Vi besluttede at gå under jorden i 1200-måleren mod torvet. Kullan

Der blev ikke lyttet til indvendingerne fra de professionelle kamre om, at projektet var forkert siden starten af ​​T2-sporvognslinjen, og Istanbul-vejen blev delt i to. De håndværkere på Istanbul-vejen havde en negativ indflydelse på arbejdet med det ufærdige projekt og lukkede vejen for trafik. Vender tilbage til historien om slangen T2 sporvognslinje og siger, at håndværkeren har lidt under den fælles diskurs 'forkert projekt' er.

Hundredvis af træer blev skåret

Birkan Yeşil, der sagde, at de ikke kunne krydse gaden; Mesafe Afstanden mellem de to overfarter er et ganske langt, unødvendigt projekt. Der var hundreder af træer på denne vej, og mange af dem blev hugget. Der er en endeløs konstruktion lige nu, og vejen er delt af folk, der springer over jernfingre. Vi beder ingeniørerne om, at de siger, at det ender meget vanskeligt. De skulle have gjort det under jorden. I dag er trafikproblemet steget hver dag, og de tilføjede et nyt problem til Bursa. For ikke at nævne den miljøforurening, støv og snavs, vi altid har tiltrukket handel her. De kaster asfalt, og efter en måned kommer de og graver efter vand. Igen blev asfalten kastet bagfra for at komme til naturgas og blev gravet tre gange. Nu siges det, at de elektriske ledninger vil blive taget ned og udgravet igen. Jeg tror, ​​den tidligere borgmester er ansvarlig for denne første grad. De har lavet et uendeligt projekt. ”

TRAFIKPROBLEMET LØSES IKKE VED FORBEDRING AF VEJEN

Om 16-17 Alihan Emre Vanlı sagde, at han havde butikker på vej til Istanbul i årevis; ”Et meget forkert projekt udsættes konstant. De skærer vejen i halve, vi går for længe til at krydse vejen. En lige sti ville have taget den under jorden i stedet for at tage den over jorden. På denne måde ville begge veje blive indsnævret, og trafikken ville være mere afslappet. Spørg offentligheden, når man forbereder projektet, men det gør det ikke. En sagde, det vil være som om dette sted har været under opførelse i årevis. Yderligere forvirring opstår tværtimod, da trafikproblemet ikke løses ved at indsnævre vejen.

ALLE STADS VEJE OPDELES

Esn 20 Bursa tog år tilbage, da han reagerede, en anden handel, der ikke ønsker at give sit navn; ”Der er ingen forvirring, hvis alle gør deres eget arbejde. Alle har deres øjne på hinandens arbejde. Jeg er en erhvervsdrivende, der stemte for AKP, men dette projekt er et forkert projekt. Jeg tror, ​​han er blevet vildledt af præsidenten. Jeg fortalte dette til AKP-parlamentsmedlemmer, der besøgte os, fordi det blev gjort forkert. Jeg godkender ikke dette projekt. I løbet af den 3 måned, hvor arbejdet startede, var vi ikke i stand til at gøre forretninger. Denne situation passer ikke til Green Bursa. De tilbragte Marmaray under vand i Istanbul, men de kunne ikke gøre det. Byen er opdelt i alle veje. Izmir-vejen blev delt i to, nu er Istanbul-vejen opdelt i to. Kunne det ikke bygges under jorden? Dette er et dødt projekt for mig, det kunne have været en fem-felts vej, men de kunne ikke. Jeg betaler min regning, min skat. Alle, der underskriver dette projekt, der løfter en finger, er ansvarlige, skal redegøre for. ”

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar