34-Indsigelses andragende til kanal Istanbul

kanal Istanbul projektet vil bringe en ny vision
kanal Istanbul projektet vil bringe en ny vision

CHP Umut Oran, som nøje fulgte Channel Istanbul-projektet i den tyrkiske store nationale forsamling i sin valgperiode, afgav en bemærkelsesværdig redegørelse om det pågældende projekt. Mens Oran var et parlamentsmedlem, påpegede han de kritiske problemer, som Kanal Istanbul-projektet ville skabe for landet i 2013 og fremsatte et spørgsmål om forslag.


Umut Oran, der læste 1595-siders VVM-rapport, efter at ministeriet for miljø og urbanisering accepterede miljørisikovurderingen (VVM) -rapporten vedrørende projektet, udarbejdede et andragende med 34 artikler til Istanbul med 34 plader og anvendte det provinsielle direktorat for miljø og urbanisering.

Umut Oran, som sendte en 5-siders andragende til Istanbul Provincial Directorate for Ministeriet for Miljø og Urbanisering via e-mail og som andragende, sagde i sin andragende, at han offentliggjorde den fulde tekst på sin personlige hjemmeside:

"24. Jeg er en politiker, der har ført problemerne med Kanal Istanbul til dagsordenen for den tyrkiske store nationale forsamling, mens han var parlamentsmedlem fra Istanbul. Desværre blev de skriftlige spørgsmål 10/12 og 2013/7, som jeg stillede til formandskabet for den tyrkiske store nationale forsamling den 23994. og 7. maj 24429, ubesvaret af den tidens premierminister. I dag læste jeg den 1595-sidige VVM-rapport og så igen, hvor berettigede mine bekymringer var. Derfor præsenterer jeg følgende detaljerede indvendinger mod VVM-rapporten om Kanal Istanbul, som jeg har samlet under 34 artikler. ”

"HVORFOR ER DET IKKE GIVET TIL DETTE UDGIFTER I ØIA-RAPPORTEN?"

Umut Oran, der sagde, at han gjorde indsigelse mod opførelsen af ​​Kanal İstanbul-projektet og vedtagelsen af ​​VVM-rapporten den 23. december 2019 og anmodede om et skriftligt svar på indsigelsen, Umut Orans 34 spørgsmål er som følger:

“1 - Mens der er en naturlig og fungerende sund i verden, er der et parallelt menneskeskabt eksempel på en alternativ kanal?

2- Der henvises kortvarigt til Montreux-traktaten i afsnit 6-28 i VVM-rapporten. Hvorfor blev realiseringen af ​​kanalen tilfreds med udtalelsen fra Ali Kurumahmut, tidligere medlem af statsrådet, generaldirektør for søtransport, for effekten af ​​Montreux-konventionen, som ikke kun regulerer passagen gennem de tyrkiske stræder, men også etablerede et sikkerhedsregime i Sortehavet-Marmara og Çanakkale-regionerne? Er der modtaget udtalelser fra Udenrigsministeriet, Forsvarsministeriet og / eller generalstaben om dette spørgsmål, eller hvis ikke, hvorfor? Hvordan kan man undgå de alvorlige konsekvenser af ikke at gøre det på et spørgsmål, der er direkte relateret til vores nationale forsvar?

3 - Vil krigsskibe, der tilhører ikke-østlige stater, kunne nå Sortehavet via Kanal Istanbul? Har du en plan mod processer, der kan ændre sig ved at bryde integriteten af ​​de tyrkiske stræder, som er rygraden i Montreux-konventionen?

4 - I VVM-rapporten, "Mængden af ​​landbrugsjord og antallet af bygninger / strukturer, der vil blive berørt af projektet, bestemmes under kortlægnings- og ekspropriationsprocesserne inden byggefasen af ​​projektet. Baseret på de tilgængelige data, viser det ikke, at der stadig er mange mangler ved projektet? Vildfører ikke det faktum, at der er annonceret 75 milliarder TL-omkostninger til projektet i lyset af denne beslutsomhed offentligheden? I dette tilfælde vil projektomkostningerne ikke overstige 75 milliarder TL?

5- Når de to betonanlæg, der skal etableres, fungerer i 24 timer og 320 dage om året, produceres der 15 millioner m3 beton, men er det rigtigt, at der i alt bruges 66,6 millioner kubikmeter beton til projektet? Hvis en bygning på 5 lejligheder med 10 etager groft kan bygges med 450 m3 beton, ville det ifølge Civilingeniører ikke være muligt at opføre 66.6 tusind nye bygninger, dvs. 3 million 148 tusind uafhængige sektioner, lejligheder i Istanbul med 1 millioner m480 beton? Kunne det ikke være muligt at genopbygge byen fra Fatih til Avcılar med så meget beton og træffe forberedelser mod et jordskælv?

6- Er beregningen korrekt, at den 30-årige murbrokker fra Istanbul fjernes under udgravningsarbejdet i Kanal Istanbul?

7- Vil de stenbrud, der skal åbnes i Arnavutköy og Kemerburgaz, ikke skade skovområdet?

8- Vil den daglige optagelse af 816 tunge køretøjer på TEM-motorvejen på grund af projektet gøre borgernes liv i de bosættelser, der vil blive overført, vanskelig, selvom du åbner forbindelsesveje til motorvejen? Vil hastighederne på jordbearbejdende lastbiler, der forårsager trafikterror, blive rettet mekanisk, vil deres position og hastighed blive sporet af GPS?

9- I lyset af erklæringen i VVM-rapporten, "At tvinge og stærkt anbefale en non-stop-passage gennem Kanal Istanbul vil være en klar krænkelse af princippet om fri transport og søpassage gennem sundet." bayraklı Hvorfor går et skib mod et gebyr gennem Kanal Istanbul, mens det stopper den gratis Bosporosfart, hvorfor forklares dette ikke?

10- Hvordan vil denne kanal ændre økologien i ØstTrakien? Er det årlige afkast af det landbrugsjord, der skal gå tabt, beregnet? Hvor mange træer vil blive hugget i dette enorme projekt på grund af infrastrukturkrav?

11- Som anført i rapporten, hvordan lukkes passagen gennem kanalen samtidigt under jordskælv og tsunami? Hvordan vil sikkerheden for de skibspassagerer, der krydser kanalen under jordskælv eller tsunami, sikres?

12- Hvad er indholdet af VVM-rapporten, bilag 16, udarbejdet som "Jordskælvsrisikorapport", hvorfor afsløres denne rapport ikke?

13- I henhold til reglerne for rejsebådsnavigation (R13); Vil fiskerbåde, turistbåde, små yachtbåde og færger, der passerer gennem Kanal Istanbul, være forbudt at navigere?

14 - Er de hydrografiske virkninger af den nye overfladestrøm, som vil strømme fra Sortehavet mod Marmara med en hastighed på mere end 8 kilometer i timen på grund af saltholdighed, i både Marmara og det vestlige Sortehav, og dets negative virkninger på balancen i økosystemet er blevet analyseret ved modellering? Hvis det overvejes, vil denne strøm øges med effekten af ​​de fremherskende nordlige vinde i Sortehavet og Donau-deltaet, som stadig udgør den mest forurenede del af Sortehavet (Donau-deltaet), vil føre det forurenede overfladevand i det vestlige Sortehav til Marmara og Er der ikke en fare for, at det vil øge forureningen mange gange?

15- Hvis et skib synker i kanalen, hvis bredde er 275 meter og 20,75 meter dyb i den smaleste del, eller hvis et supertankskib som Independenta brænder i flere dage, som det skete i 1979, hvordan vil ulykken gribe ind i denne kanal, som er meget snævrere end Bosporus, skibsvrag hvordan fjernes det? Er der etableret nødprocedurer? Kunne bugserbåde og piloter planlægges alene for at forhindre for eksempel et 340 meter højt containerskib, hvis ror er låst fra at have en ulykke? Hvor mange forureningsbekæmpelsessæt opbevares til forankringsbassinerne?

16- Dette projekt, som vil gøre Vest-Istanbul til en ø, involverer to broer og Marmaray-tunnelen i øst, når det er nødvendigt at evakuere ca. 5-6 millioner mennesker i tilfælde af naturkatastrofe eller radioaktivt nedfald; Hvordan finder evakuering sted i tilfælde af en katastrofe, hvis broer, der skal bygges på denne kanal i vest, tvinges? Hvorfor er dette problem ikke inkluderet i VVM-rapporten?

17- Hvorfor blev sårbarheden i den vestlige Istanbul øs eksterne logistik afhængig af nogle få broer fra øst og vest ikke undersøgt i VVM-rapporten?

18- Det gennemsnitlige havniveau ændrer sig også på grund af Kanal Istanbul-projektet. Det anføres, at niveauet i Sortehavet kan falde op til 5 cm og en stigning på ca. 2 cm (regionalt op til 3 cm) i Marmarahavet. Hvordan vil havet stige sammen med konsekvenserne af den globale opvarmning påvirke beboernes liv på Bosporus i Istanbul? Hvordan vil du fjerne den negativitet, det vil skabe? Hvilken hjælp vil du yde til Istanbul Metropolitan Kommune og distriktskommuner i denne henseende?

19- Denne prøve svarer til cirka 12% overskydende vand, der kommer ind i Marmarahavet fra Sortehavet. Er dette ikke en stor ændring proportionalt? Vil denne ændring ikke afspejles negativt i Istanbuls daglige liv, på økosystemet i Marmarahavet og på levende ting? Vil havvandene stige med 1,65 meter med den globale opvarmning, påvirker ikke Istanbul negativt?

20- Som et resultat af den hydrodynamiske modelundersøgelse for Dardanellerne, hvad betyder det, at der vil være en overskydende strøm på 12 km20 / år fra Sortehavet til Marmarahavet, hvilket er cirka 3% højere end den nuværende strøm? Hvad vil være virkningerne af den årlige ekstra strøm på 20 km3 skabt af den nævnte nuværende stigning på Det Ægæiske Hav og følgelig på Çanakkale, Balıkesir og Izmir, hvorfor er der ikke gjort i denne retning?

21- Vil de naturlige ressourcer på den nye vestlige Istanbul-ø, hvor der bor 5-6 millioner mennesker, være tilstrækkelige til at fodre øen, især vand? Hvordan kom du til den konklusion, at det med Melen-projektet ville være muligt at levere i alt 1,08 milliarder mXNUMX vand årligt til Istanbul? Hvordan bliver vand fanget og overført, når der er en revne i Melen-dæmningen?

22- Spildevandet fra Küçükçekmece og Avcılar blev behandlet på det sted, hvor projektet skulle bygges, og der blev leveret dybhavsudledning. Hvis disse annulleres, angiver du i VVM-rapporten, at der er planlagt behandlingsfaciliteter med en kapacitet på 500.000 m3 / dag Hvem skal bygge dette behandlingsanlæg? Hvordan forhindrer du ofringen af ​​befolkningen i Avcılar og Küçükçekmece?

23- Hvis kanalprojektet går til anlægsfasen, vil ikke 23 millioner kvadratmeter skovareal, 45 kilometer langt og i gennemsnit 150 meter bredt, blive ødelagt af 136 millioner kvadratmeter meget produktivt landbrug og skovareal?

24- Oplysningerne om, at landmændene, der havde lignende oplevelser i Tayakadın og måtte arbejde i lufthavnskonstruktionen, ikke kunne følge med arbejdet og måtte forlade deres job, blev delt i VVM-rapporten. Er der derfor gjort en indsats for at forhindre tab af beskæftigelse i landbrugs- og græsarealer, der går tabt på grund af projektet? Er der udviklet projekter for at tilskynde til landdistrikter med relevante institutioner / organisationer om den virkning, der skal skabes? F.eks. Kan ikke beskæftigelsestab i disse sektorer forhindres ved at tilbyde alternativt landbrug og græsgange i stedet for mistede landbrugsjord og græsgange? Eller kan græsarealer, der er beskadiget i hele provinsen, ikke rehabiliteres og tages i brug, hvilken gjorde du?

25- Det forventes, at der oprettes ca. 6 byggepladser, og cirka 10.000 arbejdere vil arbejde for byggeaktiviteter. Hvor meget af disse vil blive mødt fra befolkningen i denne region, der vil blive tvunget til at flytte til en anden region ved at tage deres hjemland væk?

26- Vil der tages hensyn til standarderne for internationale finansielle institutioner (IFI) ud over den nationale lovgivning i ordningen med ekspropriationsomkostninger og om nødvendigt i realiseringen af ​​genbosættelsesansøgningerne, hvilke institutioner er de, hvad hedder de?

27- Inden for rammerne af Kanal Istanbul-projektet er 440 fast ejendom (418 kvadratmeter) på 13.437.022,67 græsarealer, forår og vinter fast ejendom fjernet fra græsarealet. Værkerne er endnu ikke afsluttet, da der er foranstaltninger og tiltalte behæftelser, der forhindrer registrering i grundbogen af ​​22 fast ejendom med græsarealer. Hvorfor ydes der i denne sammenhæng ikke støtte til alternative græsarealer og / eller husdyraktiviteter såsom foderstøtte?

28- Det anføres, at virkningerne af Kanal Istanbul-projektet på husdyraktiviteter i projektet og dets indvirkningsområde, risici og foranstaltninger til at reducere disse påvirkninger også undersøges detaljeret i SIA-rapporten (VVM-rapport, bilag-36). Hvilke foranstaltninger i bilag-36 er af særlig interesse for borgere, der beskæftiger sig med landbrug i Arnavutköy?

29- Antallet af husstande i Karaburun, der tjener penge på fiskeri, når op på 300. Det anføres, at hvis projektet er i bygge- og driftsfasen, vil de blive påvirket af aktiviteterne i havet, og de vil ikke være i stand til at fortsætte fiskeriet i de områder, hvor de aktuelt fisker. Hvorfor blev der ikke foretaget en yderligere undersøgelse af, hvordan fiskere ville blive påvirket af projektet, og om de ville miste indkomst eller ej, ved ikke kun at inkludere dem med både, men også andre grupper, der tjener indtægter fra fiskeri, såsom besætningsmedlemmer i vurderingsundersøgelserne, hvilke foranstaltninger vil der blive truffet for at forhindre fiskere i at miste indkomst?

30- Ifølge Ship Flow Simulation-undersøgelsen, da det forventes, at der vil være mere end 2 gange det nuværende antal skibe, er der udført en separat risikoanalyse for at kontrollere kompatibiliteten mellem Küçükçekmece Nuclear Research Center og Kanal Istanbul, og i så fald, hvad er indholdet og resultatet?

31- Ubevæbnede sikkerhedsstyrker vil blive ansat af entreprenøren for at beskytte byggepladsen, og denne praksis vil fortsætte, indtil projektet tages i brug.Efter accept af virksomheden, vil anlægget være beskyttet af privat sikkerhed bevæbnet ansat af investoren? Det sagde fraværet af en borger i Republikken Tyrkiet Investor bevæbnede sikkerhedspersonale vil blive forbudt fra udenlandske statsborgere udgør?

32- Under konsekvensanalysestudierne blev det bestemt, at der er 1 arkæologisk sted, 1 historisk bro og 50 registrerede arkæologiske lokaliteter eller historiske steder inden for projektets rute og påvirkningsområde. Hvad angår disse områder, hvad er de værker og procedurer, der er anført i udtalelsen fra Istanbul Regional Board for Protection of Cultural Property No.2.2.7, der er præsenteret i bilag 1 til VVM-rapporten? Hvad er indholdet af denne supplerende rapport?

33- I rapporten, hvori det hedder, at arbejdsstyrken, der skal opleves i regionen, kan give samfundet potentielle fordele; De mennesker, der bor i regionen, er foruroliget over ankomsten af ​​udenlandske arbejdstagere på grund af den nuværende sociokulturelle dynamik, tyveri, fysiske angreb, kønsbaseret vold, menneskehandel, alkohol- og stofbrug, smugling osv. Potentielle bivirkninger såsom stigning i kriminelle aktiviteter, stigning i trafiktæthed og ulykker og en yderligere byrde for transportinfrastruktur nævnes. Hvilke foranstaltninger vil du tage for at eliminere disse negativiteter?

34- Ved at undersøge, om projektet udføres af Generaldirektoratet for Minesager (MIGEM), om der er tab af ressourcer, og om det vil påvirke de eksisterende licenser, kvartssanddrift, marmordrift, 6 brunkulvirksomheder, aluminium + ler + Det rapporteres, at kvartssandforretningen har bestemt, at licensområderne vil blive negativt påvirket af projektet. Hvad vil de samlede omkostninger være for det identificerede ressourcetab for staten? "


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer