Hvorfor blev den amerikanske øst-vest jernbane bygget?

amerikansk øst vest jernbane
amerikansk øst vest jernbane

Den første jernbanekonstruktion på tværs af et kontinent begyndte i USA i 1863 og blev afsluttet i maj 1869. Idéen om at bygge jernbanen blev præsenteret for Kongressen i 1845 af Asa Whitney. Selvom det var et af Abraham Lincolns største infrastrukturudviklingsprojekter, blev det først afsluttet efter hans død. Jernbanen blev bygget af flere virksomheder, herunder Western Pacific Railway Company, Californiens Central Pacific Railway Company og United Pacific Railway Company.

Jernbanen blev bygget til at forbinde de østlige og vestlige kyster i De Forenede Stater. Han passerede gennem forskellige byer, herunder Sacramento, Omaha og derefter Nebraska. Formålet med jernbanen var at gøre de indre områder attraktive for bebyggelser, at nå landdistrikterne og den naturlige rigdom i de uopdagede lande og at sikre, at både varer og mennesker kunne transporteres fra en bredde til hele kontinentet. Samtidig var det målet at øge forretningsaktiviteter, økonomisk vækst og industrielle investeringer i disse nye områder.

Den transkontinentale jernbane styrkede den økonomiske situation i De Forenede Stater på forskellige måder. Efter færdiggørelsen af ​​jernbanen blev transporten af ​​råvarer og færdige varer til industrien lettere og hurtigere, og forbindelsen mellem de to kystlinjer øgede de kommercielle aktiviteter på kysterne bemærkelsesværdigt.

Jernbanen gav adgang til de uopdagede indre områder af landet, hvilket skabte nye bosættelser, selv i områder uden mulighed for udvikling. I stedet for dyre, langsomme og farlige hestevogne har det udviklet sig hurtigere, sikrere og billigere transport af varer og passagerer. Derudover blev der afholdt betydelige kulturelle udvekslinger med vandrende arbejdstagere fra lande som Kina, Irland og Tyskland under byggeprocessen.

Under konstruktionen var der nogle vanskeligheder, der bremsede konstruktionen af ​​jernbanen. Det tog lang tid, før jernbanen passerede Sierra på grund af den amerikanske borgerkrig. Konstruktionen i Sierra drejede sig endvidere om ulendt terræn og ru bjerge. Forsendelse af byggematerialer fra Cape Horn til Californien tog lang tid. Arbejdskraft, mad og boligmangel var andre årsager, der bremsede byggeprocessen. Vejrforhold, såsom frysning af kulde og sandstorm, påvirkede arbejderne negativt og byggeprocessen.

Oprettelsen af ​​den amerikanske øst-vest jernbane berørte også flere grupper. Urfolk stammer blev tvunget til at forlade deres land for denne jernbane. Epidemier var almindelige blandt arbejdstagere, der kom fra hele jernbanekonstruktionen, og selve konstruktionen var farlig for arbejdernes sundhed. Derudover blev mange bison dræbt under produktionsprocessen.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar