Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul byggeprojekt?

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul byggeprojekt?
Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul byggeprojekt?

Borgmester for Istanbul Metropolitan Municipality Ekrem İmamoğlu talte på ”Naval Workshop” afholdt i 564-årsdagen for “Tersane-i Amire kuruluş. Imamoglu udtrykte sine meninger om projektet "Kanal Istanbul" og sagde: "Jeg har aldrig været en stum djævel i mit liv. Vi taler, bro. En person kan ikke overbevise mig, bro. Videnskab og fornuft vil overbevise mig. Jeg går ikke efter noget, som videnskab og fornuft ikke lyver. Vores nation vil ikke gå, ”sagde han. İmamoğlu eksemplificerede lejeforbindelsen i Kanal Istanbul med disse ord: ”Ved du, hvad det var først? 3 ø-projekt i Marmara. Udgravning derfra, Bakirkoy, Avcilar vil blive etableret foran Büyükçekmece 3 øer. Skal jeg fortælle dig mere? BİMTAŞ findes i vores virksomhed. Projekter er blevet undersøgt, villaer er placeret på disse øer, og projekterne foretaget med disse villaer er blevet introduceret og introduceret på europæiske boligmesser og internationale boligmesser. Hvad er det? 2-3 vil sælge villaer på disse øer for millioner af dollars. Se på Istanbul's behov Ya

Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) arrangerede "Naval Workshop" i 564-jubilæet for "Tersane-i Amire kuruluş. City Lines Inc. Alle interessenter i sektoren deltog i workshoppen, der blev arrangeret i Haliç Shipyard, der var vært for Generaldirektoratet. Den første tale blev holdt af Şehir Hatları A.Ş. General Manager Sinem Dedetaş. Efter at Dedetaş İmamoğlu tog mikrofonen. Han bemærkede betydningen af ​​Haliç-skibsværftet, hvor begivenheden blev afholdt, sagde İmamoğlu: ”Dette er et af værkerne, som Fatih Sultan Mehmet etablerede efter to års sejr, der bragte os det gamle Istanbul. Endnu en gang mindes vi ham med taknemmelighed. Med andre ord, vi er i Haliç-værftet, hvor 564 fejrer jubilæum. Vi er i det ældste værft i verden, en af ​​de første strukturer i vores Istanbul efter erobringen. ”

”Bosphorus er en af ​​verdens største velsignelser”

Ved at give eksempler på Istanbuls skibshistorie i sin tale understregede İmamoğlu, at han takkede alle, der hidtil har arbejdet i Haliç Shipyard. İmamoğlu sagde, ucu Som et resultat af produktioner her; Med selskabet Hayriye-færger er 18's passagerkapacitet nået i fortiden. Dette tal viser, at søtransport altid har været vigtig i Istanbul. ” Når han beskrev Bosporen som inden for en af ​​verdens største velsignelser, sagde İmamoğlu: ”Bosporen har ikke kun tilføjet vores Istanbul en naturlig og geografisk skønhed, men også tilføjet søtransport en stor værdi. Selv efter broerne blev bygget, selv ved 2000, havde søtransport en mærkbar andel af bytransporten, med 10 procent. I dag er satsen så lav som 4 procent. Som et resultat foretrækker i dag kun ca. 1000 800 borgere at rejse ad søvejen. Jeg må sige, at 25 ikke har gjort nogen fremskridt på dette område i året, men har oplevet et tilbagegang. Nu har vi sat os målet om at gå tilbage til 10 procent, vi går videre. ”

“MASS TRANSPORT SKAL INTEGRERES”

Imamoğlu sagde, at der ikke er tilstrækkelig brug af søtransport i Istanbul, hvor der er en alvorlig trafik. ”Karaköy-tunnelen, som er en af ​​de første undergrundsbaner i verden, vil blive implementeret i denne by; men på den anden side vil vi stadig ikke være i stand til at nå det metronet, der vil nå en befolkning på 16 millioner. Naturligvis har forsømmelser og forkerte investeringer en stor indflydelse på at nå dette punkt. Men vigtigst af alt, hvis mennesker blev prioriteret i stedet for køretøjer, ville vi være på et meget højere niveau i offentlig transport. ” ”I dag forsøger vi at etablere et hurtigt, pålideligt, behageligt, billigt og tilgængeligt offentlig transportsystem,” sagde İm İmamoğlu. ”Vi mener, at transportprojekter primært skal sigte mod at forbedre forholdene for de laveste indkomstgrupper i samfundet. Måden at gøre dette på er gennem offentlig transport og integration af hele systemet. Bus-, metro-, sporvogns- og søtransport skal integreres i en bredere ramme. Vi er nødt til at udføre alle de nødvendige procedurer for at gøre disse så hurtigt som muligt

K I NÆGTER FORBEDRING AF KANAL ISTANBUL AN

”Spørgsmålet om Channel Istanbul bør også drøftes, sagde İmamoğlu,” jeg sagde et ord i parlamentet. 'Som borger Ekrem İmamoğlu, som borger i 3-far til børn, vil jeg ikke pålægge Kanal İstanbul på nogen måde, jeg nægter.' Dette er vigtigt. Det emne, vi taler om, er et emne, der vil føre Istanbul til et andet sted, der fuldstændigt vil ændre det. Derfor bør effektiviteten, nødvendigheden af ​​borgere i Istanbul drøfte fuldt ud. Jeg så, at projektet, der blev foreslået som et valgløfte i 2011, hverken blev drøftet eller offentligt drøftet. Se, dette er et pålæg. Jeg er en forretningsmand, min gæt er stærk. Jeg tror ikke, 75 er milliarder, det er meget mere end disse investeringer. Den første uge i januar afholdes på 'Kanal Istanbul Workshop'. Hvert trin, du tager i Istanbul, skal huskes godt. Jeg tror, ​​at geografien i Istanbul ikke kan bære en sådan ændring. Det har videnskabelige grunde ..

“DETTE ER IKKE ET POLITISK UDGANG”

Imamoglu advarede om, at X ødelæggelsen af ​​135 millioner kvadratmeter landbrugsjord alene er retfærdiggørelse, “Marmara's indvirkning på Sortehavet… Situationen for 8 millioner mennesker, der bor på en ø… Hvad? Du forbinder med 8 300-350 meter lang bro. Hvorfor? Det siges, at; stigning i skibstrafik, stigning i skibstørrelse som et resultat af den teknologiske udvikling og forhindre passering af skibe, der transporterer farlige giftige stoffer som brændstof gennem Bosphorus. Kan du se på årsagen? Procent 90 er ugyldig. Antallet af skibe, der passerer gennem Bosphorus, falder. Med undskyldningen for dette vand, er 10 tusindårsgeografien knust med sådan noget, uden at læse EIA-rapporten oprettes 1 millioner 150 tusind befolkning rundt om kanalen. Ved du tankskibe, skibe? Et nyt lejeprojekt? 1,5 jordbevægelse tæt på en milliard kubikmeter, ifølge værelserne 2 milliarder kubikmeter. Antal af skibe, der krydser strædet i Istanbul, Tyrkiet falder. Han taler om tankskibstruslen. Det er indlysende, hvor vigtige investeringer der er foretaget i olierørledninger. Forskellige investeringer kan foretages ”.

“Dette sted er en nåde fra Gud”

Imamoglu sagde, at 10 forsøger at sprænge den smukke geografi i årtusindet med undskyldningerne for vand og sagde: göre I henhold til VVM-rapporten kommer de foran os uden at læse. Jeg siger ikke, siger Ministeriet for Offentlig og Urbanisme. 1 millioner 150 tusind befolkning oprettes omkring kanalen. Du ved, at vi kalder 1 millioner 150 tusind, det bliver 2 millioner. Du ved godt. Hvad er dette projekt så? Tankskibe, skibe. Så dette er et nyt lejeprojekt? 1,5 milliarder kubikmeter udgravning ifølge værelserne 2 milliarder - hvad der skulle udfyldes i Sortehavet. Jeg vil vise dig deres projekter i januar. Ved du hvad det var først? 3 ø-projekt i Marmara. Udgravning derfra, Bakirkoy, Avcilar vil blive etableret foran Büyükçekmece 3 øer. Skal jeg fortælle dig mere? BİMTAŞ findes i vores virksomhed. Projekter er blevet undersøgt, villaer er placeret på disse øer, og projekterne foretaget med disse villaer er blevet introduceret og introduceret på europæiske boligmesser og internationale boligmesser. Hvad er det? 2-3 vil sælge villaer på disse øer for millioner af dollars. Se på behovet for Istanbul. Okay, denne fyr kunne have gjort det i Dubai. Ørken, ørken! Can. Dette er en velsignelse fra Gud. Rør ikke ved det, vi rører ikke ved det. Der er ikke sådan noget. Vi taler om folks lykke. Jeg har aldrig været en dum djævel i mit liv. Vi taler, bro. Videnskab overbeviser mig med fornuft. En person kan ikke overbevise mig, bro. Videnskab og fornuft vil overbevise mig. Jeg vil ikke gå efter noget, som videnskab og fornuft ikke overbeviser. Vores nation vil ikke gå. Overholdelse af fornuft og videnskab adskiller dig ikke fra den rigtige vej. Men hvis du følger en person, kan denne person tage dig med overalt. Menneskeheden, jeg mener, jeg er involveret, inklusive en anden. I denne henseende er dette ikke et politisk spørgsmål. Dette er ikke et problem, fordi nogen har bedt om det. Bare fordi nogen ikke ønsker det, er det ikke et problem. Dette er fornuftets og videnskabens arbejde. ”

Aktuelle jernbanetilbud

tsar 15

London transportledet udvikling

Januar 15 @ 08: 00 - 17: 00

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar