Eminönü Eyüpsultan Alibeyköy sporvognslinje slutter ved 2020

eminonu eyupsultan alibeykoy sporvognslinje slutter ved slutningen
eminonu eyupsultan alibeykoy sporvognslinje slutter ved slutningen

Istanbul Metropolitan kommunes borgmester Ekrem İmamoğlu modtog først oplysninger om “vinterarbejder Yol på Direktoratet for vejvedligeholdelse og infrastrukturkoordination i Edirkekapı, og flyttede derefter til Eyüpsultan, Eminönü Eyüpsultan Alibeyköy Tramway, hvis konstruktion ikke kunne afsluttes siden november i 2016. Undersøgte konstruktionen af ​​linjen. Imamoglu, sporvognslinjen mellem Balat og Feshane stopper cirka 2 kilometer, gik med personalet. Imamoglu, der udfører svejseprocessen mellem skinnerne, besvarede spørgsmål fra journalister her. Imamoglu, "Tidligere minister for skovbrug og vandspørgsmål Veysel Eroglu, efter din tørkeerklæring i Istanbul," Jeg har arbejdet i en uge, mine planer er klar, hvis de bliver anmodet om, vi vil hjælpe med præsidentens ordre, ”sagde han. Vil du have en anmodning ”,“ Tidligere İSKİ General Manager, minister. Mit råd til dem er, at hvis der er en mulighed eller mulighed, kan han dialog med os uden at vente på en ordre. Vi kigger efter ham. Sådanne presserende og vigtige offentlige spørgsmål venter ikke på ordrer. ”

Ekrem İmamoğlu, borgmester for Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), deltog i præsentationen, der blev afholdt på direktoratet for koordination af vejvedligeholdelse og infrastruktur i Edirnekapı. IMAMOGLUs øverste ledelse blev ledsaget af et komplet personale. Seyfullah Demirel, leder af afdelingen for vejvedligeholdelse og infrastrukturkoordinering, gav tekniske oplysninger om Imamoglu og den ledsagende delegation om arbejdsprocesserne til vinterforberedelser i Istanbul og den arbejdskraft og byggemaskiner, de har. Imamoglu, der ønskede, at IMM-datterselskaber skulle fremstille fælles borde til løsning af problemerne, sagde ”Mine venner forberedte sig på at tjene vores borgere på samme tid og forstyrre de forstyrrelser, de vil bo på vejen. Jeg tror ikke, at vi vil have nogen mangler. Dette inkluderer landsbyerne. Vi er klar fra hele vores landskab til centrum af vores by. 39 sagde, milyon Vi arbejder for millionen. Efter præsentationen mødte İmamoğlu personalet og foretog undersøgelser i marken.

HANDSKER, DER FØLGENDE GLASSER svejsning

İmamoğlu flyttede senere sine undersøgelser i Edirnekapı til Balat. İmamoğlu udførte sammen med den øverste ledelse af IMM konstruktion af Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy sporvægtslinje, hvis konstruktion startede i november af 2016, men ikke kunne afsluttes i den planlagte tid. Imamoglu, der gik langs skinnerne, ca. 2 kilometer fra Balat til Feshane stationer, modtog information fra myndighederne. İmamoğlu, der faldt sammen med svejseprocessen foretaget af arbejderne mellem skinnerne, modtog information fra medarbejderne ved pause. Imamoglu, iført handsker og beskyttelsesbriller, svejseproces, udført med vejledning af medarbejdere. I løbet af denne tid opstod farvebilleder.

Imamoglu, journalister besvarede spørgsmål på dagsordenen på skinnerne. De spørgsmål, der stilles af Imamoglu og svarene fra IMM-præsidenten var som følger:

“Vi vil afslutte linjen før ølet”


Arbejdet startede igen. Vises det som en af ​​linjerne?

Lad os ikke stoppe, lad os kalde det en lidt langsommere linje. Tidligere var der en planlagt godtgørelse. Det var aftaget, fordi det var forbi; men virksomheden fortsatte med at arbejde lidt igen. Vi arbejder på yderligere ressourcer. Vi ønsker at gøre dette sted klar til 2020. Ikke kun denne linje, men også passagen af ​​Unkapanı ved 2020… Fordi der var en mangel på design, var der en mangel på projekter. Mine venner ville gå til dem. Indtil sidste stop, både overførselscentret, der forbinder metrostationen og Sirkeci-Eminönü-sektionen, fortsætter alle design af krydspunkterne med fodgænger- og jernbanesystemet. En linje, som vi accelererer og plejer meget. Der er en meget travl transport af mennesker fra Alibeyköy til Eminönü og Sirkeci. Men mere vigtigt for os, vi taler om et turistmæssigt område hele dagen lang. På den ene side blev en smuk linje designet til at se Det Gyldne Horn. Men desværre skred det langsomt. Vi ønsker at afslutte det så hurtigt som muligt. Der er gode destinationer her. Vi har museer på bredden af ​​Det Gyldne Horn. Vi designer smukke grønne rum. Der er også historiske områder fra Balat til Eyüpsultan. Det er en meget produktiv linje, der bidrager til både den turistmæssige og moderne menneskelige transport, og også den, der stopper ved linjen Mecidiyeköy-Mahmutbey. Derfor arbejder vi hårdt for at bringe denne smukke linje til befolkningen i Istanbul på 2020.

Når du siger 2020, hvornår?

Apropos optimisme, det er sensommeren. Lidt mere realistisk er det som slutningen af ​​året. Vi kan accelerere. Naturligvis handler det også om finansiering. Der er nogle tekniske problemer indeni, mine venner koncentrerer sig om dem. Men jeg håber, at vi ender her med ofring.

“ALLAHS RETTIGHED ER TRE”

Vi har set Kadir Topbaş i ceremonier om denne linje før, derefter Mevlüt Uysal. Som den tredje borgmester undersøger du nu denne linje. Hvor meget finansiering har jeg brug for? Hvor meget er der tilbage som en procentdel?

Du ved, at Allah har tre rettigheder. Faktisk står 35 på kanten af ​​de samlede omkostninger. Der er ikke designet nogen finansiering før. Cirka procent 60 blev designet, og der blev fundet en finansiering. Da det var færdigt, stoppede firmaet inden valget, og da vi ankom, med nogle motiveringer, blev processen gradvist fremskredt; men på slutningen af ​​dagen kræver entreprenøren med rette finansiering. Så vi vil afslutte det resterende 35. Vi lægger særlig vægt på denne linje. Fordi han er optaget nok med det historiske stof. Nogle steder er det åbenlyst blevet misbrugt for at være forsømt og optaget. Og vi fjerner disse misbrug hurtigt. Dette er et af de smukkeste steder i verden. Vi har en stor grad af betydning for ham.

Blir finansieringen forsynet med udenlandske lån?

Naturligvis søger vi i alle kilder. Udenlandske kilder synes mere passende i denne periode. Vi har mere produktive samtaler. Der er nogle kilder, der står ved. Men her overholdelse, overholdelse, længere sigt, nogle tilladelser ... Alt vigtigt. Nogle af vores arbejde kommer på dagsordenen for forsamlingen. Nogle spørgsmål har Ankara-godkendelse. Vi følger det holistisk.

“TRAFIK YA TIL GÖKSU,” VAND ”-SVAR TIL EROĞLU

Tevfik Göksu har haft et trafikproblem i Istanbul i 6-måneden, 25 har ikke været der i årevis, m?

Han ville sandsynligvis give en joke. Men jeg antager, at han gik lidt for meget på græsplænen. Han kunne ikke gøre det barfodet. Anyway. Offentligheden har forstået, hvad du mener. Det behøver jeg ikke at svare på.

Tidligere minister for skovbrug og vandspørgsmål, Veysel Eroğlu, efter din tørkeerklæring i Istanbul, "Jeg har arbejdet i en uge, mine planer er klar, hvis vi bliver bedt om det, vi vil hjælpe med præsidentens ordre," sagde han. Har du en anmodning?

Tidligere ISKI General Manager, minister. Mit råd til dem er, at hvis der er en mulighed eller mulighed, kan han dialog med os uden at vente på en ordre. Vi kigger efter ham. Sådanne presserende og vigtige offentlige spørgsmål venter ikke på ordrer. Det er mit første råd. Det andet nummer er det; Der er et Melen-problem. Se, i dag er året, der skulle være færdigt lige nu, året 3 er året, de annoncerede. Med andre ord, slutdatoen for 2016, som de annoncerede som den første uge i december, som skal slutte i 3, er gået året. Hvorfor er det ikke overstået? Der er stadig ingen chance for at løbe tør, fordi der er ekstra investeringer. Denne investering skulle komme ud. Og vi snakker om det. Melen er færdig. Vi sagde ikke: 'Der er ikke gjort noget. Mange tak for det udførte arbejde. Selvfølgelig vil det. Er 25 let i årevis? Du har regeret i et kvart århundrede. Vi bifalder og værdsætter det. Men Melen er ikke forbi. Denne Melens problemer med ikke at slutte, problemer løses så hurtigt som muligt tages i brug. Med andre ord bør der ikke være nogen forsinkelse eller økonomiske problemer. Det skal overvindes så hurtigt som muligt. Jeg sagde, at præsidenten skulle stille redegørelsen for enhver begået fejl. Jeg sagde ikke andet. 3 er den dato, de kalder året åbner i fortiden. Bortset fra det, som sagt; Hvis han ønsker at give os information, tror jeg, der ikke er behov for at bestille, dette er den offentlige service, vores dør er åben. Vi kigger efter ham. Min General Manager for İSKİ ringer til dem og beder om de oplysninger, de har. Hvis der er, vil vi bruge et bidrag med glæde. Så enhver idé, enhver god forståelse produceret i dette land er åben for vores dør.

“HVORFOR MELEN DAM IKKE KOMPLETERES”

I kendelsen hedder det, at Melen kommer i spil i enhver diskurs. Det siges, at Melen har leveret vand til Istanbul. Er Melen ind eller ud?

Melen oversvømmer, men vi taler om dæmningen. Hvornår oversvømmer Melen? Det udskrives nu. Men det kan ikke udskrives midt om sommeren, eller det går til et minimum. Hvorfor? At vandet i Melen-floden var lavt på det tidspunkt. Hvorfor er Melen Dam opført? Altid der for dannelse af vandreserver. 30 er et årligt projekt, alle har en arbejdskraft. Jeg mener, nogen tænkte over det i 80 årene. Så tog nogen denne beslutning uden statsplanlægning og så videre og så videre. Det siges, at; Det er forbi kl. 2016. Og der vil samles vand der, selv i det mest urolige øjeblik, kan vand oversvømmes derfra, selv i det tørreste øjeblik. Men nu når Melen-floden haster, kommer vand fra os. Vand kommer fra Istırancalar. Alle er involverede. Så der er ikke noget galt med det. Problemet er: Hvorfor sluttede Melen Dam ikke? Hvad er forhindringerne, der skal afsluttes, hvad er forhindringerne? Og hvordan løses disse? Lad os vide det hurtigt. Det er så enkelt.

Efter at have afsluttet undersøgelserne holdt Imamoğlu fredagsbøn ved Valide Sultan-moskeen i Aksaray.

KONSTRUKTION FORTSÆTTER SIDEN 2016

Arbejdet med Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy sporvognslinje startede i november 2016. Når 10,1 kilometer 14 station jernbanesystem er afsluttet, kan 15 transportere tusind passagerer i en retning i timen. Linjen, der dækker distrikterne Fatih og Eyüpsultan, fortsætter langs Golden Horn-kysten på den historiske halvø til Eyüpsultan og derfra til IMM Alibeyköy Pocket Bus Station. I sporvognslinje, kontinuerlig energiforsyningssystem fra jorden anvendt for første gang i Tyrkiet (catenery gratis) anvendes. Systemet, som vil eliminere billedforurening forårsaget af "ledninger," er baseret på det faktum, at sporvognen modtager energi fra en tredje skinne placeret mellem to skinner. På denne måde styres køretøjet gennem et fuldt elektronisk system. Sporvognslinje, der skal placeres inden for grænserne for Fatih og Eyüpsultan distrikter; Kabataş-Bağcılar sporvogns- og bylinjer ved Eminönü færgejern ved Eminönü Station, Hacıosman-Yenikapı metrolinje og Küçükpazar Station, Eyüpsultan-Piyer Loti kabelbanelinje og Eyüpsultan kabelbanestation, Mecidiyeköy-Mahmutbey metrolinje og Alibeyk. vil også blive integreret med Metrobus Line på Ayvansaray Station. Linjen vil også give integration med søtransport fra Eminönü, Fener, Balat, Ayvansaray og Eyüp molerne.

Aktuelle jernbanetilbud

tsar 15

London transportledet udvikling

Januar 15 @ 08: 00 - 17: 00

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar