IETT-ledere lyttede til problemet med private offentlige buschauffører

iett ledere lyttede til problemerne med privat offentlig bus sofor
iett ledere lyttede til problemerne med privat offentlig bus sofor

Det første møde med IETT-lederne og chaufførerne, der arbejdede i den private offentlige bus, blev afholdt i IETT Kagithane Garage. 100-driver forklarede driverens problemer, og IETT-ledere noterede sig.

Private offentlige busser er et af de mest almindelige problemer, som beboerne i Istanbul klager over offentlig transport. Fra kvaliteten af ​​køretøjer til renlighed, tøj til holdningen til førerens holdning til at modtage mange klager over den offentlige bus (ÖHÖ) rullede IETT's arme op.

Istanbul Metropolitan Municipality borgmester Ekrem Imamoglu ordrer, først og fremmest til at lytte til problemerne med klagen fra første hånd, blev beslutningen taget om at arrangere møder med chauffører.

Det første af disse møder blev afholdt på IETT Kağıthane Faciliteter. IETT-ledere og 100 ÖHO-chauffør, der mødtes i konferencesalen, udvekslede synspunkter. IETT Transportafdelings præsident Erol Ayartepe udledte med åbningstalen deres udtalelser ved at tage mikrofonen en efter en.

Driverernes prioriterede klager var for de passagerer, der ikke ejer kortene. ”Bevidst ved brug af en andens kort skulle kortet findes en nem måde at annullere, borgeren og chaufføren skulle ikke komme ansigt til ansigt” var blandt de udestående problemer.

Private offentlige busschauffører sagde, at den offentlige bevidsthed om passagererne skulle sikres med de salgsfremmende film, der skal forberedes. En chauffør sagde: ”Vi har passagerer, der ønsker at komme ud af hoveddøren og komme ud af hoveddøren.

Et af de spørgsmål, som førerne rejste, var, at borgerne klagede mange gange på Alo 153-linjen. Klager som et resultat af det store antal sanktioner, der er skrevet til dem, der klager chauffører, klager, såsom fotos eller videoer, skal anmodes om bevismateriale, sagde han.

En anden chauffør sagde, minibus Minibusschaufføren, der vil have mig til at lade hornet og forlade stationen, kan klage over mig ved at ringe til Alo 153 foran mig, mens passagererne kører på bussen. ”

På mødet, der varede mere end to timer, fik chaufførerne et spørgeskema om, at de ikke ville skrive deres navn. Kravene nævnt på møderne og svarene på de detaljerede spørgsmål i undersøgelsen vil blive samlet i en rapport. I overensstemmelse med denne rapport vil IETT præcisere de skridt, der skal tages for at forbedre private offentlige busser.

Møder med chaufførerne gentages med regelmæssige mellemrum, hvilket giver mulighed for at forklare problemerne for alle private offentlige busschauffører og formidle borgernes krav.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar